Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Mar__tanka1983 píše:
@Lioness34 ty pereš softshellky dvakrát týdně?Jak se na to tváří jejich nepromokavost a prodyšnost? Nebo obden pereš v pračce samotné dvoje dětské kalhoty se spešl přípravkem?
Menim je, Peru je naráz jednou… a máme jich vícero ne jen jedny na dítě ![]()
@Mar__tanka1983 Heled podle příspěvku si asi tukas na čelo ale mě je jedno kdo jak pere nebo nepere. Já to mam takhle. A netvrdím ze když někdo pere jednou ta dva týdny je smudla. Proste sk to dělejte jak chcete. Nekoupim jim jen jedny softsh. kalhoty abych je prala 2× za sezónu
aby jako vydržely
@Anonymní píše:
opakuji, že syn ještě nesmrdí, vím, že časem to začne. Fyzicky není v pubertě ani náhodou. Trapně mu určitě být nemusí.
Ja ti verim, ten muj starsi uz se poti a je to nejaky snad typicky znnak puberty, ze zacal i smrdet, kdyz se zpoti. A kdyz tu ma kamarady a treba v lete prijdou z venku a stoji v nasi predsini…mam blizko k omdleni
Smrad jak v opicarne! MLadsi ma 10 a ac jsem je v podstate sama naucila menit obleceni denne, on by vubec nemusel, ten jeste nesmrdi (starsi jeste nedavno taky ne
). Ja to tak chci, protoze tady se deti nikde neprvlikaji, casto maji aktivity, ze sedi na zemi..atd, to mi vadi.
za mě lepší extra hygienik, než smrdutý prase
. ukaž mu jak s pračkou a ať si pere sám, když ti to vadí.
@Lenka_Hal chce to mejt a deodorant, to pomůže.sestřenka používala od 10let. musela.
@Lioness34 píše:
@Mar__tanka1983 Heled podle příspěvku si asi tukas na čelo ale mě je jedno kdo jak pere nebo nepere. Já to mam takhle. A netvrdím ze když někdo pere jednou ta dva týdny je smudla. Proste sk to dělejte jak chcete. Nekoupim jim jen jedny softsh. kalhoty abych je prala 2× za sezónuaby jako vydržely
né, jako žádná křeč, jen sem upřímně překvapená, že pereš zrovna tenhle materiál po dvou dnech nošení. I kdybys měla ty kalhoty čtvery, tak se stejně máchají docela často.
Já třeba softshellovou bundu synovi peru opravdu jednou, dvakrát za sezonu, jinak ji kartáčuju, případně jen namočím kousek, pokud se na ní objeví flíček (třeba od jídla).
Jinak ji jen nechávám vyvětrat.
Stejně tak zimní bundy, peru maximálně dvakrát do roka ![]()
Já to z části beru v rámci šetrnosti, jsem v jistým smyslu minimalista, nechápu, že někdo musí mít co sezonu dvě nový zimní bundy třeba, já mám spoustu věcí leta, a dokud budou fungovat, tak se jich zbavovat nebudu (přesně mě vystihuje co sem viděla tuhle na netu: „black friday - ušetříš 100% když nic nekoupíš“
), a z části v rámci „slušnosti k naší planetě“ a šetření vodou.
@malá_holka píše:
@Lenka_Hal chce to mejt a deodorant, to pomůže.sestřenka používala od 10let. musela.
Myje se 2× denne a deodorant pouziva. Jak to maji kamaradi nevim, ale kdyz prijde na vec, smrdej vsichni stejne ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
né, jako žádná křeč, jen sem upřímně překvapená, že pereš zrovna tenhle materiál po dvou dnech nošení. I kdybys měla ty kalhoty čtvery, tak se stejně máchají docela často.
Já třeba softshellovou bundu synovi peru opravdu jednou, dvakrát za sezonu, jinak ji kartáčuju, případně jen namočím kousek, pokud se na ní objeví flíček (třeba od jídla).
Jinak ji jen nechávám vyvětrat.
Stejně tak zimní bundy, peru maximálně dvakrát do roka
Já to z části beru v rámci šetrnosti, jsem v jistým smyslu minimalista, nechápu, že někdo musí mít co sezonu dvě nový zimní bundy třeba, já mám spoustu věcí leta, a dokud budou fungovat, tak se jich zbavovat nebudu (přesně mě vystihuje co sem viděla tuhle na netu: „black friday - ušetříš 100% když nic nekoupíš“), a z části v rámci „slušnosti k naší planetě“ a šetření vodou.
Jenže ony mě dojdou a mají třeba od blata nohavice
a já to nechci sudlit… proto jsem nachystana a mají vic kalhot. Zase nekupuji všechny top značky proste sezenes i za 400 … a některé mají z loňska - vydržely. Já mam deti menší než 12… nejstarší je v 1.tride .. ![]()
@Lenka_Hal píše:
Myje se 2× denne a deodorant pouziva. Jak to maji kamaradi nevim, ale kdyz prijde na vec, smrdej vsichni stejne
aha, tak to jsou chudáci
ale co naděláš, tak kolíček na nos
@Mar__tanka1983 a třeba já mam na pracce i 20min program na málo prádla na 30, na 40st pere 30minut..takže když je třeba soupnu rychlý… netřeba prát hodku a půl… navíc mam program i eco ![]()
@Lioness34 ta šetrnost - mě ani nejde tak o peníze, jako o to, že mi připadá nesprávný mít příliš mnoho věcí a pořád další a další a další…
Jako já nejsem nějakej „ekoterorista“, třeba na důkladné třídění odpadu jsem prostě líná.
Ale jedu tak trochu ve stylu „no waste“, věc kterou nevyrobíš/nekoupíš, pak nemusíš ekologicky likvidovat ![]()
Příspěvek upraven 04.12.18 v 13:17
@Lioness34 píše:
@Mar__tanka1983 a třeba já mam na pracce i 20min program na málo prádla na 30, na 40st pere 30minut..takže když je třeba soupnu rychlý… netřeba prát hodku a půl… navíc mam program i eco
a neničí se ti ty dětský hadírky? já je peru a suším v sušičce každej tejden (nejmíň) a musím říct, že už to na nich po dvou měsících jde celkem vidět
nedáš tip na ty zateplený legíny pro holčičky? ![]()
@Mar__tanka1983 já zase třeba mam doma x košů - na sklo, na papír, na plast, jídlo nosime na kompost a kos do popelnice..a ohledně věci je to na houby ale zase neumím představit mít jedny kalhoty. Jenže u nás se to nosi dokud nevynosi nebo nepodedi…necháme to mladším na zahradu nebo nekomu dáme. Není to tak ze s tím extrémně skaredime. A je nám jedno co s tím. Pro sebe oblečení jsem teď neřešila protože 3tehotenstvi po sobě proste každou chvíli jsi jiná… ale teď už to je nejmladsi větší a už zase kupuji i pro sebe častěji. Tak nějak rozumne. @Keyllah my nakupuje v zahraničí - Anglie Německo.. není to tam drahé a proste já nemám nervy ze se to zničí… a tyhle bundy a kalhoty softsh. nedávám do susicky - to jen vyjmecne. To by de fakt zničilo… dam krátký program a nechám uschnout u radiatoru. Některé věci mání dražší ale hodne mají průměr nebo levné nebo z akce. Ono to nemá smysl super značky protože to bychom se nedoplatili. Zlatý stred ![]()
@jannina1 píše:
Je praci prasek primo na softshell.
NO, to je, ale předtava, že se dvakrát týdně točí pračka s dvojema dětskýma softama…
To se fakt nedivim, že jsou ty tři pračky za den. Já mám tak 3-4 za týden.