Evangelický křest, prosím, pomozte - jsem zoufalá!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20507
4.5.11 12:59

jé a neznáš náhodou moji tchýni ? :lol: :lol:

Jura007 píše:
Mimochodem, o mezilidských vztazích ve Velké Bíteši bych taky něco věděl… :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
4.5.11 13:05
petullle píše:
jé a neznáš náhodou moji tchýni ? :lol: :lol:
Jura007 píše:
Mimochodem, o mezilidských vztazích ve Velké Bíteši bych taky něco věděl… :wink:

Tvoji tchýni neznám, ale dá se to zjistit… Měl jsem z „Béteše“ dva spolužáky, oba bydlí v ulici „Za školou“ :mrgreen: dobrý název, když se jich někdo zeptá, kam chodí… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
4.5.11 13:09

No a být tebou, tak po vašem rozhodnutí bych řešil otázky křtu už jenom s lidma z konkrétního evangelického sboru. S farářem/farářkou a s lidma ze staršovstva, případně s kurátorem sboru… Vždycky je to o tom, s kým si „sednete“..... Lidi jsou jenom lidi a mívají různé názory. Bohužel tvoje tchýně má trochu pravdu v tom, že některé evangelické sbory přestávají být životaschopné, poznáš to podle témat jako jsou ekumenické vztahy mezi různými církvemi a umožnění mladší generaci, aby si volila způsob života podle vlastního uvážení. Já jsem měl bohužel se svou maminkou něco podobného jako ty se svou tchýní… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20507
4.5.11 13:09

béteš to spravné slovo :lol: a jak se jmenují?Má tchýně je známá bych řekla :lol: maji tady firmu Irma pojištovnictví

Jura007 píše:
petullle píše:
jé a neznáš náhodou moji tchýni ? :lol: :lol:
Jura007 píše:
Tvoji tchýni neznám, ale dá se to zjistit… Měl jsem z „Béteše“ dva spolužáky, oba bydlí v ulici „Za školou“ :mrgreen: dobrý název, když se jich někdo zeptá, kam chodí… :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20507
4.5.11 13:11

juro já co se týče křtu budu už vše řešit jenom s tím Radkem je to rodina, ale jak už jsem psala dáme jen to požehnání a potom si Anetka sama v dospělosti vybere co ji bude k srdíčku nejblíže :wink:

Jura007 píše:
No a být tebou, tak po vašem rozhodnutí bych řešil otázky křtu už jenom s lidma z konkrétního evangelického sboru. S farářem/farářkou a s lidma ze staršovstva, případně s kurátorem sboru… Vždycky je to o tom, s kým si „sednete“..... Lidi jsou jenom lidi a mívají různé názory. Bohužel tvoje tchýně má trochu pravdu v tom, že některé evangelické sbory přestávají být životaschopné, poznáš to podle témat jako jsou ekumenické vztahy mezi různými církvemi a umožnění mladší generaci, aby si volila způsob života podle vlastního uvážení. Já jsem měl bohužel se svou maminkou něco podobného jako ty se svou tchýní… :cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
5.5.11 15:11

Ahoj, radu ohledně evangelického křestu ti nedám, já jsem katolička. Jen tě chci podpořit v tom, aby ses VY..ALA na názor tchýně, je to tvoje dítě, ona si svoje děti vychovala a nemá žádné právo vydírat tě tim, že ji evang. křestem zničíš život..Úpřimě, divím se, že v této době existují ještě takové extrémní názory v řadách katoliků, já chodila do katolických farností v různých městech a všude faráři vyzývali k toleranci a ekumenizmu..tvoje tchýně nejedná v souladu s názorama katolické církve ani v souladu se zdravým rozumem!
můj muž je ortodoxní řek, svatbu v kostele jsem neměla (problémy s dodáním dokumentace) a teď mně trápí, že dítě nebude pokřtěné.a vůbec by mi nevadilo,kdyby byl pokřtěný evangelik, jsme přece křesťané vyznávající stejný princip!tak nepochopim, jak může údajný křesťan říct, že by mu křest vnoučete u jiné církve zničil život!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.5.11 15:41

burgundy: bohužel uvnitř české katolické církve je asi osm nebo deset extrémnějších proudů, já jim sám pro sebe říkám „český Taliban“… :mrgreen: Když si vybavíš události zhruba před 8-í lety okolo teologické fakulty (nejsem si jisý, jestli na Univerzitě Karlově…), tak to je jen špička ledovce. Podobné extrémy byly taky před cca 5 lety prezentované jako mocenský boj uvnitř církve husitské, no a imunní proti tomu není ani pražská židovská obec..... Asi ještě pár desítek let potrvá, než ekumenická myšlenka tady zapustí kořeny. Nebude to jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
5.5.11 19:07

Juro, bohužel máš pravdu, jen mne udivuje, že takový extrémizmus opravdu ještě v této době funguje. je mi líto, že většině věřících není jasné, že jde o jakýsi mocenský boj, a s Bohem to opravdu nemá nic společného…NO jako co to je, že jestli necháš pokřtít dítě v té a té církvi zničíš mi život :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.5.11 19:11

Lidská inteligence je v populaci bohužel rozložená podle Gaussovy křivky. Géniú i debilů je málo, ale jsou. Většina lidí je průměrných - a průměrný člověk si leccos nechá nakukat od těch, kterým věří. A pak to paouškuje dál. Na tomto principu v Evropě fungujou církve i politické strany… :nevim: Co naděláme. Holt je potřeba si stát za svým názorem a nenechat si kecat do života své rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
5.5.11 23:03

myslím, že jsi se rozhodla dobře, požehnání a grilovačka :potlesk: :pankac: . A hele na tchýni se*r, evidentně to je kus hloupý ženský, už to jak jsi psala s tou želvou :pocitac: :zed:
Odstěhujte se, stýkejte se hlavně s tvou rodinou a když tchýně projeví zájem buď zdvořilá. Ale pokud jedubaba zájem neprojeví, ať si trhne. A že ostatní členové její rodiny zmizeli z vaší svatby aby se jí nedotkli, tak to je hustý. To by mi tak někdo mohl nařídit…fuj jedubaba :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
11.5.11 11:12

Ahoj, jsem sice křtěná katolička, ale nemám vůbec žádný problém s jinou církví.. Můj přítel se kterým se chceme vzít je zase evangelík, takže nás podobné „dilema“ pravděpodobně taky čeká… Já osobně jsem z nevěřící rodiny, takže z této strany problémy se křtem dítěte nehrozí. Přítel má rodiče otec-katolík, matka-evangelička,tak doufám, že problém taky nebude. Já sama jsem byla poktřená až v 16 letech, vždycky jsem si říkala, že nechám svoje dítě pokřtít hned jako malé, aby nemělo se křtem takové „problémy“ jako já.. ale postupem času jsem přišla na to, že ho nechci ošidit o ten samotný proces, kdy se samo rozhodne co chce nebo nechce a samo si za tím půjde a nechá se pokřtít samo kde bude chtít… když se před katolíkama o tomto zmíním, dívají se na mě jako na kacíře. Ale kolik lidí je křěných jako mimino a do kostela ani nepáchnou. Ale první křesťané byli přece taky křtěni jen jako dospělí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
11.5.11 15:26

brigitk: Tak toto je názor dospělého a rozumného člověka… :potlesk: A někteří okolo nás zůstávají holt do smrti dětmi anebo zastydlými puberťáky… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová