Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mne to prijde uplne normalni. Taky mame kazdy den ciste obleceni.
@Anonymní píše:
Ještě že jsem použila anonyma, já špindíra , ufmusím se polepšit.
Tak něco mi přijde v pohodě, něco by neudělala. Tak děti se zatím také nepotí, ale do školy/školky mají každý den čisté tričko. Přijde mi to jako základ do života je naučit už nyní, že mají nosit každý den čisté oblečení. Jako přes čáru mi přijde to, že dá napraní i oblečení, ve kterém šel venčit psa a byl s ním třeba max. hodinu.
Také vyčistit čepici od bláta kartáčem na vlasy mi přijde divné. Vyčistit to třeba kartáčem na oblečení, v pohodě, ale na vlasy ![]()
Nejsem vzor čistotnosti, klidně zvednu rohlík doma ze země a ofouknu ho, ale jsou věci, za které nejdu.
@Lioness34 píše:
V hotelu nám vždy mění a měnili denně. Každý den ne ale Peru je často.
tak od tohoto už naštěstí hotely upouští a mění ručníky jen pokud o to hsot požádá - nechá ručník na zemi nebo jimi určeném místě ![]()
Tvl, měnit si každý den pyzamo, to je fakt porucha
.
@Lioness34 Hele, to když jedete na dovcu, tak táhnete do letadla minimálně 4 lodní kufry, ne?
Zakladatelko, ukázala bych synovi, jak se pere, věší, suší, skládá a pokud vyzduje prát častěji než standardně děláš, tak ať se v tomto obsluhuje sám.
@lucenka proč naštěstí? ![]()
Ja je neberu denně, ale ob den jo. Proste se třeba týden utirat po vykoupání do jednoho ručníku? ![]()
Ale jak říkám, je každého věc, jak si to doma děla:)úplně bych otázku prani nerozebirala. Ať si každy pere jak chce
@Gorlami píše:
Tvl, měnit si každý den pyzamo, to je fakt porucha.
@Lioness34 Hele, to když jedete na dovcu, tak táhnete do letadla minimálně 4 lodní kufry, ne?
Zakladatelko, ukázala bych synovi, jak se pere, věší, suší, skládá a pokud vyzduje prát častěji než standardně děláš, tak ať se v tomto obsluhuje sám.
Jezdíme teď nejraději autem protože dovolená je na 2 týdny a víc.. a když letadlem už s třemi dětmi tak kufry proste jsou ale nesnáším vozit špinavé prádlo (Peru v ruce ale ne vše)… holky já vím ze je to psycho … ale mě to proste vadí.
@lucenka ano, vím, šetří životní prostředí a sbírali i ciste tak zavádějí toto co jsi psala…kazdopadne vymění ti ručník denně pokud chceš - mě stačí 1× za dva dny na hotelu bohatě.. Doma vydrží tak většinou 4dny …
@eliskaj píše:
@lucenka proč naštěstí?
Ja je neberu denně, ale ob den jo. Proste se třeba týden utirat po vykoupání do jednoho ručníku?
Ale jak říkám, je každého věc, jak si to doma děla:)úplně bych otázku prani nerozebirala. Ať si každy pere jak chce
Klidně 14 dní. , zatím jsem nezhebla.
@eliskaj píše:
@luckaa85 manžel ma denně nohejbal nebo fotbal nebo jiný sport, ja chodím cvičit, děti škola, školka, každy den venku. Jen obden mám plnou pracku ručníků. Ano, nasbiram , ať to zprumeruju, denně pracku určitě. 7 -10 praček za týden…
Počkej, ty měníš ručníky každý druhý den???
Já si o sobě myslím, že jsem dost čistotná, každý den měním sobě i dětem, 2× bych to na sebe nevzala, ale ručníky peru jednou za týden.
@eliskaj píše:
@Gorlami na dovolených existuje služba prani prádla
@Lama Lama tak jasne, nic se nestane… ale ta vůně čistého ručníku
to mi za to stojí měnit často ![]()
@Janina81 jak kdy
někdy denně, někdy ob den, někdy jednou za tři dny
jak mi to přijde pod ruku ![]()
@eliskaj píše:
@lucenka proč naštěstí?
Ja je neberu denně, ale ob den jo. Proste se třeba týden utirat po vykoupání do jednoho ručníku?
Tak jsem v tom sama díky ![]()
@eliskaj píše:
@Janina81 jak kdyněkdy denně, někdy ob den, někdy jednou za tři dny
jak mi to přijde pod ruku
Nejsem * mělo tam být nejsem v tom sama
@Lioness34 : a co když jedete někam, kde tato možnost není? já ani nevěděla, že něco takového je, si představ, že bys jela s příručákem na 14 dní a neměla možnost prát (a v ruce prát - to mi přijde zbytečný zdržování) ![]()