Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@tojemaras to máš pravdu, adopce to jistí, ale určo se zadaří při IVF ![]()
@tojemaras Já mám dneska po OPU jako samoplátce, tzn,. že mi už pojišťovna nehradí nic a když jsem to dneska s doktorem sčítali, tak je to asi tahle cena:
IVF jako samoplátce 26 000, narkóza, kterou mi pojišťovna také už nehradí 1 500, dále zákroky, které jsou právě navíc a pojišťovna je nehradí jako ICSI 9 000, AH 3 000, prodloužená kultivace 4 000-6 000 (já měla vždy 6 000), transférový katetr 1 000 a k tomu si pak ještě samoplátce musí připočítat částku za léky, které mu pojišťovna už také nehradí.
Já to mám ale teď bráno „jako“ minimální stimulaci, ale s normálním pícháním injekci namísto clostilbegytu, takže místo těch 26 000 platím 10 000. Léky jsem si sehnala na netu, ale možná mi budou dělat PGS, které stojí 5 000, takže dohromady mně to teď jako samoplátce vyšlo na nějakých 44 000.
Kdežto předešlé pokusy s pojišťovnou, ICSI, AH, prodlouženou kultivací a léky mně vyšly na cca 28 000.
@ivvča děkuji za vysvětlení, i tak je to mazec, že člověk zaplatí tolik, když je to hrazené, já vím, je to nastandard no, my zas úplné „socky“ nejsme, ale ředitelé bank taky ne
ale určitě ty penízky seženeme ![]()
@tojemaras O tom mi povídej… Já byla na 2 IVF loni v květnu, pak 3 IVF v listopadu a teď 4 IVF a když sečtu všechny částky za tyhle 3 IVF tak jsem cca na 100 000, na případné další už teď fakt nemám…
@ivvča to chápu, to mě hrozně štve, že prostě člověk do toho dá peněz a stejně výsledek žáden
jasný, vše se má zkusit, ale je to prostě nespravedlivé no
a proč nemůžeš otěhtonět ty?
Njn, co naděláš… Já mám taky endošku a špatnou děložní sliznici.
@ivvča aha
kamarádka měla 4. st. endošky a byla na několika IVF a pak počala přirozeně, když chodila měsíc na akupunkturu
Taky znám hodně případů. kdy to pak vyšlo přirozeně, jenže sázet se na to taky nedá ![]()
Holky, tak vás tady tak čtu a chci se zeptat. Nemáte některá zkušenost se cvičením hormonální jógy
Tuto myšlenku, mi vnukla jedna kamarádka a zvažuji, že do toho půjdu. Už jsem měla jeden kurz vyhlídnutý, ale než jsem se rozhoupala, bylo obsazeno ![]()
@ivvča čtu a slýchávám na jen samé kladné ohlasy, tak by to mohlo být fajn ![]()
@nemastojedno Popravdě ani moc nevím, o co se jedná
![]()
@Seline Ahoj
hlásím 9 odebraných oocytů. No po OPU mi bylo dobře, jako bych na ničem ani nebyla, ale teď se to nějak rozleželo, tak začíná docela bolet, ale to se nedá nic dělat ![]()
Ahojky, super 9 je dobrý
Jen at´se broučci udrží do vložení
Já to taky tak měla po zákroku pohoda, ale doma už to začalo bolet
Odpočívej a drž se