Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@LenkaN26 píše:
Tak to my jsme teda podle téhle diskuse úplná prasata. Holky mají triko do školy na 2 dny pokud si jej první neumažou. Spodní prádlo každý den čisté, ale když v sobotu večer dcera stoupla ponožkou do vody a šla si vzít na hodinu čisté tak je měla i na druhý den. Ručníky měním 1-2× týdně. Povlečení na postelích 2-3 týdny. A když jedeme na vodu nebo na chalupu tak klidně chodím v triku i týden dokud není viditelně špinavé. Kdybych měla prát denně tak se asi zblázním. Máme 2-3 pračky týdně.
Hlasim se do klubu
Ja tu od rana, kdy jsem prispivala, jenom obcas nahlednu a zasnu vic a vic ![]()
@lucenka píše:
Tak tebe bych chtěla mít za sousedku, když klidně necháš zapnutou pračku a sušičku v době, kdy nejsi doma
Mame rodinný dům. Samostatný se zahradou dostatečně velkou. Nikoho nerusime. Mužu prát i v noci a spát, není to slyšet.
@Jana525 píše:
Delam to uplne bezne a nekdy dokonce i troubu. Dam pect maso a odejdu si .
A vždyť jo, proč ne?
to si mam k pracce sednout ![]()
@Lioness34 píše:
Mame rodinný dům. Samostatný se zahradou dostatečně velkou. Nikoho nerusime. Mužu prát i v noci a spát, není to slyšet.
Tak mně spíš šlo o možnost vytopeni sousedů, závadě na elektrice. Nikdy bych neodešla z bytu, kde by zůstal nějaký spotřebič zapnutý. Přijde mi to dost nezodpovědný ![]()
@Annabela11 píše:
@Jana525![]()
![]()
A co žehličku?
Představ si ze muže nechat i zehlicku. Dnes jsou totiž senzory ze pokud se nepoužívá zehlicka se sama vypne ![]()
@lucenka píše:sousedy máme dalekeko… já nevím já v tom problém nemám. Proste mi bezi pracka nebo myčka - já u toho sedět nebudu… pro mě jento ztráta času - to samé v lete jsme byly permanentně venku a čekat na to až mi skončí programy mi přijde dlouhé zbytecne… samozřejmě ze se snažíš dělat to v době kdy jsi doma ale když to nevyjde tak holt nevyjde…
Tak mně spíš šlo o možnost vytopeni sousedů, závadě na elektrice. Nikdy bych neodešla z bytu, kde by zůstal nějaký spotřebič zapnutý. Přijde mi to dost nezodpovědný
@lucenka píše:
Tak tebe bych chtěla mít za sousedku, když klidně necháš zapnutou pračku a sušičku v době, kdy nejsi doma
Taky delam bezne.
@Annabela11 píše:
@Jana525![]()
![]()
A co žehličku?
Co to je ?
Nezehlim
@lucenka píše:
To sice není, ale nějak ti to nebude vycházet časově, když si vezmu délku pracích programů
taky jsem si všimla, že to nějak nesedí. Sušička má tak krátký program leda tak na osvěžení prádla, ale myslím, že i ten je delší…
@lucenka píše:
Tak mně spíš šlo o možnost vytopeni sousedů, závadě na elektrice. Nikdy bych neodešla z bytu, kde by zůstal nějaký spotřebič zapnutý. Přijde mi to dost nezodpovědný
pokud bydlí v RD, nevidím problém… vytopí leda tak sebe
Taky to dělám. Já mám navíc pračku, sušičku v prádelně, která je mimo hlavní obytní místnosti, takže by se zas tak moc nestalo ![]()
@LenkaN26 píše:
Tak to my jsme teda podle téhle diskuse úplná prasata. Holky mají triko do školy na 2 dny pokud si jej první neumažou. Spodní prádlo každý den čisté, ale když v sobotu večer dcera stoupla ponožkou do vody a šla si vzít na hodinu čisté tak je měla i na druhý den. Ručníky měním 1-2× týdně. Povlečení na postelích 2-3 týdny. A když jedeme na vodu nebo na chalupu tak klidně chodím v triku i týden dokud není viditelně špinavé. Kdybych měla prát denně tak se asi zblázním. Máme 2-3 pračky týdně.
Taky tak - nejsem blázen, abych prala čisté prádlo, ne? To by se mi chtělo.
@lucenka A vypínáš při odchodu i lednici, sporák ze zdi, veškeré tyhle spotřebiče? A jinak - klidně zapnu pračku a odejdu, nebo vrazím maso do trouby a jdu nakoupit nebo na zahradu, a co?