Dvojčata 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
331
3.9.23 11:06
@Mária2023 píše:
Ahojky 😍 tak my sme už od 27.8. na svete Alexander a Amalia (2480g, 2370g), prišli sme na svet v 36+3tt. Stále sme v pôrodnici, maly dostal žltačku, takže sa ešte musí slniť na “Bahamách” 😂. Inak sa máme dobre, až na moje bolesti jazvy po CS a chrbatu od spinalky. Mlieka mám už až až odsavam aj 190ml na 1odsatie. Kojím ale musíme aj dokrmovat striekačkou, pretože sú ešte trošku viac spaví. :smiling_face_with3_hearts:

Jsou krásní, blahopřeju! :srdce: Tak ať ti dělají jenom radost… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.23 23:58

Dvojčátka

Ahoj tak 5.9. Jsem porodila jednu holčička přirozenou cestu. A ta druhá byla nožičkami dolů takže mě čekal císařský řez. Narodili se tedy ve 35+4tt. Jedná má 44cm a 1980g a druhá 42 1870g obě dvě jsou v inkubátoru, chodím holčičky krmit normálně každý 3 hodiny. Já po císařským řežu se citim v pořadku. Bylo mi řečeno že tu budem muset být 14 dní až tři týdny. Chtěla bych se zeptat zda někdo něco takového zažil? Mě to přijde moc veliká doba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
8.9.23 06:19

@Michaelapavlova moc gratulu :srdce:,ono zalezi na stavu miminek…ale zda se mi to dlouho, my byli 34+ 4 a za devet dni doma a to meli zloutenku a svitili se.Tak uvidis treba to bude driv :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
8.9.23 08:37

@Michaelapavlova ja som rodila 27.8. Stale sme v porodnici. Deti su 36+3tt a kvoli tomu papaniu musime byt dlhsie. Dnes uz 12.den 🙃 ale som za to rada. Deti budu ok 100% a ja tiez budem na tom lepsie

Příspěvek upraven 08.09.23 v 10:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
8.9.23 10:05
@Michaelapavlova píše:
Ahoj tak 5.9. Jsem porodila jednu holčička přirozenou cestu. A ta druhá byla nožičkami dolů takže mě čekal císařský řez. Narodili se tedy ve 35+4tt. Jedná má 44cm a 1980g a druhá 42 1870g obě dvě jsou v inkubátoru, chodím holčičky krmit normálně každý 3 hodiny. Já po císařským řežu se citim v pořadku. Bylo mi řečeno že tu budem muset být 14 dní až tři týdny. Chtěla bych se zeptat zda někdo něco takového zažil? Mě to přijde moc veliká doba

Ahoj, moc gratuluju k holčičkám! :srdce: Ať jste všechny zdravé! :hug:

@Mária2023 Tyjo, to už tam jste opravdu celkem dlouho. Z jakého důvodu přesně to je? Kvůli inkubátoru, nebo jen to dokrmování? To bys doma případně nezvládla? Ptám se proto, že dlouhá doba v porodnici je moje noční můra (kvůli psychiatrické diagnóze), tak abych věděla, s čím případně počítat… Dnes máme s holkama 34+0, tak už se nám to taky blíží. Nejpozději za 4 týdny je vytáhnou. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.23 10:26

Dneska mi bylo oznámeno že tu budeme teda 14dni stim že holčičky budou samý jist a musejí udržet teplotu. A holčičky budou pocelou dobu v inkubátoru a pak až půjdeme domů mi je teprve dají. Já jsem z toho hotová chce se mi i brečet. Čekala jsem ze je budu mít u sebe a ne že až půjdeme domů. No nic musím být silná a zvládnout to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
8.9.23 12:00

@Michaelapavlova je to narocne a maji holcicky i nejaky kyslik nebo neco? nebo jen kvuli teplote jsou v inkubatoru? treba je daji aspon do vyhrivanych postylek. Drzim palce ja si je vydupala i u inkubatorem na pokoj, ve Zline maji tri na to udelane pokoje, nevim v jake jsi porodnici? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tvirus
14.9.23 06:50

@Michaelapavlova
Ahoj. Gratuluji. S tím porodem jsem dopadla stejně jedna přirozeně a druhá císař.
Holky byly v inkubátoru 4 dny a druhá byla ještě na vyhřívané postýlce. V porodnici jsme byly 11 dní, mě pak dali na hostinský pokoj a holky jsem měla u sebe. Čekalo se až se zbaví sondiček, naštěstí jsem se brzy rozkojila. Šli bychom domů i dřív, ale čekalo se ještě na neurologa, který chodil jen pátky.

• Citovat
  • Upravit
Tvirus
14.9.23 06:57

@Maiah
Máme TFK a už teď vidím, že fusak tam prostě nenarvu. Podle mě všechny dvojčecí kočáry mají ty korby menší. Např. fusak Voksi délka 105 cm, korba má lehce přes 70 cm. Zatím nevím jak to vyřešíme, holky budou mít v prosinci 9 měsíců. Jinak TFK je na ježdění fakt lehký, kopce dají trošku zabrat to ano. A na skládání do mého pidi auta jsem si už taky zvykla, i když konstrukce je fakt celkem těžká no. Ale ta ruční brzda je prostě TOP, bydlíme v kopcích a nedokážu si to jinak představit.

• Citovat
  • Upravit
14.9.23 07:15

Oznámení po týdnu

Ahoj tak jedna holčička už je ve vyhřívané postýlce a druhá stále v inkubátoru. Jelikož v porodnici už nebylo místo tak mě propustili domu. U holčiček jsem od rána do 17:30. Tady jim ostrikavam mlíčko aby měli na večer. V pondělí bychom si je mohli vzít domu. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2024
14.9.23 07:33

@Tvirus TFk byl jediný kočár pro dvojčata co měli na prodejně a právě kvůli té velikosti jsem ho zavrhla. Ty korbičky byly fakt pidi a fusaky co mám doma bych tam nenarvala. Nakonec dneska objednáváme Jasmine Camino duo- ale to je teda opravdu tank, tak uvidím jestli nebudeme litovat. Neřešíme problém s prostorem, takže kočárek má šířku myslím 95 cm 😃 no ale tak aspoň tam budou mít kluci hodně místa ☺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tvirus
17.9.23 22:32

@ruzulka
To si upřímně takový tank nedokážu představit :lol:. My se do dveří vlezeme bez problémů, na chodník taky, ale někdy je to tak tak. Do auta je to někdy tetris, ale ještě dobrý. I tak mi to připadá jako tank a to máme 78 cm. No uvidíte :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
Tvirus
17.9.23 22:34

@Michaelapavlova
To je skvělá zpráva a kde jsi rodila?

• Citovat
  • Upravit
141
18.9.23 08:21

My mame take tfk nic by me nevadilo jen to jak je ten podvozek tezkej, takze uz mam i golfac na jaro skladnej a lehkej do auta :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3552
19.9.23 19:21

Ahoj holky. Jak se vam vsem dari? :kytka: Ja jsem 33tt, holky zatim v pohode. Jen ja uz trpiiiim :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ale jeste aspon dva tri tydny musim vydrzet 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky