Dvouletá pije UM i přes zákaz

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
12.2.21 16:47
@Anonymní píše:
Je zajimave, ze bezne se tu pise, jak dvouletak uz UM nepotrebuje a mam ho odbourat. Ale to mi prijde prehnane a normalne a rada ji hodavam (i v noci). To mleko pres den (po obede) jsem zatrhla, protoze mi nechtela obed. Proste se najedla toho mleka. Tak to nechci zase porusit. Uz tak s jejim jidlem bojujeme..

V noci nedávej kvůli zubům. Já budu dávat klidně do 4 let, věřím reklamě na krabici, kravské nepiju sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.2.21 16:48

Jinak pokud nejí normáně přes den (a nejíst pro mně neznamená nejí tolik, co by si matka představovala nebo co jí nandá na talíř), tak bych se zamyslela nad tím, jestli je vhodné ji denně a ještě v noci, když si to vyřve, prolévat mlékem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300

To asi nevadi ze to dopije. Horsi by bylo kdyby se tak velke dite chytlo prsa a chteli se kojit :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
@Anonymní píše:
Prectete si diskuzi proc to delam prosim.

Já to četla a stejně nechápu. Taky mám nejedlíka a můžu sebrat co chci a je mi to prd platný. Jsou jí dva, třeba taky vidí to, že mimino něco může a ona ne, i když to má ráda, z toho by mi bylo víc smutno, než že nesni oběd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.21 16:50
@PeBa12 píše: Ženský styďte se… Myslím, že tady hysterčíte úplně zbytečně :zed: Vy tady hned každého odsoudite, ale občas je to fakt bez důvodu. Nevím jak jste četli, ale já jsem hned z úvodního příspěvku pobrala, že zakladatelka to mléko nedává protože malá nejí normální jídlo. Sorry jako, ale myslím, že by jste to tady řešila každá kdyby vaše dítě chtělo jen mléko ve 2 letech.Pro zakladatelku, mléko místo oběda bych určitě nevracela, ale to, že dojede mléko po mladším sourozenci bych taky neviděla jako problém. Kolik tam toho zůstává? Určitě ne tolik aby ji to plně zasitilo.

Dekuji.

Take myslim, ze dvouletou, ktera neji a chce jen UM by resil kazdy..

• Citovat
  • Upravit
78489
@Anonymní píše:
Prectete si diskuzi proc to delam prosim.

mhm, tak nezakládej diskuse, že dcera vypila mléko bez dovolení, a vylévej to okamžitě a nedávej to na linku, když je to tak hrozný problém
já osobně nesnáším plýtvání jídlem, tak bych byla ráda, že to dítě dopije
a určitě je zdravější UM než žemlovka nebo palačinka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
@Anonymní píše:
Prave proto sem pisu. Chci to orobrat zde s dalsimi maminkami.

Jako ano, je to jidlo. Ale nemela by v tomto veku uz mit i jinou stravu? Vsude se oise jak ma mit na obed masozeleninu a spravne pripravenou.

Ja ji to mleko po obede samozrejme zase muzu vratit.

Dekuji za radu :kytka:

Pokud někdo dlouhodobě kojí, tak se někdy stává, že dítě tohoto věku taky upřednostňuje MM před stravou. A dva roky jsou období vytáhlosti, z boubelateho kojence se stává štíhlé batole. Nepotřebuje celkově moc jídla.

Já jsem pila Sunar snad do 6 let. Pamatuji si to. Mám víc sourozenců a moje mamka kojila. Ale vždy pro nas starší brala Sunar na recept od doktorky, dostávala to pro mimino, kterému to nedávala.
Asi mi to dalo kvalitní základy, protože jiné mléko jsem od dětství nepila a nejedla většinu mléčných výrobků. Teď v dospělosti to taky nejím a nedostatkem vápníku netrpím.

Byla bych ráda, že se drahé UM nevyhodí ale vypije ho dcera. Naopak nevidím důvod jí nutné dávat láhev večer a v noci už vůbec ne. Moje kojene děti spí cca od roku celou noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
12.2.21 16:51

No, nase 12ti leta dopiji a dojida po synovi 😂
Proc z toho delas takovou aferu? Kdyz uz to mimco nechce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
12.2.21 16:54
@Anonymní píše:
Je zajimave, ze bezne se tu pise, jak dvouletak uz UM nepotrebuje a mam ho odbourat. Ale to mi prijde prehnane a normalne a rada ji hodavam (i v noci). To mleko pres den (po obede) jsem zatrhla, protoze mi nechtela obed. Proste se najedla toho mleka. Tak to nechci zase porusit. Uz tak s jejim jidlem bojujeme..

Nechápeš princip. Respektive lpíš na principu, který ty považuješ za důležitý, ale ve skutečnosti důležitý není.

Když dvouletá dopije trochu UM od miminka, tak přece toho UM nevypije půl litru, aby jí to nahradilo oběd. Vypije pár hltů. S jídlem bojuje u batolete každá druhá maminka. Tím, že jí zatrhneš vypití mléka po miminku si nijak nepomůžeš. Flašku vyvaříš.

Ale chápeš, o co v tu chvíli ve skutečnosti jde? To dítě chce kousek toho, co má miminko. Úplně normální regres, zcela přirozený sourozenecký jev. Tím, že jí to tak striktně odmítáš, ji nevědomky dáváš informaci, že to miminko má něco víc než ona. Což už tak má (má víc mámy, ať chceš nebo ne). Matka se nemůže rozkrájet na dvě poloviny a s příchodem sourozence je pochopitelně to starší více či méně odstrčeno. Vyrovnat se s příchodem pro sourozence je pro starší dítko extrémní zátěž. Tak jí to ještě nestěžuj nesmyslnými požadavky a nároky. Už tak je to pro ni těžké.

Nelpi na blbostech, bude lépe vám všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.21 16:58

@Bubla Bůčková Vim, ze se to nedoporucuje. Ale nenecham ji plakat.. Verim, ze casem to nocni odboura sama.. Jinak UM budu davat klidne do 5 let. Nemam s tim problem.

Ale pres den chci at ji normalni jidlo..

@Svistice Neji ve smyslu, ze nesni defacto nic. Max 3 testoviny.. Ted uz sni par lzic polevky a az 10 testovin..
Ja prave proto to UM resim.. A odebiram ji ho pres den (ne vecer a rano a i v noci ho ma, kdyz chce). Ale vidi ho u miminka a nechci ji o nej uplne pripravit. Proto davam vecer a rano. Ona to mleko zboznuje.

• Citovat
  • Upravit
150064
12.2.21 16:59
@Anonymní píše:
Delam normalni jidla. Vyvary s testovinou, maso (veorove, hovezi, kureci, kruti) s prilohou (testoviny, spagety, brambory, ryze, cocka..). Uoravy na vsechny zpusoby. Nepresoluji a nekorenim nijak extra (trochu papriky a pod.). Delam i karbanatky, zemlovku, puding… Pecu buchty, kolace, strudly.. Rano livance, palacinky, chleba s kde cim..

Nic nechce. Jen to mleko by pila..

I kdyz jak jsem ho zatrhla, tak ji to donutilo jist vic..

Mam vratit to mleko?

A co zkusit to tak, že když sní oběd tak ji potom dáš jakože za odměnu trochu mléka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
12.2.21 16:59
@Anonymní píše:
Ja ji mleko davam!!! Ma ho rano a vecer a dostatek (plnou velkou lahev) a i v noci, kdyz chce, dostane.Ale pres den nedavam. Ona mi pak pres den neji..

prostě ví že UM pije a navíc asi z lahve tak si vezme i to co zůstane od mimina. Pokud je problém s jídlem tak jsi UM měla odbourat hlavně ráno už dřív. Tohle jí asi těžko vysvětlíš a na druhou stranu než ho vyhodit tak zase tolik v té lahvi není ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2700
12.2.21 17:00

Mléko k obědu nevracej. Měla by jíst normální jídlo. Co se sní domluvit, že když hezky sní oběd(nebo aspon něco), že jí necháš vypít mléko po mimču? Je to ještě prcek a zřejmě také trochu žárlí na miminko a chce tímto způsobem upoutat tvoji pozornost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.21 17:00

@Whitedog Dekuji za vysvetleni :kytka:. Vsak zminuji, jestli to neni regres.. A ze se ji snazim venovat.

Ale mate pravdu, miminko je velka zmena pro sourozence.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.2.21 17:02
@Anna766 píše:
A co zkusit to tak, že když sní oběd tak ji potom dáš jakože za odměnu trochu mléka…

Zajimava myslenka. Vyzkousime. Dekuji za radu :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí