Dvouleťák v MHD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2090
31.10.13 21:44
@neovulka píše:
Zdravím maminky. Chtěla bych se podělit o zkušenost a přečíst si taky vaše, především těch z větších měst. Mám 26měs. syna a 14měs. dceru. Jezdíme sourozeneckým kočárkem, dosud to byla nutnost, manžel má auto celý den v práci, takže jsem odkázána na tramvaje, busy. Děti cestují rády. Před nadcházející zimou jsem pořídila sporťák, neboť pochybuju, že dvojkočár ve sněhu utáhnu po loňské zkušenosti. Dnes jsem zkusila vzít mladší do sporťáku a kluka pěšky do tramvaje. Nejela jsem ve špičku, tramvaj poloprázdná, ale i tak to byl děs. Jednou rukou manévrovat kočár a druhou držet syna, který neposeděl, chtěl běhat a řval, že ho držím. Od kolika let jste s dětmi byly schopné cestovat bez kočárku?

Ahoj :-) Mě se mladší narodil, když staršímu bylo 19m. Dvojkočár nemám, starší stojí vzadu na nástavci takovém je přímo na kočárku. A žádný problém není. Starší se drží kočárku jak klíště, uteče mi max. když už vidí naše oblíbené hřiště :lol: MHD jsem si ze začátku netroufla, asi až po půl roce. Nejspíš by to šlo už od začátku, ale já jsem prvně staršího trénovala v domácím prostředí jak nám to půjde :-). První výlet mhd byl asi po 3měsících. Staršímu bylo 22m a šlo to dobře :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
31.10.13 21:45
@suik píše:
Ja dvojkocar porizovala, dkyz byly dceri dva roky, hlavne na MHD, neumela to toho sama vlezt, vylezt, zmatkovala. Kvuli tomu jsem i kocar kupovala. Jako kdybych mela jen ji, tak to bylo v pohode, ale takhle se dvema detma.ja mam teda kocar, se kterym se dobre jezdi i ve snehu a neni to zadnej tank.
Tak před rokem, když se malá narodila, tak to ani nešlo jinak, než s dvojkočárem, ale v zimě mi dal zabrat, malá kolečka jela těžko ve sněhu. Jasně, že bych to asi zvládla i letos, ale pravě už chci staršího zvykat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.10.13 22:14

A mne este mimoriadne dobru sluzbu robila megakorba 83 cm vnutorny rozmer. Ked inak neslo, narvala som tam tu starsiu, a bol pokoj :mrgreen: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
31.10.13 22:24

Mám rozdíl mezi dětma větší než zakl.- 19m. Tzn 3,5r a 2r. Mladší je ucouraná, tvrdohlavá, takže na delší cesty kočár používám. Do mhd lezu tak, že jednak jezdím pouze nízkopodlažníma, dvak starší vyšlu napřed s cílem si okamžitě kdekoliv sednout, abych já byla v klidu, že to s ní necukne a měla čas na manévry s kočárem. Mladší se akorát poslední dobou z kočáru sápe, chce sedět se ségrou, takže když jsem onehdá měla dvě děti na volno, kočárek, motorku a koloodrážedlo, během vystupování se mi určitě zkrátil život o pár let :mrgreen: Ale všechno jde, jakmile se člověk kolem usmívá, vždy někdo sám pomůže, kolikrát si lidi přesednou i v poloprázdném buse, abych mohla s holkama sedět pohodlně. Máš děti sice mladší, ale dělala bych to stejně, starší vyslat sednout, mladší pořádně přikurtovat do kočáru. Pokud se dvouleťák vzteká při sezení, má holt smůlu, v mhd není moc času na kompromisy, radši chvíle řevu, než vyražený zuby o madlo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
1.11.13 07:47

Malá je bez kočárku hodnější, sedí a je pyšná, že sedí jak ostatní velký. Ale vydrží chvilku, pak chce zkoumat. Ale my nikam daleko nejezdíme, max. 15 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
1.11.13 08:01

My kočár prodali v roce malé, to už jsme chodili za ruku, takže nebyl potřeba. Ale mít druhé, asi by to bylo horší - jak říkáš ty, abych to uhlídala. Každopádně slečně teď byly dva roky a ještě bych si netroufla nemít volné ruce, abych ji zadržela a tak. Takže asi mimi do kočáru či sporťáku, který můžeš zabrzdit a druhou chytat dvouleté. Je to o nervy, ale ber to pozitivně - na jaře už bude líp. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
1.11.13 08:25
@rejžička píše:
My kočár prodali v roce malé, to už jsme chodili za ruku, takže nebyl potřeba. Ale mít druhé, asi by to bylo horší - jak říkáš ty, abych to uhlídala. Každopádně slečně teď byly dva roky a ještě bych si netroufla nemít volné ruce, abych ji zadržela a tak. Takže asi mimi do kočáru či sporťáku, který můžeš zabrzdit a druhou chytat dvouleté. Je to o nervy, ale ber to pozitivně - na jaře už bude líp. :-)

zabržděnej kočár v MHD je ti prdu, pokud ho nedchytáš. Se mi takle okolo těch zabržděnejch koleček v zatáčce otočil a vyklopil i s dítětem.. A to jsem ho jednou rukou držela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
1.11.13 08:53

@neovulka a co mas za kocar? ja mam phil and teds a da se pouzit i jako sportak a kdyz na to prijde, tak nacpu obe deti do te hlavni korby a nepotreuju ani to sedatko. Jako ja moc ted s nima nejezdim, ale dkdyz byly dceri dva, tak zasadne s dvojkocarem, mam jen jedny nervy, ona ani moc nechodila, courala se, do MHD nenastoupila…naucila se to casem, ted ve trech uz umi nastoupit sama. :nevim:
v tomhle neni kam spechat

ale jestli mas nejakej tank, tak to se nevidim vozit ho v zime.

@rejžička jak pise lama, tohle je o hubu, u kocaru musis stat, ja kolikrat branim kocar pred davem, kdyz je nacpano, ridic zabrzdi a nekdo mi na nej spadne. Kvuli tomu jsem ho i porizovala, abych mela obe deti hezky v bezpeci a pod dozorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
1.11.13 10:40

@suik Mám Graco duo stadium, za sebou, mladší vzadu, starší vpředu. Teď lituju, že jsem nepořídila jiný už kvůli těch kol.Na tak velký kočár jsou malá. A ve sněhu ani nemluvím, loni v zimě jsem nepoužila svetr, jen triko a zimní bundu, bylo mi furt horko z toho pohybu.Lidi v tramvaji mrzli a já rudá horkem rozepínala bundu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
1.11.13 10:53

@Lama Lama Tak můj by se určitě nevyklopil. :-D
ALe jo, chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
1.11.13 11:37
@rejžička píše:
@Lama Lama Tak můj by se určitě nevyklopil. :-D
ALe jo, chápu.

proč nevyklopil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
1.11.13 12:01

Mam dvojčata a bez kocarku poprvé v roce a pul ale byl to ocistec, casem si zvykly, jen pro me byl horor nastup a vystup, protoze schody nezvladaly 8),když jsem jela dal vlakem, tak jsem kocarek vzala i kvůli spani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
1.11.13 12:03

Ja jsem uvazovala o haucku http://deti.bazos.cz/…ek-Hauck.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
1.11.13 12:06

@rejžička Já to beru pozitivně, věřím, že bude čím dál líp. Dneska paradoxně to bylo lepší v narvaném autobusu, malý se neměl kam hnout a držel se mě jak klíště! Jinak, kdybych jela jen s ním samotným bez kočáru, tak brnkačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
1.11.13 12:06

Staršího vozím v golfáči a mladší nosím v Manduce…sourozenecký kočár sice máme, ale je téměř nevyužitý, nedám na Manducu dopustit, dostaneme se všude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová