Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No, nam to i ucitelky ve skolce rikaly, at nechavame venkovni obleceni cely tyden, ze to prat nema cenu… Ja teda peru, kdyz uz se mi to zda moc, ale to je subjektivni.
@eliskaj píše:
@Lama Lama jakoze tohle bys tam klidně dítěti nechala na další den??tak to promiň, ale to už není o tom “neperu často”…
jo já jsem to s naprtosto klidným svědomím klukovi nechávala na druhý den. dělala to tak většina rodičů ![]()
@Anna766 píše:
Sousedka zdravotnice,manžel lékař…a ona nechala v poklidu děti strkat do pusinek kamínky na hřišti a kdeco a nezasáhla.Já z toho měla husinu jak pralinky.Když si představím jak to pochcal pes,děti do toho flušou,sem tam do toho přiletěl vajgl.
No,každy jsme nějaký.
A zrovna nedávno jsem četla rozhovor s imunologem a ten říkal, že v tomto případě by správná reakce měla být - hele, tamhle je takový pěkný klacík, ožmoulej ho taky - je prostě třeba tu imunitu posilovat.
@eliskaj píše:
@Lama Lama jakoze tohle bys tam klidně dítěti nechala na další den??tak to promiň, ale to už není o tom “neperu často”…
Takovou špínu peru taky hned.
@inkakřivák píše:
A zrovna nedávno jsem četla rozhovor s imunologem a ten říkal, že v tomto případě by správná reakce měla být - hele, tamhle je takový pěkný klacík, ožmoulej ho taky - je prostě třeba tu imunitu posilovat.
Dík
nejsem imunolog.
@Anna766 Zkracene treba tady https://ona.idnes.cz/…p-/deti.aspx?….
@Anna766 Spina je dulezita, tvi zdravotnicti sousede vi, co delaji. I ten vajglik muze pomoci vybudovat imunitu
.
@eliskaj Tak ono je to i o tom jaké má kdo možnosti. Lidé na paneláku bez sušičky s jedním sušákem se musí v praní uskromnit. My už teď bydlíme v domě a mám prádelnu a tři sušáky ale nemám sušičku. Dřív jsem jeden nechávala volný pro případ nějakého nutného praní. Teď zaplním všechny, ale třeba ložní taky neoperu všem najednou. Pračku mám zatím starou a neždímá tolik, takže mi to i dýl schne. Tak i musím přemýšlet, co je nutné oprat a co ještě počká. Teď jsme hledali vánoční ubrus, kde že je a on chudák čeká v řadě na praní, všichni ho předběhli. ![]()
@alatheia1 píše:
@Anna766 Spina je dulezita, tvi zdravotnicti sousede vi, co delaji. I ten vajglik muze pomoci vybudovat imunitu.
Dík nechci.
Já bych to taky nechala uschnout a pokud to jsou skutečně sofshelky nebo šusťáky, tak pak kartáčkem očistila. Nevidím důvod, proč to hned prát.
@eliskaj píše:
@Lioness34 ja te chápuv tomhle si moje krevní skupina
![]()
Moje děti taky nejsou skleníkový orchideje. Nejak po zahradě, vykopavaj žížaly, hlínu i trávu určitě snedly a kdo ví, co ještě
na chatě přežijeme i týden (bez tekoucí vody a susicky na prádlo)
Doma mám uklizeno, hodně, miluju pořádek, jsem na nej ujeta, ale rozhodne nemam žádnou poruchu. Porucha dnešní doby je na každém hledat poruchu a dávat tomu odborný název
Mám rada když to doma voní, leskne se to a všechno je srovnané. Nesnáším nádobí ve dřezu, zaskladanou kuchyňskou linku něčím, atd atd to by bylo na novou diskusi![]()
Ale moje děti jsou obyčejný venskovsky děti, který tráví cele odpoledne na zahradě, venku, v lese a patlaji kde co. Kolikrát ke svlekam přede dverma, protože jsou tak obalene špínou, ze musejí první projít sprchou…
Všechny moje vesnicky kamarádky jsou na prani stejne “ujety” jako ka. Respektive sebou všech pere pořad a všechno
O koupání denně - jasne… taky mi to dětská říkala, ze stačí ob den… ale to je každého věc. Ja se třeba spěchají ráno (to si myju hlavu) i večer… děti se koupou jen večer, manžel taky ráno i večer. Ale je to každého věc
Děti z toho nemají nic, ani jedno není alergik (dcera tedy ano - na vosi stipnuti, ale to nesouvisí s pranim)…
Holka děkuji
mě to opravdu přijde normální a bezne. Doma binec občas mam, ale tak nějak se snažím mít uklizeno … a foto - přesně, kvůli tomu to Peru ![]()
A Eliško já to mam stejne i s tou sprchou - ráno si myji vlasy a večer ne - nesnáším mokré vlasy když jdu spát..
Holky nezlobte se na mě, ale vy co vyperete 2 pračky prádla denně, 2× denně se koupete (sprchujete) uvažujete trochu o dopadu na životní prostředí? Už jen nedostatek vody, který se neustále probírá všude v médiích. K tomu má některá z vás určitě i bazén a to je pak šílené množství vody. Kdyby takhle hospodařil každý tak už je tady sahara…
@LenkaN26 Zrovna voda se tedy nijak nespotřebovává - vždy jde zpět do přírody, sice použitá/znečištěná, ale nespotřebovaná. V čem se umeješ, vypereš, to pošleš zpět do kanalizace, do čističky, tím pádem do dalšího oběhu. Stejně tak to co spláchneš. Když vaříš, vytváří se pára, tak jde také zpět do přírody…
Jediný problém je to znečištění pitné vody, ale to nikde nezpůsobí „saharu“.
Nedostatek vody způsobuje globální oteplování, nikoliv její používání v domácnostech.