Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@jannina1 píše:
Je praci prasek primo na softshell.
NO, to je, ale předtava, že se dvakrát týdně točí pračka s dvojema dětskýma softama…
To se fakt nedivim, že jsou ty tři pračky za den. Já mám tak 3-4 za týden.
@Anonymní píše:
opakuji, že syn ještě nesmrdí, vím, že časem to začne. Fyzicky není v pubertě ani náhodou. Trapně mu určitě být nemusí.
Ocichavas ho? To je nejakej zpomalenej, ne? Kdyz ve 12 nesmrdi potem.
@rozand píše:
Ocichavas ho? To je nejakej zpomalenej, ne? Kdyz ve 12 nesmrdi potem.
Ano je, má o dva roky opožděný kostní věk. Je to ještě děťátko
prostě je v tomhle trošku pozadu, ale určitě se srovná, neboj
a máš pravdu i v to, že očichávám
trendy a fusekle tedy ne
achjo, že jsem něco psala. Jdu péct ať nám to tu aspoň trošku voní ![]()
Tak bundy také peru několikrát za sezónu. Zimní kabáty taky. Asi jsem uneta, ale dětem ještě dvě sezóny stejne nevydrží a ja si stejne chci koupit každy rok nový. Naše lyžařské peru po každém týdnu na horách (což je za sezónu 4×) a po víkendech jak kdy, podle toho, jak to vypadá (víkendy by to byly 2 v měsíci) to bych se z toho opravdu zblaznila ![]()
A to nemáme žádné “béčkove” kabáty nebo lyžařské soupravy… četnost prani na nich vidět není (dospelaci máme od columbie, děti maji nordblanc a roxy). A jak říkám, bežně obleceni - z toho rychleji vyrostou než ho operu.
Určitě i záleží na kvalitě pračky a susicky, věřím, ze nekvalitní (neříkám kvalitní = nejdražší) mohou prádlo zničit… jdu prat - dcera uklouzla na bahně a syn byl se skolkou na zahradě ![]()
Jo a mimochodem - peru i boty - mám na ne program jak v pracce, tak v susicce
samozřejmě ne kožené kozačky ale adidasky, tenisky, snehule bežně ![]()
A s tema rucnikama - každé dítě ma svoji osušku, jednu dávám na zem na podlahu k vane, když vylézají, manžel jednu, ja jednu na hlavu a jednu na tělo, 2× ručníky na ruce (klasicky malý) v koupelně a malý u umyvadla na wc. Manžel každy den osusku a ručník ze sportu, ja taky. Stále ještě de koupeme, takže po bazénu zabalim do osušky a mažou v ni zabaleni domu… takže opravdu mám obden pracku rucniku ![]()
@rozand mám s peřím. Pak mám klasicky kabát takový ten hladký a ten peru taky. Do susicky s tenisakem a je jako nový
@eliskaj píše:
Jo a mimochodem - peru i boty - mám na ne program jak v pracce, tak v susiccesamozřejmě ne kožené kozačky ale adidasky, tenisky, snehule bežně
@eliskaj píše:
@rozand mám s peřím. Pak mám klasicky kabát takový ten hladký a ten peru taky. Do susicky s tenisakem a je jako nový
To jsem nevěděla s tím tenisakem…
@eliskaj píše:Školnímu dítěti nevydrží bunda 2 sezóny?
Tak bundy také peru několikrát za sezónu. Zimní kabáty taky. Asi jsem uneta, ale dětem ještě dvě sezóny stejne nevydrží a ja si stejne chci koupit každy rok nový. Naše lyžařské peru po každém týdnu na horách (což je za sezónu 4×) a po víkendech jak kdy, podle toho, jak to vypadá (víkendy by to byly 2 v měsíci) to bych se z toho opravdu zblaznilaA to nemáme žádné “béčkove” kabáty nebo lyžařské soupravy… četnost prani na nich vidět není (dospelaci máme od columbie, děti maji nordblanc a roxy). A jak říkám, bežně obleceni - z toho rychleji vyrostou než ho operu.
Určitě i záleží na kvalitě pračky a susicky, věřím, ze nekvalitní (neříkám kvalitní = nejdražší) mohou prádlo zničit… jdu prat - dcera uklouzla na bahně a syn byl se skolkou na zahradě
@Lioness34 k perovym bundam, ja to dávám ke všem bundam, aby se to peří zase hezky nacechralo. Poradila mi to kamarádka v cistirne ![]()
Tak to my jsme teda podle téhle diskuse úplná prasata. Holky mají triko do školy na 2 dny pokud si jej první neumažou. Spodní prádlo každý den čisté, ale když v sobotu večer dcera stoupla ponožkou do vody a šla si vzít na hodinu čisté tak je měla i na druhý den. Ručníky měním 1-2× týdně. Povlečení na postelích 2-3 týdny. A když jedeme na vodu nebo na chalupu tak klidně chodím v triku i týden dokud není viditelně špinavé. Kdybych měla prát denně tak se asi zblázním. Máme 2-3 pračky týdně.
@eliskaj jinak dnes mi bezi 4.pracka od rána - povlečení, ručníky, ještě mam dvě várky dek, a deti přijdou o půl pate
oblečení buď večer nebo zítra ![]()