Syn je extrémní hygienik

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
4.12.18 10:53
@eliskaj píše:
@lucenka proč naštěstí? :nevim:
Ja je neberu denně, ale ob den jo. Proste se třeba týden utirat po vykoupání do jednoho ručníku? :oops:
Ale jak říkám, je každého věc, jak si to doma děla:)úplně bych otázku prani nerozebirala. Ať si každy pere jak chce

Třeba kvůli ekologii ;)

• Citovat
  • Upravit
2950
4.12.18 10:55
@neila píše:
@Lioness34 já tedy nevím jak u vás, ale my máme doma čisto a pokud dítě tepláky nezaprasí od jogurtu, fixy, nebo něčeho jiného, nebo je nepropotí, pak je má klidně týden :jazyk: Nevidím jediný rozumný důvod prát čistou věc, ale proti gustu… :kytka: Z mého pohledu si otrok hader ;) A nemyslím to nijak špatně :mavam:

No vidíš ale sedí na koberci :nevim: který sice pravidelně pereme ale i tak a mě vadí ze je vidět ze prádlo bylo nošene - povolené … proste jde vidět žen ho měla na sobě. Nemyslím si ze je u nás binec, kočky psy nemáme a vysvam dle potřeby cca 2-3× tydne plus stiram 1-2× tydne průměrně - někdy častěji. Mě to nevadí. A nevadí mě ani prani. V lete to je super to vše povesim ven a vše nezehlim. A v zimě buď vesim nebo susicka to jisti… já nevím pro mě ten pocit ze já manžel i deti jsme v cistem je základ. Ale nemusí to tak mít každý a verim ze jsou maminky ze nechaji dětem 3dny oblečení s vypadají stále dobre a prádlo jim voní. Já tohle mam asi po mamce - dělala to s nami stejne. Vždy nám vonelo oblečení.Taťka se ji směje ze musela být v minulém životě pradlena :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
@lucenka píše:
Třeba kvůli ekologii ;)

Vždyť jsou eko prášky…nemusíš přece prát z klasické drogerie ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
@Lioness34 píše:
Do školy a školky každé ráno čistá nova kupicka poskladaneho prádla. Přijdou domu, prevleknou se do domácího (tepláky - tričko si mohou nechat), ze školky a školy oblečení jde do koše. Večer se svléknou osprchuji a berou si ciste Pyzamo. Tepláky daji do prádla nebo si je mohou nechat na duhy den po škole, pokud si je nechaji na druhy den tak druhy den jdou do prádla na 100%. Bavíme se teď ne v lete kdy je daji na optani každý den(běhají venku na zahradě)… někdy si Pyzamo berou druhy večer ale v tom případě putuje po vyspani ráno do prádla na prani…a deti u nás nejsou sterilní z venku chodí špinavé bezne - nejsem psycho abych se na ne zlobila ze mají od blata kalhoty apod. Ať si to užijí já to vyperu… a softsh. Kalhoty Peru tak 1-2× tydne - pod nimi ale nosi leginy

Každý den čistý pyžamo?
Moje děti si ráno vezmou čisté věci, starší syn chodí do školy v uniformě - buď modré tričko s límečkem a béžové kraťasy, kalhoty nebo pokud mají tělocvik, tak mají šedivé triko a modré kraťasy (tepláky). Mladší většinou tepláky, tričko, teď ještě mikina. Ze školy, školky a práce přijdeme kolem 5 a zůstávají v tom samém do koupání (starší syn se občas převleče do nějakého kostýmu - kostlivec, pirát atd)… věci jsou jim pohodlné, pokud nejsou mokré nebo špinavé, tak není důvod se převlékat. Ale mám čistotné děti ve škole, školce (pokud jsou se mnou venku, tak starší o víkendu jezdil po prdce na bahnitém kopci - to si pak pral sám)… vykoupou se a vezmou pyžamo, pyžamo, pokud není propocené peru jednou do týdne. v létě spí většinou nahatí.
O víkendu peru pračku ručníků, povlečení jsou 2 pračky, a další 4 - 5 praček s normálním oblečením (bílý, barevný, košile, černý na 2×)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
4.12.18 10:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
4.12.18 10:57
@Lioness34 píše:
Vždyť jsou eko prášky…nemusíš přece prát z klasické drogerie ;)

Ale to není jen o prášku, ale i o spotřebě vody, já žiju v zemi, kde je vody kritický nedostatek a tohle je opravdu problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
4.12.18 10:58

Ale holky však vy si to dělejte jak chcete. Klidně perte jedou za dva týdny - mě to u nikoho jiného nevadí… jen mi to vadí doma. Proste chci ať jsou pro mě v cistem. Sama mam denně nove oblečení tak proč by ho neměly mít moje deti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.12.18 10:58
@Lioness34 píše:
Vždyť jsou eko prášky…nemusíš přece prát z klasické drogerie ;)

Nejde jen o praskyzale hlavně o to, že na praní používáš pitnou vodu ;)

• Citovat
  • Upravit
2950
4.12.18 10:59
@Janina81 píše:
Ale to není jen o prášku, ale i o spotřebě vody, já žiju v zemi, kde je vody kritický nedostatek a tohle je opravdu problém.

Ok. Však když tady v lete bylo sucho prani jsme omezili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
4.12.18 11:00
@lucenka píše:
Nejde jen o praskyzale hlavně o to, že na praní používáš pitnou vodu ;)

ok to přiznávám. Používám pitnou vodu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
@Lioness34 píše:
Ok. Však když tady v lete bylo sucho prani jsme omezili.

Tak ono se ani v ČR pořád hladina vody pořádně nesrovnala… Jenom není vedro, ale pořád jí je nedostatek

• Citovat
  • Upravit
16186

@Lioness34 :lol: :lol: no to nejspíš jo. Jakože triko bych nenechala, u nejmladší ani není šance, že by vydrželo bez újmy, ta kolikrát spotřebuje spíš 2 denně, ale ta nárok, má 2,5 :lol: Ale kalhoty ji opravdu nechám, ani pro to prádlo není ideální máchat ho každý druhý den, praním se jeho životnost výrazně zkracuje :nevim: Já mám tedy strašně ráda voňavé povlečení, s tím si tu námahu dám :palec: Ale abych neotročila, dělám to tak, že každý víkend hodím do prádla jen polštáře a malé polštářky :lol: :mrgreen: povlečení na peřiny + prostěradla peru tak jednou za 14 dní cca, někdy dýl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
4.12.18 11:01

A jinak každý děla něco - já zase třeba nekourim a nesnáším plasty atd tridime odpad a omezují věci které můžou ničit přírodu… nicméně mam to ze holt Peru :lol: mějte se hezky tady ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
4.12.18 11:01
@Lioness34 píše:
No vidíš ale sedí na koberci :nevim: který sice pravidelně pereme ale i tak a mě vadí ze je vidět ze prádlo bylo nošene - povolené … proste jde vidět žen ho měla na sobě. Nemyslím si ze je u nás binec, kočky psy nemáme a vysvam dle potřeby cca 2-3× tydne plus stiram 1-2× tydne průměrně - někdy častěji. Mě to nevadí. A nevadí mě ani prani. V lete to je super to vše povesim ven a vše nezehlim. A v zimě buď vesim nebo susicka to jisti… já nevím pro mě ten pocit ze já manžel i deti jsme v cistem je základ. Ale nemusí to tak mít každý a verim ze jsou maminky ze nechaji dětem 3dny oblečení s vypadají stále dobre a prádlo jim voní. Já tohle mam asi po mamce - dělala to s nami stejne. Vždy nám vonelo oblečení.Taťka se ji směje ze musela být v minulém životě pradlena :lol:

Ne, prádlo nevoní a nevidím důvod, aby vonělo. Stačí, že nesmrdí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
4.12.18 11:02
@lucenka píše:
Tak ono se ani v ČR pořád hladina vody pořádně nesrovnala… Jenom není vedro, ale pořád jí je nedostatek

Podívej každá děláme něco… já se nemusím zpovidat ani tobě ani nikomu jinému… proste Peru. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí