Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ajule: Eliško nosím v batohu prázdné mikrotenové sáčky a kde to jde, tam je použiji. Nebo někdo si ušil pytlíky z průhledné látky a nahoru stahovátko - tuším Bluesky?Jo jo, pytlík z průhledné „síťoviny“, stejnou službu (pro ušití) by prokázal třeba kus staré záclony. Mám tři, jeden nestačí. Další jsem dala manželovi, taky někdy cestou z práce nakupuje, ale nepodařilo se mi ho k užívání přesvědčit. Vytáhnout to z tašky dá asi moc práce
Klára: Holky,nevíte náhodou, kde v Praze v kamenné prodějně koupit nějaké pěkné a praktické a né moc drahé koše na tříděný odpad?Jo, to by mne taky zajímalo, jestli „pěkné“ a „ne moc drahé“ je slučitelné
Tak my,kvůli nedostatku místa v kuchyni, třídíme do bílého botníku z Ikea. Máme ho nalepený na boční straně lednidce. Ale chodíme jen s pytlíky, nenosíme celou přihrádku.
tříděný odpad: jsme s manželem oba vysoký, tak jsme si udělali i vysokou linku - a tím nám pod ní vznikl prostor na dvě skládací přepravky: papír a plast, pod levou nižší částí linky papírová krabice na tetrapaky, ve velkym šupleti pod dřezem směs v klasickym koši a sklo volně za ním, v mezeře mezi myčkou a ledničkou (na fotce není vidět) zastrčená malá igelitka na hliník
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/…075894_n.jpg
jinak dobrý obchod na domácí potřeby s velkym výběrem celkem všeho je www.domacipotreby.cz - na prodejně v praze 2 v budečské ulici mají dle mého mnohem víc než na webu
Koralka píše:
tříděný odpad: jsme s manželem oba vysoký, tak jsme si udělali i vysokou linku - a tím nám pod ní vznikl prostor na dvě skládací přepravky: papír a plast, pod levou nižší částí linky papírová krabice na tetrapaky, ve velkym šupleti pod dřezem směs v klasickym koši a sklo volně za ním, v mezeře mezi myčkou a ledničkou (na fotce není vidět) zastrčená malá igelitka na hliník
jinak dobrý obchod na domácí potřeby s velkym výběrem celkem všeho je www.domacipotreby.cz - na prodejně v praze 2 v budečské ulici mají dle mého mnohem víc než na webu
Koralko, máte moc pěknou kuchyň, moc se mi líbí
Ten prostor pod linkou na tříděný odpad je super nápad
. My jsme taky vysocí…linku ale nemáme na nožkách nýbrž jsme tam prostě přidali další skříňky. No a pod dřezem nám vznikla jedna velká skříňka - dvě papírové krabice na papír a plast, a dva kyblíky (ještě jsme nesehnali akorátní krabice) - na aluminium a tetra. (Skla máme málo, to nosíme event. až do kotelny) Sice to nevypadá moc esteticky jako ty koše určené na třídědný odpad, ale účel to splní taky ![]()
Dnes jsem „gruntovala“ s univerzálním čističem Claro - při dodrženém dávkování to na můj vkus až přííííšerně pění. Zatím u mě vede octový Frosch, navíc při minimální spotřebě maximální výkon ![]()
Pěkné Velikonoční dopoledne,
po čase zdravím vespolek a jdu si pro radu. Aktuálně jsme před koupí matrací, poslední dobou jsem v těch starých měla alergii jak blázen. Prošla jsem staré příspěvky, ale třeba jste od té doby někdo pokročil - chceme něco alespoň trochu přírodního a především co nejvíce antialergického. Futon jsme kvůli možnému natahávání vlhkosti + údržbě zamítli.
Studuji matrace z bio pěny, ale moc jim nedůvěřuji - na zahraničních fórech uvádějí, že rostlinných složek (na úkor ropných produktů) je tam jen poskrovnu a je to zase jen oblbovárna. Co latexová matrace - příp. jiná - nemáte někdo? P.S. Spěchá - spíme na dece na zemi ![]()
kejklirka: mam aktualni vybornou zkusenost s futonem, nevim jak natahuje vlhkost, ale jinak udrzba narocna neni. (az tedy na manipulaci, mame 180×200 velikost, priste bych brala radeji dva 90×200). nechces to jeste zvazit
? kamaradka spi na futonu ve velmi vlhkem dome a staci pry jen dat jej poradny rost, a nemackat futon na zed. kazdopadne ti preju rychly vyber a pohodlne spani ![]()
a jeste tip, futony pro futoncentre sije studio sen v beroune
Kejklířko my máme svoje matrace asi 10let, sice by se měli měnit asi po 5ti letech, ale kde na to brát, že
. Máme myslím kombinaci latexu a kokosu a jsme spokojení, nicméně až budou finance velmi vážně uvažuji o futonu. Myslím, že opravdu je velmi důležité mít postel dostatečně nad zemí a mezi zdí mít mezeru.
Na matrace používám ochranný potah z Ikey, sice máme potahy sundavací, ale do mé 4,5kg pračky mám dost problém jeden našlapat a ručně ve vaně se mi prát nechce
.
kokon určitě z tebe budu lámat informace, K. budeme kupovat velkou postel, tak bude třeba pořídit i matraci. Jemu tedy asi přehodím tu, co má E., přeci jen se občas stane nehoda. Jen mě štve, že to znamená udělat si výlet do Prahy a obrážet futonová centra
.
Holky a v čem je speciální ten futon? Proč chcete? Já o něm slyším prvně. Díky ![]()
ad matrace
My máme tyto http://www.jelinek.eu/…trace-salome s potahem aloe vera a spokojenost veliká. Kupovali jsme v akci předloni, předtím jsme měla od Jelínka lamelovou. Taky dobrá, ale tato mi přijde lepší, variabilně jde upravovat tvrdost. Koukala jsem, že mají opět slevu do konce dubna.
Tříděný odpad řeším už dlouho a stále mám provizorium-krabice papírová od pekárny a v ní přikolíčkovaná taška na papír a pytel na plast. Vypadá to otřesně, účel to plní.
bluesky
Ten proutěný by se mi líbil, ale cena šílená. Možná by to někdo umotal za rozumnější a nádoby by se daly pořídit v Ikea.
žížala píše:
Ten proutěný by se mi líbil, ale cena šílená. Možná by to někdo umotal za rozumnější a nádoby by se daly pořídit v Ikea.
Tady jsem kupovala proutěný koš, je možné si nechat vyrobit koš podle vlastních představ:
http://dom-os.cz/?…
Já mám tříděný odpad ve špajzu, takže to zas tak neřeším. Mám koupené dva vyšší plastové koše různých barev s odnímatelným víkem, do jednoho dáváme papír, do druhého plast. Hliník mám v malé igelitce ve skříňce pod dřezem, stejně jako koš na smesný odpad (ten máme připevněný na dvířkách), bioodpad dávám do toho speciálního koše, mám ho v ZZ, teď jsem ho dala ven za francouzské dveře. V zimě ho využíváme, v létě se chodí ven denně, tak pak stačí jen zaběhnout s talířem s bioodpadem na kompost.
meduzzo mě se na futonu líbí, že je z přírodnho materiálu.
Ještě jsem chtěla, ad hliník a Praha-též jsem dávala do Toulcáku, tedy abych byla přesná, nacpala jsem své nasyslené zásoby kamarádce, co tam vezla své. Už tu mám zase plnou krabici.
meduzo
Díky za odkaz, kouknu na to.
domácí potřeby
Občas chodíme okolo, mám odtamtud ruční zametač, sušák a formu na beránka. Mají tam toho opravdu hafo, nedoporučuju tam ale chodit s dětmi, s Matem je to na palici, neustále tam ohmatává všechny serepetičky, že se bojím, co rozbije, přemístí,…
ahoj,nevíte, jak je to s hliníkem mimo Phu? Já bydlím v Roudnici nad Labem a zde berou jen velké objemy ve sběrném dvoru, ty malé hliníčky, co jsem nasbírala (víčka od jogurtů, plechovky apod.) neberou. Na internetu jsem našla, že se dá poslat balíček nějaké paní u Dobříše, ale je to x let stará info. Nevíte, jestli je to ještě aktuální? Kam se dá jinak dávat hliník z domácnosti? Díky…