Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Rampepurna píše:
MaryClementine, jsi můj člověk !!!
Fejsbůk, vasisdas?
Profil nemám a mít nebudu, stejně tak můj manžel.
Přesně jak píšeš - těch pár pozastavení se během letu kolem kompu věnuju zprávám, emiminu a emailu, případně pakupkám.
Rozněžňovat se příp. rozčilovat se fakt nepotřebuju přes net.
Mě facebook sr*l v práci - pod sebou podřízenou, tupou jak poleno, furt nestíhala zadanou práci, furt že to ještě nemá a nestíhá apod. a pak kolegyně při obědě kouká na facebook a „hele, vona (ta nestíhající podřízená) je celý dopoledne na facebooku a furt tam vyvěšuje nějaký plky“ - NO NEZABILI BYSTE JÍ, LIDI?! A takhle to bylo furt a ne jen u týhle pipky.
![]()
Co je to pakupky? Teda jakože věnuješ čas pakupkám ![]()
Já jsem na FB pár dnů a to jen proto, že tam kamarádka dala video ze stavby a jiným způsobem, než být registrovám zhlédnout nelze. Ale myslím, že mě nikdo nenajde. Dala jsem vymyšlené jméno i datum narození a v profilu o mě není napsáno nic, čeho by se mohl kdokoliv chytit. Takže i kdyby mě někdo hledal má stejně smolíka. S lidma o kterých si myslím, že by měli vědět jak se mám jsem v kontaktu a po ostatních je mi fakt houby ať už to byli bývalí spolužáci nebo rádoby kamarádi.
Já jsem na FB pod jiným jménem, mám tam asi tři fotky..posloužil mi docela dobře, našla jsem tam třeba bývalého přítele mojí kamarádky a jeho ženu, na které jsem ztratila mobil a léta jsem je neviděla..nebo pár bývalých přátel z dětství, jsem ráda, že vím, jak se mají.
Nicméně jsem obezřetná, nedávám tam o sobě žádné informace a spusta věcí mi nesedí(každou chvíli se mi tam vnucují trapné odkazy, nesmyslné hlášky cizích lidí a podobně).
A jak někdo psal, dost by mi vadilo, kdyby někdo jiný bez upozornění dal na svůj profil moje fotky nebo fotky dětí..sama bych si chtěla určovat, co je pro cizí oči a co už ne..
Fakt je, že tady o sobě taky povím leccos, čili je otázka, jestli to není to samé. ![]()
kozisek píše:
pakupky budou asi nákupy, ne?
Napadlo mě to taky, ale radši se zeptám, to slovo se mi líbí ![]()
Judycum píše:
A jak někdo psal, dost by mi vadilo, kdyby někdo jiný bez upozornění dal na svůj profil moje fotky nebo fotky dětí..sama bych si chtěla určovat, co je pro cizí oči a co už ne..
Fakt je, že tady o sobě taky povím leccos, čili je otázka, jestli to není to samé.
Já myslím, že to není to samé. E-mimino má svůj okruh lidí, FB je mnohem mnohem širší, tady přece jen je předopklad maminek a tak. Taky tu o sobě říkám věci, které v normálním životě nezveřejňuju ![]()
Ty už jsi neměla ve škole ruštinu, co
pakupky = nákupy po rusky. M
mado píše:
Ty už jsi neměla ve škole ruštinu, copokupky ´= nákupy po rusky. M
, měla - v 5. a 6. tříde na ZŠ
pamatuju si asi tak tři slova a jednu básničku ![]()
No jo, „mladá“ generace, já z ruštiny i maturovala, ale že bych si pamatovala toho nějak víc, to ani ne
M
ještě „vychadíla na běreg kaťuša, na vysokij běreg na krutoj“
holky, já měla ruštinu jeden rok v páté třídě a také jediné co si pamatuju jsou básničky.
„tíše mýši, kot na krýše a kaťáta jišo výše“
„jéchal gréka čerez rjéku, vídit gréka v rjeke rak, vsunul gréka ruku v rjéku, držiť gréka v ruke rak“
„žíl byl děd, žíla býla bábka, žíla s ními kurjočka rjába, i snesla kurjočka jajíčko“
![]()
kozisek píše:
ještě „vychadíla na běreg kaťuša, na vysokij běreg na krutoj“
jojo, to taky vlastne ![]()
ta basnicka byla o jidle - V panědělnik na aběd, mjáso navaríl nám děd. A va vtórnik byla káša, kášu ljůbit náša Máša. atd. Teda takhle napsané to vypadá příšerně a to ani nevím, jestli se to vůbec takhle fakt vyslovuje ![]()
jo a eště „kubíky i mjač, koška i kartýna“ to je taky z nějaké básničky,ale už nevím začátek ![]()
to jsme se dostali od fb do pěkné diskuze ![]()
ale pravda, že ta ruština napsaná „česky“ vypadá děsně
![]()