Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, mate nektera zkusenost s timto eshopem a touto pani? Objednala jsem si u ni zbozi za 1000 Kc uz pred tydnem -mantinel do postylky, kapsar a 3 zavinovack, vse bylo skladem. Pani mi napsala, ze mantinel a kapsar nema v te dane barve ale ze ma jiny a jestli chci. Odepsala jsem, ze ano, protoze to byla druha volba co se mi libila. Po par dnech jsem ji psala email, kdy bude tedy zbozi dodano a odpoved, ze po tomto vikendu-pry na zbozi pracuje, nechapu… Jenze je streda a nic. Tak jestli jsem naletela, tak me potes teda:/
Ahojky, ja si od teto pani objednala veci na aukru, taky se mi hned ozvala, vse vypadalo suprove, poslala jsem ji penizky, rikala, ze behem vikendu veci usije a po vikendu, ze se muzu tesit na balicek, vikend byl pryc a balicek nikde, tak jsem ji napsala 2× mail, na ktery nereagovala. Byla jsem nastvana, rikala jsem si, ze jsem naletela a najednou balicek prisel, takze to trvalo o trosku dyl, komunikace 0, ale zbozi bylo v poradku…
@evulkanov mám e-shop a ona ho tuším měla u stejného poskytovatele, byla tam s ní diskuze. Občeas toho má hodně, má snad i více dětí, tak občas nestíhá šít, dodací doba delší, ale snad vše OK
snad to bude i Tvůj případ
Taky jsem u ní nakoupila na Aukru a nereagovala na emaily po tom, co už to fakt trvalo dlouho. Tak jsem jí pohrozila ČOIkou a hned se mi ozvala, tvrdila, že byla v nemocnici či co a druhý den balíček přišel.
Tak jsem paní napsala opět email, jak to vypadá s tou objednávkou a jestli je nějaký problém, tak ať mě informuje. tak jsem zvědavá. asi bych pochopila, že teda paní toho má hodně, pokud má i více dětí, ale tak stačí např. napsat - zboží bude do 14 dní.. a néé, že tam má napsáno skladem, odesílá do 2 dnů a pak mi po týdnu napíše, že mi přijde po víkendu, že na objednávce pracuje… noo, takže trochu serioznosti by to chtělo přeci ne… ![]()
@evulkanov
to máte pravdu.. já se snažím zaslat zboží i dříve než mám uvedeno(mám zboží na objednávku a něco skladem),ale vše je o lidech..
tak snad se to brzy vyřeší ve váš prospěch ![]()
Tak jsou to 2 dny, co jsem pani napsala email, jak to tedy vypada a co myslite? Bez odpovedi. Asi si dela srandu… Pokud zitra balicek nedojde, coz si myslim ze opravdu neeee, tak pisu email o stornovani objednavky a vubec me nezajima, ze na svych strankach pise, ze po 24 hod.po objednani nelze nic stornovat. Co toto je za chovani, nechapu. Jsem opravdu nastvana. Za chvili rodim a chci mit vse pripraveno a tak se to tahne diky ni uz 14 dni… Baba jedna:/
Tak jsem tedy poslala stornujici email, ale bez odezvy. Tak nevim. Rekla jsem si, ze pockam do teto stredy, jestli treba se pani neumoudri a neposle mi mou objednavku. A kdyz ne, tak chci ty veci objednat jinde, kde to je problemu, ale nemaji to, co jsem presne chtela, noo… Spis mi jde o to, ze ja to mam na dobirku a vim, ze to nemusim prebirat ten balik, ale at zas nehaze spinu na me pak. Nebo co byste delaly v mem pripade vy? Diky…
Zkusila bych telefon a pokud nebude třeba 2 dny zvedat, napsala bych jí něco výhružného, ve stylu obchodní inspekce nebo podobně. Mě to zafungovalo.
@evulkanov @Akrim84 Holky jak to dopadlo??? Já čekám už víc než měsíc, bohužel sjem si nepřečetla o její osobě info dřív a posílala peníze předem
Brala jsem to přes webky. Na mail taky nereaguje, telefon mi teda včera vzala a říkala, že pošle číslo balíčku, kterej údajně zakopala zas ČP a dneska jsem jí volala zas, to se vymlouvala, že včera jeli pryč, tak to neposlala, že pošle dnes. Volala jsem skoro před hoinou a co myslíte - bez odezvy. Přišel vám nakonec balíček nebo jak to dopadlo??
Ahojky, tak paní je opravdu vtipná. napsala jsem jí pak email, že ji hlásím, na ČOI a tos měla vidět rychlou odezvu. odepsala mi, že byla na dovolené a že péče o 3 děti, na které je sama, je prostě hrůza a že jsem jako nemusela hned dávat info na ČOI a že balík posílala už před několika dny, ale asi pošta někde zadrhla a že pokud balík odmítnu, tak jí to vyjde ještě nákladněji, když to posílala na dobírku -prostě ještě zprdla mě:-)… hahaha… ale já se nedala: když jsem jí psala, at mi posle cislo baliku, ze si to vyhledam sama, tak se neozvala. za dva dny přišel balík se zbožím a hle, datum podání v den, kdy mi psala ten email, takže prostě lhala. pak jsem jí napsala, že stačilo jen napsat email nebo zavolat nebo poslat sms, že má prostě dovolenou a balík pošte později a bylo by to ok. ale zboží přišlo co mělo, tak jsem jí poděkovala ale už si u ní nic objednávat nebudu… tak zkus pohrozit ČOI a uvidíš…
Ahojky, tak já u ní kupovala přes Aukro, před rokem a taky se to táhlo snad měsíc a půl, než mi to přiišlo a ještě v tom nebylo vše, tak na druhý balík jsem čekala další 2 týdny
ale vše naštěstí přišlo… ![]()
@evulkanov @mekkinka Hm, zajímavý. No já paní po hodině od té doby co jsem jí volala a kdy mi slíbila, že podací číslo ihned odešle, psala znovu SMS, že jako teda pořád čekám. Tak mi teda napsala VYMYŠLENÝ číslo podacího balíčku, že se jí to číslo nějak nezdá a že to zajde na poštu vyřešit. Napsala doslova „zkusim se vyptat na poště, protože se mi nepozdava typ baliku…“. Začíná BA a končí X, takže normální balík, kterých já měsíčně pošlu 10. Samozřejmě daný číslo nenalezeno. Načež jsem jí napsala že má pravdu, že tohle číslo není v evidenci, ale pokud je opsané z pod. lístku, existovat musí. Že v tomto případě to nemá pošta jak zkazit, jak píše ona, protože to číslo a balík prostě neexistuje. To mi napsala, že odpo pojede na postu a bude to řešit, páč to bylo velká zásilka (1700,–) a že jí záleží na spokojenosti zákazníků a blabla… A že se mi večer ozve. Tak jsem jí napsala že na odpověď čekám a pokud nenapíše, večer jí opět zavolám. Tak předpokládám, že večer mě čeká nějaká zpráva ohledně toho, že na poště to určitě bylo, ale špatně to „zaskladnili“ nebo tak něco a prostě to neodešlo
A předpokládám, že to teda pošle asi dnes. No pokud se mi neozve, tak jí zítra pošlu maila, co jsem si předchystala. Včetně té ČOI a finančáku a živnosťáku. Já to brala přes ty její webovky, takže ofiko cestou s objednávkou atd. A šla bych i do toho soudně, já svých závazků dostála na 110%, informovala ji o platbě, mám kopie atd. A to by si asi nelajzla, páč veškerý náklady by byly samozřejmě na jejích bedrech a v tomhle případě jsem si na milon procent jistá jejího pochybení… N, uvidíme, co mi večer napíše ![]()
@Seizdra
Já měla objednávku za 1400,–. A je fakt, že jsi mi teď připomněla, že to taky sváděla napřed na nemocné dítě (mimino) a pak na poštu asi 2×
![]()
@mekkinka Jj, já ji psala v půlce měsíce a to měla s prostředním synem anglínu…
Příspěvek upraven 04.02.14 v 16:00