Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
trochu pročítám a narazila jsem na info, že v DM kupuje někdo z vás tea tree. Můžete mi poradit kde ho tam najdu, případně jestli pro něj mají nějaký název?
A co ještě eko pořizujete v DM?
Zatím tam chodím pro žlučové mýdlo, sůl na skvrny a deodorant z kamence. Plánuju nákup tablet do myčky.
Máte ještě další tipy?
oskárku, teatree maj v DM v lahvičce z hnědého skla s modrou nálepkou, je to jejich značka das gesunde plus, bývá v regále poblíž krémů na nohy.
já kupuju ještě všechno možné od alverde (cenově dostupná DM přírodní kosmetika) - sprcháče, tekutý mýdlo na ruce, krémy, deosprej, stíny, řasenku, rtěnky, …
pak bio potraviny - jejich značku alnatura
recyklovaný toaleťák …
asi toho bude víc, ale nevybavím si
(jmenuju jen věci, které nekoupíš jinde než v dm)
Díky za rychlou odpověď! Na kolik vlastně přijde?
Jasně Alverde jsem zapomněla - ale tam jsem ve fázi pokus-omyl
Navíc mě u Alverde rozčiluje, že to maj všechno německy, takže mi hrozně dlouho trvá než se zorientuju.
Myslela jsem právě takové ty jejich vychytávky, který jsou tam různě po celém obchodě - jako bez informací posbíraných různě po webu, by mě nenapadlo tam pátrat třeba po žlučáku nebo tom deodorantu…
Jinak napíšu i svůj tip. Včera jsme se vrátili z dovolené v Č. Švýcarsku a navštívili malou rodinnou Mýdlárnu Rubens. Dělají přírodní mýdla, nějaké oleje, nově i tuhé šampony na vlasy. Mají webovky www.mydlarnarubens.cz
tak tu cenu už si bohužel nepamatuju, je to 30ml, takže větší lahvička, než bývají eterický oleje, a tak vydrží dlouho. vim ale, že vyšla za dobrou cenu ![]()
(už máme u dna, budu muset taky dokoupit)
díky oskárek za odkaz, hned jdu nakupovat:)), ráda podpořím českou výrobu:)
celestad píše:
díky oskárek za odkaz, hned jdu nakupovat:)), ráda podpořím českou výrobu:)
nz ![]()
Já jsem vzala mýdlo s kozím mlékem, s ovocnými výtažky a heřmánkové. To kozí hlavně kvůli prckovi, paní nadšeně vykládala jak je vhodný pro děti a ekzematiky. A jak si ho všichni chválí. Ty další 2 hlavně kvůli vůni, to heřmánkové pořád chodím očmuchávat ![]()
A pak jsem vzala ty tuhý šampony, koupila jsem si na mastné vlasy, dnes jsem se s ním umyla a zvládla jsem rozčesat vlnité dlouhé vlasy bez kondicionéru. Jen paní říkala, že ji kadeřnice doporučila pak vlasy opláchnout octovou nebo citronovou vodou, aby se vlas zatáhl. Jinak prý k výrobě těch šamponů došli tak, že si právě lidi s ekzemama myli i hlavy tím kozím mýdlem a dělalo jim to dobře na pokožku ![]()
A darem jsem dostala nový výrobek, který mají teprve ve zkušebně na testování (po ročním testování po rodinných příslušnících a známých) - je to takový mycí peeling z myslím že kokosáku a mořské soli. Na trhu bude snad za měsíc. No a pak ještě takový mýdlový odřezky apod. na praní. Akorát je mi to líto zpracovat na sliz, mám to v koupelně a taky k tomu chodím čichat:-)
No byla jsem z návštěvy nadšená. Takže až někdy zavítáte do těch končin, tak doporučuju nevynechat ![]()
A díky za info o těch eterických olejích, do domácnocti radši zkusím levnější variantu, než co mám doma od Nobilis:-)
eMartino, jen bacha, že ta vanilka je pouze parfémovaný olej, nikoliv éterický.
Oskárku,
kromě toho, co již citovala Korálka, v DMku pořizuji ekologický prací prostředek Ecover (gel) a od Frosche univerzální octový čistič. Taky by měl být šetrnější k přírodě než jiné (jakož i další Frosch výrobky). Pokud používáš papírové slipovky, tak mají „natur“, bez plastu, rozložitelné, jsou snad i z bio materiálu (zelená papírová krabička). A máš-li mimino a nelátkuješ (ad plíny), mají papírovky z biologicky odbouratelného materiálu (Alana).
P.S.
Alverde mívá popisky i v češtině (formou nálepek).
MankaL tu kdysi doporučovala čistící prostředek z pomerančového oleje, značku si nepamatuji, nejlevnější nebyl, co si matně vybavuji. Chodím pro práškovou sodu do drogérie (ad Praha) kousek od Můstku, jinde jí nevídám. V krámku mívají kromě mně neznámých eko značek i širší nabídku Frosche než DMko. Takže jsem narazila na pomerančový čistič. Octový zrovna dochází, tak jsem novinku na zkoušku pořídila. První dojem poměrně dobrý, uvidím… no učitě voní příjemněji než ocet
.
Bluesky, díky ![]()
Látkuju, Alany používám na dovolené ![]()
Octový čistič mám také. Víc se mi ale osvědčil doma udělaný čistič z vody a kyseliny citronové + přidám trochu nějakého saponátu (přidala jsem ten octový čistič:-)
O slipovkách jsem nevěděla, hned po nich mrknu!
Jo a mám z DM mikrovlákennou utěrku na čištění van apod. Je super. Má jednu stranu hrubší a funguje mnhem líp než kdejaká houbička.
já mám ten citronový čistič připadá mi dost voňavý na eko prostředek, ale používám ho