Dvojčata 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1120
14.6.16 17:37

@kyticka86 26 u dvojčat v 31 týdnu luxus, nestresovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
14.6.16 19:58

Ahoj :mavam:, a proč holčičky zůstaly tak dlouho v nemocnici? Musí zůstat do určitého věku, nebo než začnou přibírat? To tě za nimi vůbec nepustili? Kortikoidy na dozrání plic, to jsem už slyšela, ale tak nějak mám zafixováno, že kortikoidy není nic dobrého, nemají nějaký vedlejší vliv na miminka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
15.6.16 04:35

@kyticka86 v 31tt jsem mela taky 26mm, u Apolináře s tím byli úplně v pohodě, donosila jsem je do 36+4tt a rodila jsem dřív ne kvuli čípku, ale předčasně odlučující se placentě. Přesně jak píše @bejbyn důležité je, že se neotvíráš. Hodně štěstí a žádný stres

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
15.6.16 09:58

@Kata77 @ilonka12 @bejbyn Holky diky za uklidneni. Namerili mi to v Podoli a hned doktorka zavolala kolegu a primare a ti se nademnou sesli jak sudicky. Kdybych pry byla jejich, tak uz lezim v nemocnici. Ale patrim pod Motol, kde budu rodit.

Spis me desi, ze pred 2mi tydny nameril doktor 40mm. To zkraceni nastalo strasne rychle.

Jinak se neotviram (tuk tuk). Funneling nula, branka tvaru T. Nemam ani tvrdnuti. Nic mi neni. Citim se skvele. Proto me to prekvapilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
15.6.16 21:18

@Tera některá nemocnice pouští v 36tt a nás převáželi na Mělník a tam pouští v 37tt, spolubydlící pustili o týden dříve jen z toho důvodu, že neměli vůbec místo a měli jsme bakterie z ústecké nemocnice (jedno mimčo bylo bacilonosičem)…tak nás drželi v izolaci…a škoda každé prázdné postele! Jinak holčičky dostávali do mlíčka takové energetické pytlíčky a přibýrali až moc 60g denně. Kojení se nepodařilo a tak od začátku odstříkávám (mlíčko se mi dělá jen na jedné straně)a dávám půl na půl s nutrilonem. Také jsem ani nevěděla, že pro nedonošené mimča je možnost nutrilon nenatal 0 nebo 1 na předpis. Stojí cca 345,– a doplatek je 40-45,– na jedničku, v nemocnici se používá nula doplatek 7,– (nebo tekuté v lahvičkách). Lze dávat až do 5kg, my dávali do soboty a holkám bylo včera 4měsíce a mají skoro 6kg, vydrží spát v kuse i 7h. takže paráda. je potřeba neustále naléhat na Dr. proč to nevyužít, když je to hrazeno pojištovnou (VZP).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boudiccaw
21.6.16 13:29

24. týden bibi + skoro tříletá princezna :)

Jsem 24. týden a mám trošku tvrdnutí bříška(cca 10× až 15× za den od 3 do 20 minut nepravidelně) v pátek jdu na kontrolu, tak už nechci stresovat, ale čekám, že mě tu někdo uklidní, že je to normoš, když jsou tam dvě - s mrňkou mi tvrdlo až od 36. týdne ;) takže je to normální? Zažil jste to někdo? Díkes za odpověď :)

• Citovat
  • Upravit
396
21.6.16 13:52

@boudiccaw Ahoj, můžeš být v klidu, tvrdlo mi břicho pořád, jen když jsem ležela, tak ne, ale při jakékoliv námaze pořád, kdykoliv jsem se zvedla, hned mi ztvrdlo, u prvního jsem to taky neměla, ale u dvojiček často:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boudiccaw
21.6.16 14:00

Teda to byla fofr odpověď :)

Tak a taky teda potěšující :) hned jsem klidnější - díky…

• Citovat
  • Upravit
21.6.16 16:05

Holky asi se zeptám dost blbě, všude čtu o tom tvrdnutí břicha. Co to přesně jak, co cítíte? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boudiccaw
21.6.16 16:14

Já to subjektivně zaznamenávám, jako když se celý spodek břicha až k pupíku promění v kámen někdy to bolí jindy ne a je to jen nepříjemné ;)

• Citovat
  • Upravit
27.6.16 22:35

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, od jakého týdne jste doma? Je tu někdo kdo chodí do práce? Kdy jste případně přestali? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
27.6.16 23:38

@Veronika_Praha Chodila sem do 28tt :mavam:

A pak jsem byla cast tydne doma a cast v praci. Zcela doma jsem od 31tt. Ted jsem 33tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boudiccaw
28.6.16 09:46

Vzhledem k tomu, že mám doma mrňku, tak já jsem doma od prvopočátku a taky jsem stejnak byla od úplnýho začátku na rizikáči…tak v tomhle moc nepomůžu…

• Citovat
  • Upravit
537
28.6.16 22:44

@Veronika_Praha: Já jsem chodila do práce do 28tt, tedy chodila, tak napůl jsem do práce dojížděla (asi hodinu, dva přestupy) a napůl pracovala z domova asi tři měsíce. Pak mi vyšla dovolená a Vánoce na velkou část v prosince, v lednu jsem si už z domova zařídila poslední formality a šla jsem na mateřskou. Pak po týdnu doma jsem šla do první poradny a už si mě v porodnici nechali, ale to je jiná pohádka ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
3.7.16 14:08

Rada bych se pridala..

Ahoj holky, rada bych se pridala do „klubu“ :) Cekam mobi holcicky, jsem ve 26tt a hledam nekoho kdo je na tom podobne.. Nebo i byl.. Chybi mi si s nekym o tom popovidat.. Preci jen dvojcatka neceka kazdy.. ;)
Meli jste nachystanou velikost 40-50 po narozeni? Pokud ano a uz nepotrebujete, nebudete prodavat?
Kupovali jste si predem Nutrilon?
Meli jste behem tehotenstvi sex? Stalo se Vam nekdy, ze jste po nem hnede spinily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí