Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky,
prosím vás o radu. Máte některá zkušenosti s Femigardem? Dopomohl vám k těhotenství?
Já jsem si zakoupila tento přípravek a upřímně jsem nějak nepochopila jeho užívání. Poradíte mi někdo jak ho mám používat? Zatím jej užívám tak že si femigard naliji na kávovou lžičku, polknu a pak zapiju vodou, užívám 3×1¨lžičku denně, dělám to špatně? Už jsem se na jejich stránkách ptala ale nikdo není schopen mi odpovědět, tak se obracím na vás, snad mi někdo pomůže.
Předem děkuji za odpovědi s pozdravem Markéta
![]()
Jsou to takové ty hořké kapky?? Něco jsem brala a pomohla mi až změna gyndaře, ten mi stanivil diagnozu a do dvou měsícu jsem byla těhu, hodně se teď doporučuje Femibion nebo tak nějak - upravená kys. listová.
Ahoj, tak já jsem Femigard brala a hned ten měsíc, co jsem ho začala užívat jsem otěhotněla.Těžko říct ale, jestli za to mohl právě tento přípravek.Měla jsem menstruaci cca po 45 dnech, ale jestli mi upravil cyklus, to jsem se už nedozvěděla, protože jsem byla hned ten měsíc těhu.Už si nepamatuju, jaké bylo to dávkování, ale asi jsem taky brala jednu lžičku 3×denně a má se to brát nalačno, pokud se dobře pamatuju.Já jsem si vždy natočila tak 1dcl vody a do toho jsem si to dala.Každopádně to ber, určitě ti to neublíží.Přeji brzké těhu!!!!!! ![]()
Ahoj já jsem brala kapky gynex ( tam je ale jiné dávkování), je to něco podobného. Mně pomohl, zbavila jsem se hlavně zánětů a mykóz. Teď čekám mimi.
Femibion je ale něco jiného, jsou to těhu vitamíny, které se berou už před otěhotněním až do 12tt( Femibion 800), a pak celé těhu a kojení (Femibion 400). Mají lepší vstřebatelnost kys. listové, beru je celé těhu, jenom jsou tedy trochu dražší. Ale na otěhotnění opravdu nemají vliv.
Ahoj!
Já jsem Femigard brala,aby se mi po vyndání těliska vrátila menstruace.Hned ten měsíc jsem menstruovala a další už jsem byla těhotná,takže doporučuju.Dávkování už si nepamatuju,ale určitě ho najdeš na internetu.
Přeju ti,aby jsi brzo otěhotněla!
Pokud si pamatuju, tak dávkování bylo malým písmem zezadu na lahvičce.
Mně to třeba moc nepomohlo, ale spoustě holek ano, tak je asi potřeba vyzkoušet, co komu vyhovuje.
Ahojky, já ho brala po zamlklém těhu a třetí MS už nedošla. Samozřejmě nezaručuju, že to bylo jen díky němu. Dávkování je myslí 3 x denně jedna lžička.
Ahoj, já ho užívám teprve tři týdny, takže ještě nevím, jestli funguje. Potřebuju zpravidelnit a zkrátit cykly. Dávám ho do 1dc vody 1 lžičku a piju to třikrát denně. Naštěstí to chutná celkem dobře. Držím palce, ať pomůže.
Ahoj,po vysazení ha jsem ho začala taky užívat,pomohl mi k přirozené menstruaci (před jeho nasazením jsem byla na vyvolávačce) hned po první přirozené menstruaci jsem otěhotněla,ale v 8tt jsem bohužel potratila.Ted jej užívám znovu a uvidíme…po potratu mám pět týdnů,femigard užívám asi čtyři týdny,MS ještě nedorazila…tak uvidíme
taky si opět měřím bazální teplotu …od 5.2…doufala jsem že to mohlo znovu vyjít…ale nevypadá to na to ![]()
tady je ta teplotka…holky asi nic že?
5.2. 36,8
6.2. 36,7
7.2. 36,6
8.2. 36,8
9.2. 36,8
10.2. neměřeno
11.2. 36,7
12.2. 36,8
13.2. neměřeno
14.2. neměřeno
15.2. 36,7 – bolesti v podbřišku – ovulaci jsem na sobě vždy poznala,řidký průhledný hlen…takže asi ovulace…
16.2. 36,5
17.2. 36,7
18.2. 36,8
19.2. 36,5
20.2. 36,6
21.2.36,9
22.2. 36,6
23.2. 36,6
Ahoj..taky jsem brala Femigard…měla jsem cykly skoro 70 dní a po něm krásných 35 ![]()
Sice mi nepomohl k těhu,ale vše v CARU se díky upravenému cyklu urychlilo.
A taky jsem dala 3krát denně lžičku a zapila.
Ahoj, ja si Femigard ted objednala a prijde mi zitra. Take jsem po potratu (zamlkle tehotenstvi, vacek jsem mela na 9tt, ale mimi byla jen tecka) no a dnes je to zacatek 5.tydne od revize. MS se stale nedostavila, tak jsem z toho nervozni a doufam, ze Femigard mi tak nejak pomuze, jak dostat MS tak i na pripravu delohy na dalsi tehu.
Ahoj holky já budu HA vysazovat asi za 2 týdny. Může se Femigard užívat teď nebo počkat až po vysazení?
Já být tebou, tak počkám až po vysazení HA, brát to teď by stejně nemělo smysl,když do sebe cpeš hormony.Vzala bych si ho hned, jak bych dostala menstruaci, ostatně, tak jsem to taky před 9 měsíci udělala. ![]()
no asi bych ho taky zacla brat s prichodem MS. Ja uz ho beru tyden nebo dva a musim rict ze mam lepsi plet nevim jestli za to vdecim Femigardu nebo tomu ze uz mi konecne konci sestinedeli, ale snad Femigardu, a budu verit ze mi i pomuze k tomu abych poradne ovulovala a mohla otehotnet.
Ahoj, já dle ovulačních testů začala ovulovat až po Femigardu, sestra měla problémy s MS a cyklus se jí po něm upravil, kamaradka otěhotněla. Takže určitě bych Femigard doporučila a užíváš ho správně. ![]()