Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@maity-star píše:
Holky kojite nektera plne? Mely jste dost mleka hned nebo jste dokrmivaly? Cim a jak dlouho? Malym jsou 3dny, mlicko zatim nestaci, vypijou jak kdy 15-30ml ale hned jsou zase hladovi, chteji treba po hodine, nekdy i driv.mam zatim dost bolave bradavky, je to napor a nechci si je odbourat uplne, takze nechavam dokrmovat, ale chtela bych kojit… Kdy jste mely dost mleka pro oba, abyste nemusely davat zadny dokrm a mali byli spokojeni? Jinak nase deti jsou velke, 3,1kg a necela 3kg, takze silu maji a mlika potřebují dost.
Já moc neporadím, kojila jsem jen 2 týdny, nebo spíš odstříkávala (vpáčené bradavky) a dokrmovala UM. Pak přišel zánět, horečky, Antibiotika. Tak jsme už jen na UM.
Jinak vydrž, mlíčko se ti vytvoří, chce to čas. Hodně přikládat, pít lakt. čaje, Caro, vývary… I když v por. dokrmují Nutrilonem, doma se rozkojíš plně. Vše se přizpůsobí potřebám miminek.
@maity-star Já kojila a dávala jsem i příkrm, ale bohužel se mi nepodařilo rozkojit tak, že bych byla bez příkrmu:(, ale je pravda, že když jsem přišla domů po týdnu, tak byly prsa už hodně nalité a jednoho jsem většinou plně nakojila a druhý se moc vztekal, tak většinou i s příkrmem, v porodnici dávali Bebu a já doma dávám Hami, jsem na něho zvyklá, dávala jsem už u toho staršího…Jinak jak píšou holky, pomáhá časté přikládání, ale vždy jsem měla pauzu aspoň hodinu a půl a hodně pít a denně jsem vypila 2-3 kojící čaje a dvakrát caro nebo meltu…:) Bradavky bolely moc, ale já kojila přes kloboučky, jinak i to bohužel nešlo:(..asi po dvou týdnech nebolely tak moc…
Ale určitě ti to půjde, děti mají určitě velkou sílu sát, když jsou tak krásně donnošení
![]()
@maity-star velka gratulace k prdolkum
ja zitra (38+0) nastup na vyvolavani, takze nervy zacinaji pracovat…sbad bude vse ok ![]()
Ahojky, mam vážný problem
ve 4tt mi zjistili dvojcatka a v 8tt mi pan doktor rek ze 1plod se bohuzel nevyvyji a je to tzv. syndrom mizejiciho dvojcete
jsem ztoho špatna. Hned na to me zacalo píchat na pravo v podbrisku, tak jsem letela na pohotovost a tam mi sdelili ze mi hrozi potrat i u toho druheho a videli na UZ trosku krve a tak si me tam 2 dny nechali. Nekrvacim nic jen Beru prasky na udrzovani ale ty bolestli jsou stale stejne.
mate nekdo stejne zkusenosti? bojim se o mimco, jsem ve stresu a jsem poprve tehotna. Beru take magnesium a kys. listovou.
MOC SE BOJIM. ![]()
@miska.siskaa Budu držet palce:), jéé tolik maminek už tu bude:)
@Claudinka89 Ahoj! tak se drž, určitě to dobře dopadne, já u prvního krvácela taky kolem 8.9. týdne. A nakonec jsem doma ležela skoro do 4. měsíce a dobře to dopadlo:)
Ach jo holky, ten raubir, se zas otočil a je Kp a to byl minulý týden hlavičkou, chtějí rodit prirozne, tak mam trochu obavy… ![]()
@miska.siskaa píše:
Ach jo holky, ten raubir, se zas otočil a je Kp a to byl minulý týden hlavičkou, chtějí rodit prirozne, tak mam trochu obavy…
Mi dr. v nemocnici tvrdil, že pokud je KP Bčko, tak je to OK, áčko mu udělá prostor. Ale já si trvala na sekci.
držím palce!!!
Ahoj holky, přidám se k vám do skupinky jsem 7+1 a čekáme dva prcky, jsem po ketu a je to moje první těhotenství tak jsem ze všeho občas vyjukana ![]()
@kpiskacova ahojky jsem ted ve 29tt taky jsem si říkala, jak jestě hodně vyrostu. Ale tak špatně jako tobě mi není. Mám ráda i pár alternativ a vypada to, že ti dvojčatka hodně berou krev. Já beru na „doplnění“ bylinky, které tomu mají pomoci z čínské medicíny a taky od Orlingu (je to česká firma, která vyrábí vitamíny na klouby) přípravek na podporu tvorby krve. A je mi fakt fajn.. Neříkám, že mě sem tam něco nebolí, ale jsem v rámci možností normálně funkčí.
Jinak jsem byla v pondělí na ko ta byla v pohodě mám od 20tt stále stejný nález na čípku a to je zavreno nepropustně.. a jeden z kluků se otočil hlavou dolů, tak zatím jeden KP. A v úterý na cukrovce, tak jsem zvědavá jak jsem dopadla. Doufám, že nebudu muset držet dietku, u prvního těhu jsem to měla hraniční a ted prý snížili hranici… ![]()
@kpiskacova Ahoj! Mě začalo být hodně bolestivě kolem 32tt, brala jsem magnosolv dva krát denně a to mi docela pomohlo, bolesti byly, ale dalo se to, nebyla jsem aspoň, tak unavená…k bostem zad a kyčlí se ještě přidají žebra:)
Tak ať Vám to holky utíká ![]()
Ahoj holky, chci se zeptat melanjste některá problémy se spinenim nebo krvácením slabým a bolenim v podbřišku někdy se mi stává ze spinim malinko tak jsem ze všeho hned vyprdla
Ahoj!!! tak to máme za sebou… ve středu 23.3. se nám narodili Viktorka (2670g, 48cm) a Jiřík (2610g, 49cm). Porod byl spontánní. Po vyplacení Viktorky nastala kompilace - Jiřík se otočil do nejhorší možné polohy, jaká snad muže byt… alediky panu doktorovi nemusel byt proveden císařský rez a vše je ok
plne bojíme, tak pokud nebude žloutenka, jdeme zítra dom ![]()
@miska.siskaa strašně moc Vám všem gratulujeme k miminkům! Domů nepospíchej, odpočiń si. Jsi šikulka, zvládla jsi to!! a teď už jen si co nejvíc užít miminka. ![]()