Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1580
7.8.12 21:53

Určitě se dává sůl. Jen mě zaujal název tabletová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
7.8.12 23:14

Amalkaa,
marseillske mydlo na sliz kupuju toto
sodu kupuju napr. tady
na prani pouzivam sliz at na plenky nebo na cokoli jineho. na nadobi mam frosch. Na cisteni vseho mozneho bud sliz, sodu nebo ocet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
7.8.12 23:17

A jeste k plenkam: sliz delam jenom z mydla, skvrny predeperu zlucovym mydlem. sul na skvrny uz nepouzivam. do machani davam ocet. pokud mam, tak namisto octa do machani pridam ke slizu do prani mio fresh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
7.8.12 23:24
@smotlaska píše:
A jeste k plenkam: sliz delam jenom z mydla, skvrny predeperu zlucovym mydlem. sul na skvrny uz nepouzivam. do machani davam ocet. pokud mam, tak namisto octa do machani pridam ke slizu do prani mio fresh.

Miofresh obsahuje perkarbonát, tedy sůl na skvrny tam dáváš v podstatě pořád. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
7.8.12 23:24
@Vichrice píše:
A ještě jedna asi hloupá otázka. Prekarbonát je obyč soda?

perkarbonat sodny= sul na skvrny, beli
uhlicitan sodny= soda na prani, zmekcuje vodu
hydrogenuhlicitan sodny= jedla soda, take beli, cisti, kypri testo, zmirnuje paleni zahy apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
7.8.12 23:39
@Vichrice píše:
Určitě se dává sůl. Jen mě zaujal název tabletová.

je v tabletách, takže se to líp dávkuje, nic víc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
7.8.12 23:46
amálkaa: Frosch je asi hodně dobrý, jen škoda, že není český, že se dováží
Českou alternativou je Feel Eco. Moravskou, pardon ;).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
7.8.12 23:48
Herminka:Ono to hlavně žádnou pastu neudělá, ocet se sodou reaguje a bublá a prská (pravděpodobně tam vzniká oxid uhličitý). Z toho důvodu jsem tím nic čistit nezkoušela.
Tímhle koktejlem čistím odpad. Zašpuntuju, ať se to tam popere…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jituš23
8.8.12 08:47

zkušenost s feel eco

@Bibianca píše:
Ahoj Amálko, já taky řešim kompromis ekologické a ekonomické a zároveň bych ráda zůstala u českých výrobků. Je tedy pravda že si trochu ujíždim v DM-drogerii.
Jinak ale peru v excelu a batoleti od qaltu… vim že to neni úplně super ekologický, ale aspoň EŠV. Jsou to i produkty finančně nenáročné (samozřejmě na sliz nemá nic) a beru od nich i ten EŠ jar. Na záchod beru natur čistič z dm. Jinak po domaácnosti na různý čištění většinou ocet, soda, sůl.

Vyzkoušela jsem na základě rady zde ve fóru feel eco prací gel a musím uznat, že jsem s ním naprosto spokojená a můžu jej jen doporučit. Vypere všechny různé druhy špíny, prádlo opravdu čisté. A navíc má ekoznačku! A je z Česka. Chystám se vyzkoušet další jejich produkty, máte zkušenosti s jejich WC čističem nebo například práškem do myčky? Každopádně jako prostředek na praní si získal své stálé místo v naší domácnosti :twisted:

• Citovat
  • Upravit
7
8.8.12 09:34
@Amber_1977 píše:
Mně nejde na rozum, proč se čistící pasta dělá ze sody a octa, když ocet je kyselina a soda zásada :nevim: To se přeci musí v účinku vyrušit, ne? :think:

No mě právě taky ne, tak to ani nezkoušim
;) Třeba nám to někdo vysvětlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
8.8.12 09:51
@Jituš23 píše:
Vyzkoušela jsem na základě rady zde ve fóru feel eco prací gel a musím uznat, že jsem s ním naprosto spokojená a můžu jej jen doporučit. Vypere všechny různé druhy špíny, prádlo opravdu čisté. A navíc má ekoznačku! A je z Česka. Chystám se vyzkoušet další jejich produkty, máte zkušenosti s jejich WC čističem nebo například práškem do myčky? Každopádně jako prostředek na praní si získal své stálé místo v naší domácnosti :twisted:

Na mě je feel eco moc navoněné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
8.8.12 10:34
@Vichrice píše:
Na mě je feel eco moc navoněné.

Já si ho v tý drogerce musim očuchat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
8.8.12 10:39

Tak, abych si to shrnula:
praní bílého prádla - v prekarbonátu, aviváž ocet nebo kyselina citrónová;
praní barevného prádla - nevím, doplňte, prosím;
myčka - opět prekarbonát místo tablet a místo leštící soli ocet;
odpady - směs prací sody a octa (předpokládám, že horkého).
Je to tak? Nebo jsem něco napsala špatně? Prosím, doplňte mě, či opravte, jelikož jdu objednávat deset kilo prekarbonátu a nějakou tu kyselinu.. a budu experimentovat s high ecology :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3339
8.8.12 12:04
@Amber_1977 píše:
Tak, abych si to shrnula:
praní bílého prádla - v prekarbonátu, aviváž ocet nebo kyselina citrónová;
praní barevného prádla - nevím, doplňte, prosím;
myčka - opět prekarbonát místo tablet a místo leštící soli ocet;
odpady - směs prací sody a octa (předpokládám, že horkého).
Je to tak? Nebo jsem něco napsala špatně? Prosím, doplňte mě, či opravte, jelikož jdu objednávat deset kilo prekarbonátu a nějakou tu kyselinu.. a budu experimentovat s high ecology :mrgreen:

do myčky je potřeba ještě přidat nějaký jar kvůli mastnotě, samotný perkarbonát neodmašťuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
8.8.12 12:22

Amber, na prani barevneho treba mydlovy sliz? do machani ocet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný