Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Dodoua nam davali jednu 5 deni blastocytu a rikala Mudr z ivf ze to muze byt to rozdeleni…tak si vyber co doktor jiny nazor? my totiz sex nemeli takze jina moznost nebyla
![]()
@Dodoua to verim ze si nervozni kdyz mas zkusenost
,ale ted bude vse urcite dobre
![]()
@Libi87 my měli, ale právě víc než týden před ovu. Z caru mě pustili s tím, že jsou mobi
přitom bylo jasné, že jsou bibi, ale můj gynekolog se nad tím vůbec nepozastavil. Na fakultce to ale trochu komentovali, tak nevím. To je fuk, jsou tam a to je hlavní ![]()
Děkuju, taky věřím, že to dobře dopadne i když ta nervozita tam je.
A jak zvládáš prcky? Musí to být celkem fikot, že? ![]()
@Dodoua no uprimne jsem cekala ze to bude horsi, tim ze uz jedno dite mam pro me neni tak slozite pecovat o dve naraz, prijde mi to podobne
,ono zatim hodne spi oba pak bude hur
![]()
@Dodoua me to taky komentovali u doktoru ze kdo vi jestli nam nezavedli dve kvuli uspesnosti…a jestli sme nemeli sex..uz sem to pak neresila..neodpovidala sem…je jasne dokazano ze jednovajky vznikaji tak a tak…a muzou byt bi bi tak at si kazdej mysli co chce..my vime ze sme meli jedno embryo a to ne staci
a nase deti maji stejnou krevni skupinu a rh faktor coz je znak jednovajecnosti taky…
@Libi87 přesně, že už se setkali s kdečím a takové řeči.
Tak to je super, že to tak zvládáš, ještě s jedním starším, to jsem myslela, že musí být ještě náročnější
já pořád věřím, že budu mít klidné děti po tatínkovi
a když ne, tak se to zvládne i tak, nějak z toho nemám obavy. Obavy mám z porodu (i když mám ještě dost času), aby se nesnažili o přirozený, mám z toho hrůzu, jsem psychicky připravená na sekci.
@Dodoua ja mela trauma z porodu taky…nakonec vse bylo jak melo byt a byla sekce…nevim v jake porodnici budes rodit? ja mela strach obrovsky…kluci to vyresili polohama, ale stejne by byla sekce u me i tak..
![]()
Chtěla bych na fakultce v Ostravě. Zkusím pozjišťovat jak to tam mají, až půjdu na druhý screening. Ale pořád doufám, že mě s dvojčaty do přirozeného nutit nebudou.
Ahoj holky, nejsem si jista, zda uz jsem sem psala. Kazdopadne vas nejak castecne ctu. Jsem 19 tt s mo-bi dvojcaky. Vypada to na holky. Doma uz mame skoro 3 leteho klucinu. Tehotenstvi bylo spontanni, vzdycky to mame ale dost vydrene (jakoze to zdaleka neni na prvni dobrou)
.
Vsude ctu, ze jednovajky se dedi z matciny strany. Zajimave je ze u me v rodine nikdy (co vim) jednovajecna dvojcata nebyla. Zato manzeluv bracha ma jednovajecne kluky… taky spontanne pocate. To mi zni jako dost velka nahoda…
@Dodoua taky budu rodit ve Fakultce v Ostrave. Chodim tam do rizikove poradny, ty taky? Zatim jsou tam vsichni moc mili. Me bohuzel sekce nemine i kdyz jsem si strasne prala VBAC. Tak bych se chtela aspon domluvit na nejakem peknejsim cisari nez jsem mela predtim. Druhy screening mam pristi pondeli, budu 19+1. Verim ze ti to dopadne uz dobre a moc drzim palce!!
Jinak pozoruju ze tehotenstvi s dvojcaty je hrozne jine oproti jednocetnemu. Mozna je to i tema holkama. Vsechno je mnohem intenzivnejsi, rychlejsi, akorat nevolnosti odchazeji strasne pomalu. Citim uz se jak ve tretim trimestru se vsemi radostmi i strastmi s tim souvisejicimi
Taky to tak mate vy co uz mate ditko doma?
Sotva jsem prestala plasit ohledne zamlkleho potratu a miminka trochu citim, tak plasim ohledne predcasneho porodu
a vyhlizim alespon 25 tt. Myslela jsem, ze jako druhorodicka uz to budu mit vice na haku a nemam ![]()
Jo jeste holky vzpominate jaky jste mely vahovy odhad cca v 18 tt? Me rekli, ze holky maji kazda 130 g. Syn mel tehdy o tyden pozdeji v 19 tt 259 g. Prijde mi to obrovsky rozdil. Byvaji fakt jednovajecna dvojcatka takhle mensi?
@Maiah Ahoj, já teda čekám dvojvajecne, ale v 17+2 měli obě fazole na gram stejně a to 166g, až se i doktor divil, ze jsou úplně stejní.
Ve čtvrtek mě čeká 2.screening, tak jsem zvedava kolik budou mít.
Žádného jiného prcka doma nemam, takže na ostatní otázky ti odpovědět nedokážu, ale každopádně z předčasného porodu mám taky obrovský strach. ![]()
@Maiah nasi kluci meli ve 20 tt na druhem velkem UZ tusim pred 300 g, ale my mame velke deti😁,oni byli na hore v grafech od zacatku a narodili se teda driv, ale meli pres 2,5 kg a u prvniho syna uz si nevzpomenu.Ale verim ze holcicky mohou byt mensi to je logicky.
Diky holky, asi jo
syn se narodil tehdy 37+5 a mel 3,4 kg a je fakt ze mi kazdy ultrazvuk rikali, ze je vetsi. Tak to asi budd v pohode
jinak taky jsem prekvapena ze zatim rostou na chlup stejne ![]()
Tyjo až když to teď řešíte holky, tak mi došlo, že vlastně vůbec nevím jak jsou velcí. Beru velikost z aplikace, ale jak jsou na tom reálně vůbec nevím. Přitom doktorka na každé kontrole něco měří, asi se jí budu muset příště zeptat.
A jinak co se týká předčasného porodu, z toho mám taky strach. Moc ráda bych rodila u nás v menší nemocnici, ale tam berou dvojčata až od ukončeného 37. týdne a jinak bych musela do fakultky v Hradci. Vzhledem k tomu, že jsou dvojvaječní bibi je doktorka nakloněná i přirozenému porodu, ale to se uvidí až podle jejich polohy. Takže budu asi až do konce v nejistotě. ![]()
@ruzulka tak treba se zadari donosit do 37 tt, ja si uz rikala kez by me praskla voda, ze uz nemuzu a hosi me asi vysliseli a byli na svete driv
,jako ten zaver dvojceciho tehu je desny, hlavne v lete. Vy co nemate leto to treba bude ve vetsi pohode a klidu ![]()