Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Pupenka to uz je dobry tyden
,tak preju at vydrzite co nejdyl pohromade
a uz to utece neboj, ten konec je desnej a otravnej, ale pak prijde uleva ![]()
@Pupenka píše:
Ahoj holky. Jak se vam vsem dari?Ja jsem 33tt, holky zatim v pohode. Jen ja uz trpiiiim
![]()
![]()
![]()
![]()
Ale jeste aspon dva tri tydny musim vydrzet 🙏
Ahoj, já mám dneska 35+4 a už se začínám smiřovat s tím, že půjdeme až na plánovaný řez v 38. týdnu… Pokud teda do té doby neprasknu.
Holkám se naštěstí ven nechce, všechno je zamčeno a zapečetěno, ale už je to fakt náročný. Tak hodně sil nám všem! ![]()
Holky, závidím vám, že už jste tak daleko. Já jsem 20+5 a dnes jsme byli na screeningu. Všechno je naštěstí v pořádku ![]()
Ahoj holky, já jsem 27tt a začíná to být hodně náročný. Neustále mě kopou, což už jsem si zvykla, ale teď se mi začínají nějak prevracet nebo co tam dělají a to teda není moc prijemne. Ráno si přijdu skoro jak netehotna a večer už se nemůžu ani zvednout z gauce, jak mě bolí zada.
Mám už +15kg a Béčko máme ted větší než Áčko, tak doufám, ze kluk bude taky hezky pribirat.
Všem vám držím palečky at je vse v poradku a ať vydrzime co nejdéle 3v1. ![]()
Tak já teprve 23. týden a už teď mám občas pocit, že asi zdechnu. 😃 břicho mám větší, ale ještě se to dá, přibrala jsem asi 5 kg (oproti mé váze před otěhotněním dokonce jen 1 kg), ale co mě trápí je šílené tlačení žaludku, objeví se to zničehonic a ten tlak je šílený. A pálení žáhy a bolení zad se skoliosou je taky lahůdka. 😃 ještě že už je teď tak miluju a všechno jim odpustím ❤☺
@ruzulka
Ježíš, to jsem měla taky!! Pálení žáhy a neskutečný tlak do žeber, měla jsem pocit, že mi chcou holky vylézt krkem, nešlo ani sedět ani ležet. Na pálení žáhy jsem měla sirup Gaviscon tuším???
Na ostatní pomohl až porod ![]()
Ahoj holky, jsem aktuálně 26+2, hurá! Na to pálení žáhy pořád zobu Rennie. Gaviscon mi pomohl od nejhoršího refluxu po střevní chřipce, co jsem měla v srpnu. Díky tomu jsem byla schopná konečně udržet aspoň nějaké jídlo a vodu.
Jinak mám nahoře 12 kg (mám váhu, jako když jsem šla rodit syna), přibírám tak kilo týdně což mě docela děsí. Tu váhu teda hodně cítím.
Mám svou porodní asistentku (jsem po akutní sekci, čekám mo-bi dvojčata). Cítím se dobře, když vím, že mám, byť jen minimální šanci na to zkusit přirozený porod. Muselo by se sejít hodně věcí. Jinak bych si ráda zařídila aspoň hezčího císaře než jsem měla se synem. Co se týče veškerého přístupu, tak jsem zatím z FNO nadšená, cítím se bezpečně.
25+1 měly holky 675 a 680 g. Mám břicho jak balón, neumím si představit, že budou mít každá třeba 2 kg
jak se máte a cítíte vy?
@Maiah Ahoj
já jsem momentálně 28+2 a na kontrolu jdu až příští týden. Na poslední kontrole 25+2 u nás Áčko mělo 790g a béčko 866g, no jsou docela velký. I přesto, ze žádný velký problémy nemam, tak už to pro me začíná být hodně náročný. Ráno a dopoledne skoro nevím, ze jsem tehotna, ale odpoledne se to začíná stupnovat, zada me bolí tak, ze už nemůžu skoro ani chodit.
Ale co bych taky chtěla, už mám nahoře 20kg.
Čeká me teď poslední kontrola u mého doktora, pak za 14dni screening a pak už budu chodit do poradny v porodnici. Pokud budou dobre podmínky, tak bych moc rada rodila prirozene. Nicméně podle mého doktora to moc nevypadá a podle pohybu cítím, ze polohu zatim nezmenili.
Pohyby se teď taky dost změnily. Dřív to byly klasické kopance a ted už moc nekopaji a vzdycky jenom cítím, jak se přemisťují, někde se vyboulí a musím teda rict, ze to není zrovna příjemný.
Ještě před sebou par náročných týdnu máme, ale co bychom pro ty naše malý lásky neudelaly. ![]()
Drzte se všechny holky! ![]()
@Maiah Ahoj, já jsem dnes 24+2 a Rennie je taky můj kamarád hlavně v noci. U mě se střídají stavy kdy mi je opravdu dobře a chvíle kdy už prostě nemůžu. 😃 Čekáme dvojvaječné Bibi kluky a jsem teď víc sledovaná kvůli rozdílu mezi miminky. Včera na kontrole měl větší 720g a menší 540g. Doktorka dokonce uvažuje nad tím, že byl mrňous asi počatý později ![]()
Jinak mně zatím roste jen břicho, takže je to komické, vypadám úplně jak kdyby na mě někdo přidělal meloun 😃 zatím jsem přibrala od předtěhotenské váhy něco málo přes tři kila, ale kvůli nevolnostem jsem na začátku hubla, takže jsem aktuálně plus 7kg.
Jinak k porodu- ráda bych taky přirozeně a zatím to tak snad i vypadá. A je už docela dlouho hlavou dolů a včera tam byl tak napresovaný, že mu ji doktorka nemohla ani přeměřit. B se teď otočilo zadečkem dolů, ale to by nemusel být problém, tak uvidíme. ☺❤ Už se na ně na lásky moc těšíme ❤:smiling_face_with3_hearts:
@Maiah @Stulenta @ruzulka Ahoj holky, u nás aktuálně 37+5 a dnes nástup do porodnice, zítra nebo pozítří půjdeme na sekci. Holky mají přes tři kila každá a já sotva lezu, poslední týden bych tu bolest spodku a zad definovala už fakt jako velkou. I každá cesta autem je teď utrpení a dojít dál než pár metrů na záchod je pro mě olympijský výkon.
Jinak pořád zavřeno zapečetěno, myslím že dobrovolně by nevylezly, dokud bych nepraskla. ![]()
Od začátku těhotenství jsem přibrala asi 2 kila, přitom mám pupek obří. Ale já měla dost svých zásob, tak si holky braly z nich. A chutě nebo celkově chuť k jídlu žádnou, navíc moje „tloustnoucí“ léky vysazené, to se pak hubne samo. Ale holkám to naštěstí nevadí, nabírají hezky.
Na pálení žáhy mi pomáhá Omeprazol, brala jsem 1 tabletku denně (funguje i preventivně) a podle gyynekologa je to bezpečné, když se ta dávka nepřekročí. Po třech dnech to přestalo zlobit úplně. Jen mě teď trápí kašel, tak už se hrozně „těším“ na kašlání s jizvou po císaři.
Ale co už nadělám… Hlavně ať je to zdárně za námi a všechny přežijeme ve zdraví. Držte se! ![]()
@Paja-Maya tyjooooo, tak to je krásný, jak dlouho si vydrzela a ze budeš mít sekci až takhle “pozdě”.
Musí to být pro tebe už strašně náročný, vůbec si nedokážu predstavit, že by mě nechali takhle dlouho.
Mám vybranej datum a to budu 36+5, tak uvidíme, jak moc se mnou o tom budou chtít diskutovat v porodnici.
Každopádně vám držím palečky! ![]()
@Paja-Maya tak to je super, závidím ti, že už finišujete
Ten konec musí být fakt náročný, ale doufám, že kluci vydrží taky tak dlouho.
Držím pěsti, ať je vše v pořádku a rychle se zotavíš ![]()
Ahoj, tak nám všechno dobře dopadlo.
Holky se narodily včera, každá měla skoro 3 kila. Zatím jsou i moc hodné, hezky papají. Jsme všichni spolu na pokoji, táta se o nás stará. Držím pěsti, ať vám to taky vyjde bez komplikací! ![]()
@Paja-Maya mooooc gratuluju
holcicky jsou krásný!
Zdravicko vám všem ![]()