Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
AHoj holky, chtěla jsem se zepat…na www.zelenadomacnost.com jsem našla prací gel z mýdlových ořechů, jestli máte některá zkušenost…děkuji za odpověď, Zuzka
Holky, nezkousela jste nektera na atopicky ekzem vodu z mrtveho more? Mamka mi trochu dovezla z dovci, zkousela jsem Martinkovi potrit nozicky, ale desne ho to palilo, musela jsem to okamzite smyt. Nevim, jestli by to nechtelo treba nejak naredit.
Jeste mam takovy dotaz. Na gynde zacal doktor pouzivat jednorazova plastova zrcadla. Je to urcite prijemnejsi, nez ta nerezova, ale kdyz jsem videla to mnozstvi, ktere se kazdy den vyprodukuje… . Nabidl vam nekdo moznost, ze si muzete vybrat , me tedy ne. Tu chvilku jsem to vzdycky vydrzela a usetrila jsem dvacku. ![]()
prací gel nemám vyzkoušenej, jen klasické mýdlové ořechy a PUER k tomu. Myslím si, že na normálně zašpiněné prádlo to bude stačit, na mastné utěrky a různé fleky to už stačit nemusí, to uvidíš. Každopádně cena je hodně příznivá, je to čistě přírodní, takže se mi ten produkt moc líbí. Až spotřebuju ořechy, tak to taky chci zkusit.
celestad píše:
prací gel nemám vyzkoušenej, jen klasické mýdlové ořechy a PUER k tomu. Myslím si, že na normálně zašpiněné prádlo to bude stačit, na mastné utěrky a různé fleky to už stačit nemusí, to uvidíš. Každopádně cena je hodně příznivá, je to čistě přírodní, takže se mi ten produkt moc líbí. Až spotřebuju ořechy, tak to taky chci zkusit.
Díky! Ozkouším a dám vědět
![]()
S gelem zkušenost nemám, stejně tak s vodou z mrtvého moře - tam bych asi zkusila naředit. Pokud má ložiska do krve, tak bych nedávala vůbec, musí to strašně pálit.
Sůl desinfikuje, ale zároveň dle mého i lehce vysušuje, takže bych to na ekzém viděla tak v koupeli s olejem, plus mořská sůl, nebo ta voda.
Koupání ve škrobu nebo v otrubách jsi zkoušela? Já mám tedy zkušenost jen s ekzémem, atopický naštěstí dcera nemá.
Manžel si opakovaně stěžuje, že mýdlový sliz nestačí na umytí mastné špíny z vany po koupání dětí. Předtím měl univerzální čistící prostředek od Sonnett, ale i s tím občas nebyl spokojený. Co používáte vy? Napadl mě ten octový Frosh, nebo je to blbost? A ten se dá sehnat v DM nebo kde?
ajule, octový frosh kupuju v dm a meju s nim kde co a jsem spokojená ![]()
(ale připrav se na to že opravdu smrdí octem. méně než ocet samotný, ale smrdí. po opláchnutí ale už ne)
ad) voda z mrtvého moře - též si myslím že to asi může pálit…naředění by asi pomohlo
Narazila jsem na kosmetiku z mrtvého moře a prý pomáhá, ale takhle „surová“ voda? ![]()
ad) mytí vany - též doporučuji octový frosch
u nás na mastnou vanu funguje ![]()
A teď dotaz na ty kdo se vyzná ve složení - v různých přípravcích Claro se ve složení vyskytuje toto:
methylisothiazolinone
benzisothiazolinone
Narazila jsem na to i v Lovele a tuším že i v Persilu (tam si už nejsem jistá, letěl z domu), v jiných „EKO“ prostředcích co mám doma se to nevyskytuje. Nevíte někdo co to je zač?
http://en.wikipedia.org/…thiazolinone
píšou tam, že je to konzervant a je neurotoxický, na krysách způsobil poškození mozkových buněk krys, ale při dlouhodobých studiích prý se to neprokázalo. Každopádně mně to ekolog. nepřijde:(
http://en.wikipedia.org/…thiazolinone
Je to látka hubící organismy (mikroby a houby). Používá se jako konzervant. Rozhodně nic přírodní.
Lovela není ekologická ani náhodou, Clar neznám.
Ajule, záleží, jakou máte vanu, na Froschi je psáno, že není vhodný na některé druhy smaltu, např. vany. My máme prastarou smaltovanou, tak jsem to raději neriskovala.
Díky moc všem. Máme akrylátovou vanu, takže tekutých písků se celkem bojíme, aby se to nepoškrábalo. Tak asi zkusíme nejprve ten octový Frosh. A ten je složením OK ne?
Lovela mi taky složením moc eko nepřijde. Ono je třeba na to dát bacha. NEdávno jsme byli v Globusu a měli tam nějaký Ekofeel či co prací gel a dle složení se mi tedy eko rozhodně nezdál. Teď to letí, tak výrobci všude zdůrazňují nezávadnost a přírodní složení, i když to tak není. (Asi jako pán na trzích, co mi do očí tvrdil, že ty trenky jsou 100% bavlna a je to umělina jak prase, jenže vlezte do toho, když to mají zabalené, že
).
Ajule, o Feel-eco jsem psala na str.725.
Problém Frosch čistič vs. smalt se dle údajů na webu týká jen citrónového, nikoliv octového. Složení octového, Ajule, zde:
Více než 5% neiontové povrchově aktivní látky, aniontové povrchově aktivní látky. Další složky: kyselina octová a kyselina citrónová, barvivo v malé míře.