Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@anezkaop Neboj to dá. To chce trochu času.
Já byl z dvojčat taky vykulenej.
Ze třetích nejvíc.
![]()
@Dracek89 Gratuluju, aspon to budete mít vyvážené, dvě holčičky a dva kluky
my když jsme se s přítelem poznali, tak říkal, že chce dětí 12 (miloval film 12do tuctu
) teď se směje, že jsme v půlce
kdo ví, jak to bude, zatím neplánujeme nic. Doma žijeme v klidu, děti jsou opravdu klidné (až teda na starší dvojčata, u těch nevím, co potají zobou, protože jsou oba jak rakety.) máme doma nastavený pravidla a systém, takže jedeme podle toho. Uvidíme jak to bude až půjde nejstarší do školky. Má 3 roky a už poznává písmena a začíná číst. Když se s ní bavím o školce řekne mi, že tam nejde. Že tam budou samý mimina a to může zůstat rovnou doma
občas nestíhám argumentovat. Přítel jezdí domu v 6 a říká, že práce teprve začíná. Že v práci má odpočinek a doma teprve je v zápřahu. Jsme oba cizinci, tak tu ani za dva roky, co tu žijeme nikoho moc neznáme, takže stejně jsme jenom s dětmi a nic nás neodrazuje ![]()
@Cristina786 a odkud jste, nemyslím národnost, ale kde žijete…já jsem z Prahy 3, ze Žižkova…
@anezkaop píše:
Jsou bibi, po ivf. Manžel se mnou nyní nemluví, vždy chtěl děti, já ne, ale ukecal mě. Nešlo to. Máme dvě děti že 2. a 4. pokusu (4 a 1 rok). Poslední pokus měl dva zmrzlíky. Šance, že se chytnou dle statistik 10%, tak mi to podepsal, jelikož jsem věřící a nenecham lidskou bytost vyhodit…jenže se chytly. Já se toho nebojím, ale on to musí asi rozdejchat…ach jo. Máme druhý den tichou domacnost…jo a je mi už 40 let…
Držím palce. U nás jsem dvojcata rozdychavala já a partner byl nadšený. Ale když se ukázalo, že jsou to dva kluci asi tak zas partner rozdychaval protože chtěl holcicky nebo aspoň jednu…taky jsem z toho týden byla špatná a smutná ale pak to přešlo a teď už se na těší…jen teda zase zacal mluvit o tom, že si pořídíme ještě holčičku
haha…chápu, že v tomhle případě má chlap asi obavy jak to zvládne jako muž, uživit takovou smečku, preci jen to není už legrace no…ale to bude dobrý. Chce to čas. Ty se hlavně nenervuj a tes se na dětičky
![]()
@Fofrník píše:
@anezkaop Neboj to dá. To chce trochu času.![]()
![]()
Já byl z dvojčat taky vykulenej.
Ze třetích nejvíc.
![]()
![]()
Ježíš to by mě zabilo
partner teď jak mluví o holčičce že si ještě pořídíme tak se ho snažím odradit tím, že by to zas mohli být klidně dva kluci
ale vždycky mi řekne jen, že to nemám privolavat a že je to malá pravděpodobnost, že bychom měli dvojky 2× po sobě…já mu říkám, že tak malá pravděpodobnost to zase není…přeci jen i tyhle dva dárečky jsou náhoda bez umělého a bez toho aniž by někdo v rodině dvojcata měl… ![]()
@anezkaop vsak on se s tim smiri a nakonec bude rad.
@L_cie jo,to jsem si taky rikala, ze je mala pravdepodobnost, ze bych znovu cekala dvojcatka. O to vic jsem byla po prvnim ultrazvuku vykulena. Pritel ten to naopak citil v kostech, ale rekl mi to az kdyz jsme to meli potvrzene ultrazvukem
Jako řeknu vám, že ta tehu cukrovka je fakt super! Já si teda myslím, že ji nemám, ale budiž
Ale jako neustále premyslet, co si dát, nedat, můžu tohle? Nemůžu? Proooooc… V pátek jsem pekla klukům bábovku, no ani jsem se jí radši nedotkla. Nervy moje. Já co jedla dost sladkých věci, tak teď mám utrum. No, zase jako šunka sýr mi pořád nebaví jíst, tak si občas namazu na rohlik, chleba trošku domácí marmelády a s cukrem mi to nic nedělá. Jo, přestala jsme pít sladury a nejím bílé pecivo. Mamka mi dokonce řekla, že jestli jsem neměla pro oGTT hraniční výsledek, že jsem se bála
Že táta to mívá s tlakem, u dr vždy děsně vysoký, a když se pak měřil doma, tak pohoda. Což já doma cukr dle měření úplně pohodička.
@sonci82 musi to byt na palici, taky jsem o tom premyslela, co budu jist, kdyz jsem sla podruhe k doktorovi na krev pri podezreni na cukrovku. Jsem zvedava jak dopadne pak OGGT. Jen si rikam, ze tohle je furt lepsi nez kdyz se pak treba behem kojeni musis vyhybat mlecnym vyrobkum.
@anezkaop jsme z ústeckého kraje
bydlíme přímo na hranicích německa ![]()
@sonci82 měla jsem údajně cukrovku ve druhém těhotenství. Hodnoty po jídle jsem měla kolem šesti, po ránu do 3,5. Doktoři strávili, že bude miminko velké a bude mít různé problémy, když nebudu dodržovat dietu. Tak jsem ji držela a už bych to neudělala. Dcerka měla po narození 47 cm a 3005g. Když si cukr kontroluješ, tak bych být tebou tu dietu tolik nehrotila. Obzvlášť dvojčata mohou být ještě menší.
@no.comment tak jasný, člověk si zvykne
Jako snažím se jíst lépe, ale zas si úplně striktně nevazim rýží, brambory…dám si min než jsem si dávala a přidávám si fakt víc zeleniny. Vařím de facto pořád stejně, jen si dám min. Na snídani, večeři jsem tu zatím měla žitný chléba, ale taky mi neba jíst pořád. Tak jsem si koupila sójový rohlík, ale to nevím jak na tom přesně je, bily pečivo to snad není? Na váhu má 63g…k snídani mám mít 60g pečiva ![]()
Zas na druhou stranu to nejezeni sladkého má něco do sebe, nepálí mi de facto žáha, nepotřebuju teď Rennie ![]()
Tak já v prvním těhotenství se synem cukrovku neměla, sladké jsem jedla, nabrala 20 kg a malej měl 4100g
Jenže my byli s ex oba velcí, spíš myslím na výšku…nevím jak to má vliv. Tak stále mám 177cm a váha mnohem větší než s prvním tehu, ale…a dvojčata zatím rostou normálně jako kdyby tam skoro bylo jedno dítko.
@L_cie píše:
Ježíš to by mě zabilopartner teď jak mluví o holčičce že si ještě pořídíme tak se ho snažím odradit tím, že by to zas mohli být klidně dva kluci
ale vždycky mi řekne jen, že to nemám privolavat a že je to malá pravděpodobnost, že bychom měli dvojky 2× po sobě…já mu říkám, že tak malá pravděpodobnost to zase není…přeci jen i tyhle dva dárečky jsou náhoda bez umělého a bez toho aniž by někdo v rodině dvojcata měl…
No u nás to byla taky příroda a v rodině dvojčata žádná. Trošku jsme mimo statistiku. Ber to tak že, by to byly holky.
A manža má pravdu. Přirozeně není tak moc případů 2× dvojky (i když pár jich tu je). ![]()