Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:
Mám dotaz, objednala jsem si taky Femigard, ale nevím kdy ho mám začít užívat, hned, nebo až po menstruaci, ta má dorazit za týden?
Ahoj,
můžeš hned - nejsou to hormony, takže se může začít užívat kdykoliv. Já třeba začala v období ovulace.
Děkuji za odpověď
A můžu se zeptat jak dlouho ho už užíváš?
Anonymní píše:
Děkuji za odpověďA můžu se zeptat jak dlouho ho už užíváš?
Nemáš zač. O mimi se snažíme od května, Femigard jsem začala užívat cca 20.července. Ted dobírám druhé balení. Mám naprosto přesnou MS i OVU, akorát se zatím nezadařilo… Ale já mám ještě nějaké další komplikace, které mohly způsobit např. srůsty, na které je i Femigard krátký. Takže zatím vyčkávám a Femigard mám v plánu užívat těch doporučených 12 týdnů.
Na srovnání cyklu je fakt super !!
Já byla na velký operaci s nezhoubnou, ale celkem velkou lézí v břiše (takový cystický útvary okolo vaječníků, vejcovodů i dělohy, ale ty nebyly poškozený) začátkem ledna. Od února jsme se začali snažit a k tomu jsem užívala Femigard a Vilcacoru. Při operaci mi ještě vystlali břicho Hyalobarier gelem proti srůstům. Doktoři varovali, že otěhotnění může být problé, kvůli zásahu do břicha, srůstům, násldkům tý léze, ať počítám s IVF. No a na konci března jse do toho vlítla
Nevim, jakej vliv na to měl Hyalobarier gel, Femigard a Vilcacora, a nakolik je přítel bejk, jehož spermie prorazí všechno (což dle dr. kvalitní spermie umí
), ale určitě mi to neuškodilo aspíš věřím, že pomohlo ![]()
Ahoj holky, pročetla jsem diskuzici a díky za ní!
Jelikož jsem vysadila antikoncepci v srpnu a od te doby nemam menzes, tak by mi mohl pomoct. Nemáte některá nevyužívanou lahvičku na prodej?
Díky Alena
ahoj holky,vcera jsem mela prvni den MS a hned zacla ten den i brat Femigard
snad mi pomuze
o mimi se snazime zatim 4 mesice......
Ahoj holky, tak jsem si nakonec Femigard taky koupila. Beru ho asi pět dnů, ale k tomu první měsíc Estofen a Duphaston. Myslíte, že je dobrý to kombinovat? Nerada bych to zase přehnala a kombinovala bylinky a chemii. Už přes dva měsíce do toho piju kontryhel (mám problém se slezinou. V srpnu jsem vysadila prášky a od té doby nemám menzes).
Alena
…Ahoj, tak doktorka mi říkala, že kombinovat můžu. Dr. Vydra že raději ne.
Nejspíš mi léky nezabraly a budu brát dvojnásobnou dávku, tak ted už vůbec nevím.
Nemáte zkušenosti nebo názory od svých lékařů na kombinaci Femigardu a jiných léků (u mne konrkétně Estrofen a Duphaston)
Dík.
Ahoj holky, chci se zeptat femigard se muze zacit uzivat v kterekoliv casti cyklu? A jak vam pomohl? dekuju moc za odpoved!!!!
monatkaa píše:
Ahoj holky, chci se zeptat femigard se muze zacit uzivat v kterekoliv casti cyklu? A jak vam pomohl? dekuju moc za odpoved!!!!
ahoj, hned první měsíc užívání si mi srovnal cyklus. A to jsem ho skoro neměla. Myslím, že to bylo femigardem. Dále už ho neužívám a je to ok..
EvušeŠ píše:monatkaa píše:ahoj, hned první měsíc užívání si mi srovnal cyklus. A to jsem ho skoro neměla. Myslím, že to bylo femigardem. Dále už ho neužívám a je to ok..
A je to jedno v ktere casti cyklu?
Ahojky,
já začala jak jsem ho koupila…Myslím, že je to jedno…A bere se 12 týdnu v kuse…
LuS píše:
Ahojky,
já začala jak jsem ho koupila…Myslím, že je to jedno…A bere se 12 týdnu v kuse…
A pomohl Ti?
Já ho beru teprv 14 dní. Před tím jsem brala půl roku gynex a měla jsem MS po 43 dnech…Pak jsem to ale neměla zase 1,5 měsíce takž mi asi moc nepomohl…
Teď mě čeká stimulka na 1.IVF tak to beru jak podpůrný prostředek
Bylinkami nic zkazit nemůžu..
LuS píše:
Já ho beru teprv 14 dní. Před tím jsem brala půl roku gynex a měla jsem MS po 43 dnech…Pak jsem to ale neměla zase 1,5 měsíce takž mi asi moc nepomohl…
Teď mě čeká stimulka na 1.IVF tak to beru jak podpůrný prostředekBylinkami nic zkazit nemůžu..
Tak at ti to dobre dopadne!!!
Urcite to bude dobry ![]()