Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10141
18.4.11 16:05
Eliška píše:
Byla jsem si vyzvednout látkové slipovky ve vzorkové prodejně Ekorodinky na Černém Mostě, můžu nákup u nich přes net i vyzvednutí jen pochválit.
Mají tam i Sonnet, Ulrich apod., mj, i ten perkarbonát v menším i větším balení. Černý Most, Bryksova 818/48, kus od metra, jestli to máš, Meduzzo, v dosahu.

Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
18.4.11 16:15

perkarbonát prostě bělí, já bych na barevné neriskovala, ale asi záleží na stálobarevnosti, jak píšou na většině návodech, na ty vložky dej raději jedlou sodu, nebělí a je také dezinfekční či tea tree:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17977
18.4.11 16:28

Ok, tak já to vezmu žlučákem, snad bude stačit, a když ne, tak sodu. Nebo to jde zkombinovat? Díky.
Perkarbonát jsem právě ozkoušela na podsedák na velkou skvrnu od borůvek a pustilo to pěkně. Ne stoprocentně, ale ještě to půjde do pračky, tak přisypu PK ještě tam a myslím, že to bude super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
18.4.11 16:35

já to hodlám dělat tak, že přeperu žlučákem a pak budu dezinfikovat sodou či tea tree, zkombinovat myslíš jako dát to do kupy a namočit to v tom, jo? to nevím, jak reaguje žluč se zásadou:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17977
18.4.11 16:37

Myslela jsem natřít fleky žlučákem a posypat sodou a nechat do praní se studenou vodou případně. Jinak tea tree dáváte pár kapek, nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
18.4.11 17:02

Ono záleží , jak to budeš praktikovat. Někdo natře žlučákem, pak za deset min přepere, někdo natře a nechá. Záleží z čeho jsou ty vložky. Já jsem četla, že třeba ty krásné MaM Ecofit se zničily, když paní je nechala natřený žlučákem přes noc:(. Vybledla nějak barva či co. Asi to chce vyzkoušet a najít si vlastní styl. Na netu píšou nechat vložky ve vodě, přitom u plenek se píše, ve vodě ne, smrdí to. Tak nevím, co je lepší…Já budu aplikovat až v šestinedělí, zatím jen teoretik:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
18.4.11 19:33

ještě jak jsme tu řešily to přenášení vložek, tak jsem objevila taštičku za dobrou cenu
 http://www.sijemdetem.cz/…ava-tasticka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
18.4.11 20:17
Vichřice - Bluesky ho zakoupila, pocity viz níže. Já mám ten gel na barevné, zatím nevyzkoušen a ani se mi do toho nechce kvůli té vůni. Dávala bych ho i na bílé + perkarbonát, protože ve verzi na bílé jsou optické zjasňovače…
Bluesky píše:
Bluesky píše:…Feel eco. … Je to poněkud voňavé (berte s rezervou, víte, že jsem na tohle moc náročná)… 
Zapomněla jsem dodat, že jsem gel na bílé na vyzkoušení pořídila. Vyprala jsem dvě pračky a prádlo místo na sušák do ložnice musela pověsit v koupelně - je cítit, jak kdybych vyprala v komerci - spát bych v tom nemohla, přesně tohle byl kdysi dávno první impuls, proč jsem přešla na eko. Takže Feel eco - bohužel - raději bych podpořila domácí výrobu - pro mě zatím ne, počkám si, až budou parfémovat pomocí EO.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17977
18.4.11 20:57

Cel, díky, to je fajn :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2944
18.4.11 22:43
Ajule píše:
Aquanelko jestli chceš, pošlu, když rozesadím. Nemám tedy Aloe vera, ale Aloe arborescens, ale léčivé účinky by to mělo mít taky. A to jako myslíte sloupnout šlupku a dát tam ten vnitřek?
Ajulko moc děkuji za nabídku, ale já bych Tě vůbec nechtěla zatěžovat, máš toho už tak hodně a vždyť i já si můžu aloi pořídit a zkusit vypěstovat.
Já kdesi četla, že malý kousek neloupané aloe je možné přidávat do šťáv. Já vím, na druhou stranu se píše, že slupka se požívat nemá, ale klidně bych experimentovala :-D .
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
18.4.11 22:46

Holky prosím nemáte někdo zkušenost se značkou Claro? třeba tady:
 http://www.zelenadomacnost.com/…Myti-nadobi/?…

Mají i čistič na sklo, univerzální čistič atd. Hlavně co jsem koukala to mají v kde jaké drogérii tady, v Globusu, v Tescu atd.

Doma máme zatím jen tablety do myčky…ale nevím co zbytek a do jaké míry je to opravdu eko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
18.4.11 23:00
celestad: ještě jak jsme tu řešily to přenášení vložek, tak jsem objevila taštičku za dobrou cenu
http://www.sijemdetem.cz/…ava-tasticka
Asi budu protivná, ale mně přijde neslušná. Když si představím pořizovací náklady… Tohle přece doma spíchnete taky… pokud to vůbec potřebujete (k něčemu jinému než pro radost).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
18.4.11 23:04

Celestad, prosím, mohla bys nám sem onen email od „pana DonGemini“ zkopírovat? Já té větě „…že nikdo oficiálně testy s nimi nedělal a oni nesouhlasí s rozložitelností některých prvků, prý nejsou u výrobků, které jsou v tom testu“ moc nerozumím a docela by mne to zajímalo. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17977
19.4.11 08:07

Bluesky, ty bys nosila ty použité vložky v nějakém obyč igeliťáku? Určitě se taky dá, mně jen přijde blbý mít to v něčem, co je průhledný. A případně pro holčinu do školy vůbec. Výrobní náklady jsou menší, ale zas někdo nakoupil látku a ušil za mě :nevim: Ušít bych to taky zvládla, to je fakt, možná kdybych šila plínky a měla PUL doma, tak už je to na světě, ale plíny jsou u nás pasé a kupovat si kousek s poštovným mi přijde zbytečné.

Ještě dotaz na dezinfekci hadříku ve vodě s tea tree, jak často měníte vodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
19.4.11 08:17
Bluesky píše:
Celestad, prosím, mohla bys nám sem onen email od „pana DonGemini“ zkopírovat? Já té větě „…že nikdo oficiálně testy s nimi nedělal a oni nesouhlasí s rozložitelností některých prvků, prý nejsou u výrobků, které jsou v tom testu“ moc nerozumím a docela by mne to zajímalo. Díky.

Dobrý den, k Vašemu dotazu co se týče eko.značek není povinnost výrobce se o eko.značky ucházet.
Navíc eko.značky pokládáme za marketingovou záležitost a nevidíme důvod proč investovat peníze do
eko.značky, která drtivou většinu spotřebitelů ani nezajímá.
Můj soukrom.názor je ten, že eko.známky jsou špatně interpretovány.
Neznám výrobek, který jako takový je ekologický.Našim cílem je vyrábět výrobky, které po
spotřebování tzn.stanouli se odpadem neprodukují škodliviny, které vážným způsobem mohou ovlivnit životní prostředí.řešit ekologii výrobků znamená především řešit ekologii odpadu z tohoto výrobku.
Proto se taky neucházíme o eko.známky.
Co se týče otázky ke složení výrobků, posílám Vám bezpečnostní listy.
Naše výrobky jsou určeny k praní a čištění přírodních materiálů při jejich aplikaci je třeba
dodržovat předespané dávkování a pokyny výrobce textilie.

Děkuji Vam za dotaz.

Ing.Jan Kostkan.
604 219 908

-----Original Message-----
From:
Sent: Wednesday, March 16, 2011 8:53 AM
To: marketing@dongemini.cz
Subject: dotaz na produkty

Dobrý den,
na internetu v ekologických článcích jsem našla informaci o Vaší firmě. Nevím, jak je to s
udělováním ekologických značek, ale zajímá mě, proč ji např. nemáte, když máte ekologické přípravky?
Dále mě zajímá přesné složení těchto výrobků:

deinkrustační prostředek
tekutý prostředek DG
prací prostředek DG
Persan prášek na praní

Jsou tyto výrobky vhodné k praní bambusovových vláken, biofroté materiálu, bioflanelu?

Moc děkuji za informace.

S pozdravem,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný