Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
806
1.5.11 15:53
Já jsem vzala mýdlo s kozím mlékem, s ovocnými výtažky a heřmánkové. To kozí hlavně kvůli prckovi, paní nadšeně vykládala jak je vhodný pro děti a ekzematiky. A jak si ho všichni chválí. Ty další 2 hlavně kvůli vůni, to heřmánkové pořád chodím očmuchávat :lol:
A pak jsem vzala ty tuhý šampony, koupila jsem si na mastné vlasy, dnes jsem se s ním umyla a zvládla jsem rozčesat vlnité dlouhé vlasy bez kondicionéru. Jen paní říkala, že ji kadeřnice doporučila pak vlasy opláchnout octovou nebo citronovou vodou, aby se vlas zatáhl. Jinak prý k výrobě těch šamponů došli tak, že si právě lidi s ekzemama myli i hlavy tím kozím mýdlem a dělalo jim to dobře na pokožku :-)
A darem jsem dostala nový výrobek, který mají teprve ve zkušebně na testování (po ročním testování po rodinných příslušnících a známých) - je to takový mycí peeling z myslím že kokosáku a mořské soli. Na trhu bude snad za měsíc. No a pak ještě takový mýdlový odřezky apod. na praní. Akorát je mi to líto zpracovat na sliz, mám to v koupelně a taky k tomu chodím čichat:-)
No byla jsem z návštěvy nadšená. Takže až někdy zavítáte do těch končin, tak doporučuju nevynechat :wink:

no právě zaujaly mě ty tuhé šampony, tak díky za zkušenost, jdu do nich:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
1.5.11 23:14
Oskárek píše:
já mám ten citronový čistič připadá mi dost voňavý na eko prostředek, ale používám ho
Bacha, prý není vhodný na smalt. Což je třeba případ naší vany…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
2.5.11 08:22

TT z DM stojí 99,–- a levanduli mám, je na ní napsáno 100% přírodní. Zdá se mi o něco jemnější než jiné levandule (ovšem na etiketě je napsáno ‚Lavandin‘, což je jiný druh levandule - dle Hadka: LAVANDULA HYBRIDA, Účinkuje jako antiseptikum, uklidňuje, uvolňuje, harmonizuje, působí jako repelent, má slabší uklidňující účinky než éterický olej levandulový extra. Výborné protiplísňové a antivirální účinky.).
Použila jsem ji na odvšivování :evil: , na klíšťata a podobné problémy bude dobrá. Cena také dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
2.5.11 08:25

Díky za tip, o té levanduli jsem nevěděla. Jojo taky jsem zjistila, že lavandin leckdy plně stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
2.5.11 21:24

…můžu se zeptat jak se „užívá“ ta levandule proti klíšťatům?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
2.5.11 22:10

Ahoj ekologické hospodyňky, super diskuze! :palec: Také by mě zajímalo jak s levandulí na klíšťata a na dětské vši..ne, že bych to zrovna potřebovala :oops: ale pro jistotu do budoucna :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
2.5.11 22:17

Já levandulí desinfikuji místo vpichu klíštěte, jinak teď testuji proti klíšťatům odvar z rozmarýnu s octem, po sezóně dám vědět, zda to bylo úspěšné a klíšťata jsme neměli.
Jsem dnes zkoušela postříkat i jednu z našich (respektive rodičů) koček, ale moc se jí to nelíbilo :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
2.5.11 22:22

V DMku jsem spatřila mnou dosud nespatřený čistící WC gel Denkmit Natur. Vystačím s univerzálním Froschem, octem a sodou, takže spíše ze zájmu jsem okoukla - má na sobě eco label, ale co mne překvapuje, obsahuje bitrex (DENATONIUM BENZOÁT). Bitrex standardně obsahují všechny ty různé voňavé gely a „košíčky“ do toaletní mísy (přidává se proto, že jde o velmi hořkou látku, zřejmě kvůli dětem…), pročež se jim vyhýbám - dohledala jsem si totiž kdysi jeho bezpečnostní list. A v něm je uvedeno, že:
Látka je klasifikována jako nebezpečná podle směrnice bla bla… Zdraví škodlivý při požití. Dráždí oči, dýchací cesty a kůži. Opatření na ochranu životního prostředí: zabránit kontaminaci povrchových a podzemních vod a půdy. Nesmí se dostat do kanalizace.
Takže z toho fakt nejsem moudrá, proč se přidává do prostředků končících v odpadních vodách a jak může mít produkt jej obsahující eko značku.
Jinak Frosch WC gel a dokonce obyčejný Denkmint WC gel bitrex neobsahují.

http://de-img1.ciao.com/…-8944300.jpg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
2.5.11 23:10
Bluesky píše:
V DMku jsem spatřila mnou dosud nespatřený čistící WC gel Denkmit Natur. Vystačím s univerzálním Froschem, octem a sodou, takže spíše ze zájmu jsem okoukla - má na sobě eco label, ale co mne překvapuje, obsahuje bitrex (DENATONIUM BENZOÁT). Bitrex standardně obsahují všechny ty různé voňavé gely a „košíčky“ do toaletní mísy (přidává se proto, že jde o velmi hořkou látku, zřejmě kvůli dětem…), pročež se jim vyhýbám - dohledala jsem si totiž kdysi jeho bezpečnostní list. A v něm je uvedeno, že:
Látka je klasifikována jako nebezpečná podle směrnice bla bla… Zdraví škodlivý při požití. Dráždí oči, dýchací cesty a kůži. Opatření na ochranu životního prostředí: zabránit kontaminaci povrchových a podzemních vod a půdy. Nesmí se dostat do kanalizace.
Takže z toho fakt nejsem moudrá, proč se přidává do prostředků končících v odpadních vodách a jak může mít produkt jej obsahující eko značku.
Jinak Frosch WC gel a dokonce obyčejný Denkmint WC gel bitrex neobsahují.

Děkuji za vyčerpávající info :mrgreen: Pro nás co zatím tápou ve složení je to super výklad :palec: U nás je momentálně v kurz WC Frosch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
3.5.11 09:23
Bluesky píše:
Jinak Frosch WC gel a dokonce obyčejný Denkmint WC gel bitrex neobsahují.http://de-img1.ciao.com/…-8944300.jpg.

Včera jsem na něj koukala, ale ten bitrex obsahují i obě varianty Denkmit WC gelů, jak ten modrý, tak ten citronový :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
3.5.11 09:32

Levanduli na klíšťata používám podle Hadka, který kdysi tvrdil, že je pro klíšťata jedovatá a když se s ní klíště zakápne, usmrtí ho, aniž by se toto do rány vyblilo (což se stane třeba při zakápnutí olejem, po kterém se klíště udusí). Nevím jestli je to pravda, ale dělám to tak celé roky: zakápnu, počkám až chcípne, pak vyndám. Levandule zároveň desinfikuje, stejně tak TT.
Na vši jednoduše - nakapat k šamponu při mytí nebo nějakému balzámu a udělat zábal. Nebo i jen vetřít do vlasů. Stejně tak TT.
Na poslední výpravu jsem dětem nastříkala čistou levanduli s TT na oblečení. Děti krásně voněly, klíště žádné, ale spotřeba olejíčků byla značná, takže na to jde použít jen něco levného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
3.5.11 10:43

Dionela

Baby, lezi mi tu sklenena varna filtracna konvica Dionela (konvica Simax) a do nej jedna nova nepouzita filtracna patrona http://www.mimibazar.cz/foto.php?… a nater proti plisni Biorepel, spotreba 26.3.2012, http://www.biorepel.cz/ dam za 90Kc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
3.5.11 23:11
janine24: Včera jsem na něj koukala, ale ten bitrex obsahují i obě varianty Denkmit WC gelů, jak ten modrý, tak ten citronový :nevim:
Jo, může být, to se stává, když jsem líná na ty blechy vytáhnout brejle. Tím spíš nic takového nechci. Mně - odpusťte - připadá vůbec zbytečný i nějaký spešl WC gel, i když třeba eco či bez bitrexu. Když nasypu na stěny mísy sodu a přileju ocet, tak je výsledek stejný, stejně je to v obou případech hlavně záležitost práce mechanické. Se štětkou v ruce.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
4.5.11 09:52

e-shop chemikalie

Zistila som, ze brnenska Fima sa premenovala na Fichema a prestahovala do Moravan, ale stale v ramci Brna a maju aj rozvoz po meste. levne perkarbonat, aktivator TAED, kys.citronova, soda, borax atd…

http://www.fichema.cz/…ie-c-37.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1658
4.5.11 17:09

ad bitrex-pridava se kvuli detem, je nechutne horky, takze kdyz dite neco s bitrexem zkousi ochutnat, vyplivne to, nepolkne a nepolepta si jicen atd, je to bezpecnostni slozka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný