Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@nototo píše:
Holka vymlouvá se a ty jsi na něj moc mladá a naivní. Nezlob se, tohle může sežrat jenom holka okolo 20. A víš proč? Protože jemu je 40 a každej jste prostě někde jinde. Znám mnoho 35+ odpíračů vztahů, kteří když je prostě holka „dostala“ tak velmi rychle přehodnotili své postoje na vážný vztah. Nemyslím to vůči tobě jakkoliv zle. Ale prostě tohle je taková ta typická výmluva ve stylu „to není tebou ale mnou“ Nesmysl. Až potká takovou, která odpovídá jeho představám, tak bude o vztazích mluvit úplně jinak…-to je i pro anonymního 40cátníka odpovídajícího na příspěvek. Prostě jsi nepotkal nic, co by s tebou zarezonovaloAž se taková najde, věř že jí nikdy neřekneš něco jako že chceš svoje pohodlí a na vztah nejsi stavěný…
No neda se vyloucit, ze kazdy ma nejaky potencionalni protejsek, ktery by ho absolutne uchvatil a zmenil by kvuli nemu predstavy o vsem.
Ale nemyslim si, ze je bezny, clovek na tohle vetsinou nenarazi. A s beznou ceskou zenou se nezije dobre.
A chapu chlapky, kteri tu snahu vzdaji uplne. ![]()
@nototo píše:
Nejlepší je, jak se my ženský necháme oblbnout a ještě máme pocit, že je to introvert co není typ děvkaře a ctnost sama. Jo joDělala jsem v čistě mužském kolektivu a co já si tam vyslechla…
Nakonec i ten zakřiknutý brýlatý ajťák se ukázal jako pěkný číslo. Byla tam neskutečná sranda to jo, ale vždycky jsem si říkala, že snad ani není možný, jak jsme my ženský s prominutím blbý. Jak se baba zamiluje, vidí jenom svůj idol, chlap ne, vyčkává, nechává si prostor, neidealizuje si jí a ano, mezitím kouká i jinde. teda alespoň většinou…
Hele u zen tohle neni vubec lepsi, nemame si co vycitat. Spousta zen zase jen kalkuluje s kym jim bude lepe, delaji trapny testy na muze apod. ![]()
@Anonymní píše:
Dopadlo to tak, že jsme se ještě 2× viděli a nakonec jsme to ukončili.Důvod proč se neozýval byl ten, že už je sobec. Je mu 41, děti nemá, dlouhodobé vztahy za sebou má, ale už je zvyklý na to svoje pohodlí, na ten svůj prostor, že nemá závazky, apod.
Takže mám dalšího kamaráda a oceňuju, že byl aspoň upřímný.
Na začátku sice říkal, že vztah chce (rodinu a znovu by se i oženil) a i se snažil. Ale i říkal že si dokáže představit život o samotě (bez partnerky) - je introvert. A taky moc dobře ví, jak by ten vztah měl vypadat. Ale myslím si, že se v něm určité věci už lámaly. Najednou jsem se objevila já, s kterou si rozumí, i ten vztah by nějakou dobu fungoval a začal přemýšlet…(musel by se přizpůsobit, nést pocit, že se musí ozývat, sdílet pocity, apod.)
Výsledek je: chce být bez partnerky (Výmluva to není. Je opravdu MÁLO žen, které by mu nevyčítali jisté věci - a to on by nesnesl, já s ním naopak tyto věci sdílím))
Myslim, ze on sam v tom ma bordel, najednu stranu nechce byt sam, chce mit nekoho s kym travit cas, na druhou stranu partnersky zivot prinasi spoustu omezeni a problemu, nemluve o rodinnem zivote. ![]()
@Sandokanouc „…s běžnou českou ženou se nežije dobře…“
Chlape, už chápu že jsi sám
Pokud jsi schopen pronést něco tak strašně zobecňujícího, pak se nedivím, že od tebe každá radši hned prchne. Nenapadlo tě třeba, že nebude chyba v běžné české ženě, nýbrž někde jinde???
![]()
Ne není přirozené být sám, člověk je tvor sociální a to se nedá moc popřít, přírodu neobejdeš. Pak jsou tací, co si raději budou namlouvat, že je jejich pohodlnější volba být sám, než se třeba nad sebou zamyslet nebo se změnit. Nebo ještě hůř k tomu všemu budou házet jeden druh (ať už ženy nebo muže) do jednoho pytle…
@nototo píše:
@Sandokanouc „…s běžnou českou ženou se nežije dobře…“Chlape, už chápu že jsi sámPokud jsi schopen pronést něco tak strašně zobecňujícího, pak se nedivím, že od tebe každá radši hned prchne. Nenapadlo tě třeba, že nebude chyba v běžné české ženě, nýbrž někde jinde???
![]()
Ne není přirozené být sám, člověk je tvor sociální a to se nedá moc popřít, přírodu neobejdeš. Pak jsou tací, co si raději budou namlouvat, že je jejich pohodlnější volba být sám, než se třeba nad sebou zamyslet nebo se změnit. Nebo ještě hůř k tomu všemu budou házet jeden druh (ať už ženy nebo muže) do jednoho pytle…
Dneska jsou zeny strasne narocne, chteji od muze strasne moc. Aby jim zajistil rodinu a pekny domecek, umel vsechno opravit, udelat, ale i se staral o domacnost. Zaroven aby byl dobreje milenec, umel jim naslouchat a snaset jejich nalady. Ale zaroven nenabizi nic moc.
A velmi snadno se zamilujou nekde jinde, rozvadej se kvuli blbostem atd Nema to smysl pokud ma muz nejaky rozum a umi zit i sam.
@Sandokanouc Ne, není to pravda, meleš blbosti. Říkáš jak toho ženy strašně moc chtějí, ale spíš mám dojem že ty sám jim nejsi schopen nabídnou ani procento z toho co jsi napsal..Smutné je, že když takhle někdo dopadne, tak bude neustále fňukat, jak jsou vztahy složité, všichni náročný a moc toho po něm chtějí a pak umřou sami. Hele vymlouvat ti to nebudu, každému to, čeho mu ho jest.. Ale neplevel pak prosím na serveru určeném primárně pro ženy, jak stojí ženský za prd. S tímhle přístupem je opravdu mizivá šance, že o tebe zavadí normální slušná ženská.
@Anonymní píše:
Tohle já chápu taky. Proto jsem taky sama. Ale on ví, že by to klaplo skoro na těch 100 % a dokonce mi řekl, že kdyby jsme se potkali před pár měsíci, že bychom spolu byli…
Při té myšlence se mi fakt chce brečet (na smyslem těch vztahů), že mu ta „chvíle“ nestojí za to, aby se překonal…Kdyby v tom pohodlí byl třeba 2 roky, neřeknu nic.
To te vubec nemusi mrzet. Kdyby se do tebe poblaznil, bude delat uplne ptakoviny, jen aby s tebou byl. Je dost mozne, ze jsi mu rozumove vychazela jako ideal (ty stejne zajmy a tak), ale citove to tam proste neni. S tim clovek nehne.
@Lucie_Sx píše:
To te vubec nemusi mrzet. Kdyby se do tebe poblaznil, bude delat uplne ptakoviny, jen aby s tebou byl. Je dost mozne, ze jsi mu rozumove vychazela jako ideal (ty stejne zajmy a tak), ale citove to tam proste neni. S tim clovek nehne.
Přesně tak ![]()
Je absolutně proti přírodě, aby zafungovala biochemie a člověk si pak toho druhého záměrně odpíral. Tohle je základ. Bohužel je to mnohem víc než rozum. Proto se člověk často i zamiluje do absolutně nevhodného partnera ale nemůže si pomoci. Obráceně to moc nefunguje.
Já se spíš snažím vždycky přijít na to, proč (i přes naprostou zřejmost) si jsou některé slečny schopné takové chování omlouvat nebo mu věřit. Co je špatného na tom, říct si : „Hele jsi milá holka, ale necítím k tobě co bych asi měl..“
Proč je nutný si něco nalhávat a obhajovat se lhaním před druhým?
@nototo píše:
Přesně tak
Je absolutně proti přírodě, aby zafungovala biochemie a člověk si pak toho druhého záměrně odpíral. Tohle je základ. Bohužel je to mnohem víc než rozum. Proto se člověk často i zamiluje do absolutně nevhodného partnera ale nemůže si pomoci. Obráceně to moc nefunguje.
Nemyslim si, ze takhle to funguje u kazdeho.
Po urcitych zkusenostech a veku a kdyz jses proste celkove rozumoveji zalozeny, tak proste nemas tu schopnost se do nekoho „zblaznit“. Coz povazuju spise za vyhodu. ![]()
@nototo píše:
@Sandokanouc Ne, není to pravda, meleš blbosti. Říkáš jak toho ženy strašně moc chtějí, ale spíš mám dojem že ty sám jim nejsi schopen nabídnou ani procento z toho co jsi napsal..Smutné je, že když takhle někdo dopadne, tak bude neustále fňukat, jak jsou vztahy složité, všichni náročný a moc toho po něm chtějí a pak umřou sami. Hele vymlouvat ti to nebudu, každému to, čeho mu ho jest.. Ale neplevel pak prosím na serveru určeném primárně pro ženy, jak stojí ženský za prd. S tímhle přístupem je opravdu mizivá šance, že o tebe zavadí normální slušná ženská.
Nejsem ochoten nabidnout to vse co zeny chteji, vsak o tom to snad je, o tom pisu celou dobu, tak co se divis.
Nemyslim si, ze ta snaha prinese rozumny prinos nebo jak to rict.
@Sandokanouc píše:
Nemyslim si, ze takhle to funguje u kazdeho.Po urcitych zkusenostech a veku a kdyz jses proste celkove rozumoveji zalozeny, tak proste nemas tu schopnost se do nekoho „zblaznit“. Coz povazuju spise za vyhodu.
Tak urcite i takovi lidi jsou, ale casto to muze byt tim, ze proste nikoho jeste nepotkali.
Protoze pak je spousta do te doby racionalne myslicich muzu, kteri potkaji „svou zenu snu“ a pak pali mosty.
@Sandokanouc souhlas, chemii jsem se řídil možná v 18, v cca 30 letech už mám nadhled a přemýšlím občas ![]()
Když nic jiného, ledová sprcha pomůže vždycky ![]()
Kecy v kleci.. nevěřím ani jednomu. Silný kecy v diskuzi na netu v reálném životě to bude jinak. Ale jasně, nějak je potřeba to ego pohoupat..jinými slovy, když mě žádná nechce, tak si alespoň namluvím že to byla moje volba
![]()
Ano přesně… Ono je to takové milosrdnější, říct, že nejsem na vztahy

Můj ex milenec taky byl sociopat a vztahy pro něj nebyly, pak se během roka oženil a počal dítě