Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Paja-Maya Gratulujuuuuuuu
![]()
Ja jsem aktualne 35+1, holky maji kolem 2.3kg a ja jsem pribrala svoje prvni dve kila za cely tehotenstvi
![]()
Tak asi slavim ![]()
Ale zacinala jsem na vysoke vaze, takze jsem rada, ze mam v 36tt s dvojcatky nahore jen 2kg
![]()
Ted uz to cekam tak kazdym dnem a vlastne i vsichni okolo to cekaji a zatim stale nic
![]()
Uz bych to taky rada mela za sebou, holky u sebe a vedet, ze je vsechno v poradku ![]()
@Paja-Maya moc gratuluju, to je krása ☺❤ už se těch našich koblížků taky nemůžu dočkat ☺
@Paja-Maya Gratuluji moc! Hezké sžívání přeji! Jaká byla sekce? Bylo tam hodně lidí? Jak dlouho to všechno trvalo?
@Pupenka @Stulenta @Dodoua @ruzulka @Maiah Ahoj, moc děkujeme za gratulace.
Dneska nás pouští domů, manžel teď jel pro auto. Samozřejmě to s jizvou bude cesta smrti, ale pak už bude jenom líp.
Operovali mě v Podolí, lidí bylo strašně moc, takže jsem do poslední chvíle nevěděla, kdy přesně (a jestli vůbec) se ve čtvrtek dostanu na řadu. To čekání bylo dost stresující, půlden jsme s manželem seděli na chodbě, já na sobě andílka a kompresní punčochy… ![]()
Sekce byla tentokrát hodně nepříjemná. Sice bylo všechno za chvíli hotové (cca půl hodiny), ale při prvním porodu jsem operaci vůbec necítila, zato teď se mnou mávali jak s hadrovou panenkou a cítila jsem děsné (fakt až bolestivé) tlaky a tahání. Hádám, že je to dvojčaty… A taky mi připadá, že si udělali menší díru, kterou je pak museli dostat ven. Jako jo, ráda budu mít menší jizvu, ale další císař už nikdy.
Takže jsem fakt ráda, že souhlasili se sterilizací v rámci zákroku. Tři děti nám stačí, pořád je to o celé jedno víc, než jsme původně plánovali. ![]()
Máte to někdo taky v Podolí?
@Paja-Maya Tentokrát budu rodit ve FN Ostrava, s Podolím nemám moc pozitivní zkušenost, rodila jsem tam před třemi lety akutní sekcí. Doktoři fajn, ale sestry na šestinedělí a přidělená PA katastrofa. Je to tam prostě velkovýrobna dětí… Ale vím, že syn by se přirozeně za daných okolností ven prostě nedostal.
Zatím mám mimčo A, co je níže uložené KP, mimčo B je hlavičkou dolů. Což je jasná indikace k sekci kvůli rizika kolizní polohy. No nevzdávám to a dělám psí kusy, aby se mimi A ještě otočilo. Dokdy myslíte, že můžou dvojčata měnit pozici? Moje PA mi říkala, že už tam mají málo místa, že už se to ustaluje, doktor zase, že mají ještě čas. Jsem 28+5. Tu levou stranu břicha a vlastně celého těla mám nějakou divnou. Syn se tam taky hlavičkou na té levé straně šprajcnul a nemohl narotovat správně do porodních cest. Tak tam možná něco vadí.
@Maiah s tou polohou mi na druhém screeningu doktorka taky říkala, že tam mají ještě dost místa, ale Áčko už je hrozně dlouho hlavou dolů a teď podle poslední kontroly má hlavičku už tak nízko, že se skoro nedala změřit. Béčko to se tam ještě točí, před čtrnácti dny bylo KP a teď na kontrole v 26+1 je zase hlavičkou. Takže místo na otočení ještě asi docela je, spíš záleží na tom jestli se tam nějak „nezašprajcují“ 😊
Ahoj holky. Tak hlasim, zr uz to mame za sebou
Holky uz maji dva tydny
![]()
Porod vyvolavali v 37+3, bylo to…
![]()
Takze uz nikdy vice ![]()
Holky jsou v poradku, Acko mela 2.77kg a Becko mela 2.37kg ![]()
@Pupenka Blahopřeju! Ať jsou to zdravá, spokojená a spavá miminka ![]()
@Pupenka Moc blahopřeju
![]()
To jste 3v1 vydrželi dlouho
Já byla teď týden hospitalizovaná s hrozícím předčasným porodem v 28+1, tak doufám, že tam ještě nějaký ten týden vydrží. ![]()
@Pupenka píše:
Krásné váhy! Moc gratuluju a přeju pěkné sžívání. Určitě je to hrozně moc emocí.
Já mám metu dvou kil
Ale čekám jednovaječná mimča, která půjdou ven nejpozději 36+6
Což je nejpozději za pět týdnů uaaa
Těším se na ně!
Ahojky holky, tak my už to máme za sebou 😊 ❤️ ❤️ Oliver & William se narodili 36+6tt plánovaným cs v Podolí s váhou 2900g a 3100g. Trošku se nám v bříšku při vyndavání pomotali a napřed šlo ven Béčko 😄 Já jsem u sekce 3× omdlela a byla jsem tak zmatená, že ty jména musíme přiřadit až dnes 🙈 😅
Jinak vše proběhlo strašně rychle a bez komplikací 😊 Stahování dělohy bolí, ale od té chvíle co jsem začala cítit nohy se snažím co nejvíc pohybovat na posteli než budu moct ráno vstát.. a cítím, že je každý pohyb snažší 😊
Všem co to mají ještě před sebou přeju krásná, zdravá miminka a rychlou rekonvalescenci ❤️ 🍀
@nickiesh píše:
Ahojky holky, tak my už to máme za sebou 😊 ❤️ ❤️ Oliver & William se narodili 36+6tt plánovaným cs v Podolí s váhou 2900g a 3100g. Trošku se nám v bříšku při vyndavání pomotali a napřed šlo ven Béčko 😄 Já jsem u sekce 3× omdlela a byla jsem tak zmatená, že ty jména musíme přiřadit až dnes 🙈 😅Jinak vše proběhlo strašně rychle a bez komplikací 😊 Stahování dělohy bolí, ale od té chvíle co jsem začala cítit nohy se snažím co nejvíc pohybovat na posteli než budu moct ráno vstát.. a cítím, že je každý pohyb snažší 😊
Všem co to mají ještě před sebou přeju krásná, zdravá miminka a rychlou rekonvalescenci ❤️ 🍀
Ahoj, proč není Oliver Harry?