Extrovertní přítel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21918
7.8.21 13:27
@Neprezentujise píše:
Peníze si šetřím nato abych mohla co nejdříve odejít, kupuji si jen to co doopravdy potřebuju, na bydlení přispívat nemusím zatím, ale už o tom taťka mluvil.

Chodis do skoly a budes muset prispivat? To snad ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.8.21 13:53
@Eemii píše:
Chodis do skoly a budes muset prispivat? To snad ne

Zatím se o tom jen mluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
7.8.21 14:24

Pokud bys už nestudovala a normálně pracovala, tak chápu že chtějí přispívat. Ale když přispíváš na bydlení, tak to taky znamená, že nejsi povinna jim pomáhat a můžeš svůj volný čas trávit jak chceš.
Ale na Tvém místě bych se radši co nejdříve osamostatnil.
Vypadá to, že Tě táta chce mít pod kontrolou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
7.8.21 16:34
@Neprezentujise píše:
Zatím se o tom jen mluví.

Nechápu tyto rodiče. Kdyby se o tom příště mluvilo, tak bych řekla, že až nebudu studovat a budu pracovat, ráda přispívat budu. Do té doby se soustředím na vzdělání. Tvoji rodiče mají na tebe slevu na dani, to bych brala jako můj díl. :mrgreen:
Taky jsem měla přísného tátu, zlepšilo se to až tak ve 21 letech. Tak leda zkusit vydržet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.8.21 19:00
@Snowoman píše:
Nechápu tyto rodiče. Kdyby se o tom příště mluvilo, tak bych řekla, že až nebudu studovat a budu pracovat, ráda přispívat budu. Do té doby se soustředím na vzdělání. Tvoji rodiče mají na tebe slevu na dani, to bych brala jako můj díl. :mrgreen:
Taky jsem měla přísného tátu, zlepšilo se to až tak ve 21 letech. Tak leda zkusit vydržet?

Já se snažím jim vyhovět ve všem, abych to měla z krku, a dělám jakekoliv brigady když to stíhám, abych po škole mohla odejít co nejdřive, dělám si do toho i řidičák a různé kurzy, abych měla větší šanci že se někde uplatním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3005
8.8.21 22:13

Ať si tvůj otec říká, co chce, v 18 ti už nemá co kecat do toho, jak trávíš svůj volný čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.8.21 22:16
@Amassakoul píše:
Ať si tvůj otec říká, co chce, v 18 ti už nemá co kecat do toho, jak trávíš svůj volný čas.

Takhle to u nás nefunguje, bohužel
Já nemám odjakživa žádné slovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3104
9.8.21 13:24
@Neprezentujise píše:
Já se snažím jim vyhovět ve všem, abych to měla z krku, a dělám jakekoliv brigady když to stíhám, abych po škole mohla odejít co nejdřive, dělám si do toho i řidičák a různé kurzy, abych měla větší šanci že se někde uplatním

Tak to jsi šikovná, že toho tolik stíháš. Budeš asi dost pracovitá, cílevědomá a úplně hloupá taky ne :), to jsou dobré vlastnosti. Příští rok budeš maturovat? A pak co, práce, nebo další studium? Jasně, že kdybys sehnala práci hned po maturitě, bylo by to osamostatňování jednodušší.

A prosímtě, jak často se vídáš se svým přítelem a co takhle běžně děláte? Intimnosti vynech, jen mě zajímá, co třeba máte společného. Myslíš, že to má budoucnost? Nebo je to spíš jen tak, že je vám spolu fajn, a dopředu moc nemyslíte? Kecá vám do toho táta? Zvažovali jste společné bydlení?

@Amassakoul píše:
Ať si tvůj otec říká, co chce, v 18 ti už nemá co kecat do toho, jak trávíš svůj volný čas.

Jak se to vezme. Když plnoleté dítě bydlí u rodičů a ti ho živí, má k nim nějaké závazky. Tím nemyslím, že by mu měli určovat každou minutu života, ale určitě by to nemělo být ani tak, že by si potomek dělal, co chce, bez ohledu na rodiče.
Jako, asi chápu, co tím chceš říct - že si nemá nechat všechno líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.8.21 22:37
@iila píše:
Jak se to vezme. Když plnoleté dítě bydlí u rodičů a ti ho živí, má k nim nějaké závazky. Tím nemyslím, že by mu měli určovat každou minutu života, ale určitě by to nemělo být ani tak, že by si potomek dělal, co chce, bez ohledu na rodiče.
Jako, asi chápu, co tím chceš říct - že si nemá nechat všechno líbit.

Ano budu maturovat, můj původní plán byl nějakou dobu (ne vice jak rok) mít brigády nebo nějakou práci a během toho se připravovat na vysokou, ale uvidím jak to bude tento školní rok.

S přítelem se vídám když to situace dovolí
A vyloženě nemáme společné žádné koníčky, ( protože ani jeden pomalu žádné nemáme ) ale když můžeme tak zajedeme někam na hory nebo něco takového co nás oba baví, komunikujeme spolu vyloženě o všem, i budoucnosti, i tak kolem kolem o dětech.
Taťka ho má rád, i zbytek mé rodiny
A on když může tak přijede a pomáhá mi s různými věcmi co musím doma udělat, jelikož ví jak to tady chodí ( např. Mi přijede pomoct posekat zahradu )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3005
11.8.21 18:56

@iila V obojím souhlasím. Ono je to taky výchovné, že má dítě část času pro sebe, protože jinak těžko skutečně dospěje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí