Maminky samoživitelky, jak řešíte finance?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44199
4.9.22 07:31
@j.a.n.i1 píše:
Jo, krasna ilustrace hledani duvodu, proc neco nejde… A jinak ta autosedacka se da z auta vyndat, nechat ve skolce a dat do auta vyzvedavajiciho. Plus tedy, tady se každý dusuje, jak bez autosedacky nikdy, moje zkusenost pred vesnickou skolkou je znacne odlišná.

Myslím, je i zákon umožňuje jezdit bez autosedačky, pokud jde o rozvoz dětí do škol(k)y a jejich svoz. Nevím přesné znění, ale musí se dodržet stanovená rychlost. Dětí musí být víc než počet míst na sedačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101828
4.9.22 07:55
@Pears206 píše:
Myslím, je i zákon umožňuje jezdit bez autosedačky, pokud jde o rozvoz dětí do škol(k)y a jejich svoz. Nevím přesné znění, ale musí se dodržet stanovená rychlost. Dětí musí být víc než počet míst na sedačku.

Neumožňuje, bylo to jako přechodné ustanovení a uz to dlouho neplati. Ale to nic nemeni na tom, ze se to na malych vesnicich proste nedodrzuje, spousta lidi sedacku stale bere jako vynucovanou zbytecnost a tedy kde nehrozi postih, tak ji nepouzivaji. A co si budem povidat, mistni policajti tohle mezi Horni a Dolni resit nebudounebudou, když uz se tam nahodou vyskytnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.22 07:59

Diky vsem za rady, zase jsem se trochu uklidnila…já v tom módu, že teď není vhodná doba na rozvod, jedu už nekolik měsíců. Moc dobře to vím a vážím si toho, co doma mám, jen prostě to není jednoduchý, jsou lepší období kdy jsem s tím tak nějak smirena a doma to funguje, a horší období, když bych nejradši vypadla ihned. Manžel odmítá jakékoliv moje snahy o zlepšení našeho společného života, on má prostě ten svůj a hotovo… ze takhle budu žít ještě několik let je děsivá představa. Ale bohužel asi jediná reálná.

• Citovat
  • Upravit
44199
4.9.22 08:00
@j.a.n.i1 píše:
Neumožňuje, bylo to jako přechodné ustanovení a uz to dlouho neplati. Ale to nic nemeni na tom, ze se to na malych vesnicich proste nedodrzuje, spousta lidi sedacku stale bere jako vynucovanou zbytecnost a tedy kde nehrozi postih, tak ji nepouzivaji. A co si budem povidat, mistni policajti tohle mezi Horni a Dolni resit nebudounebudou, když uz se tam nahodou vyskytnou.

Aha, díky. Nejsem řidič, tak toto až tak nesleduji. Ale takto vozí občas děti moji známí pracující u policie se služebním průkazem :mrgreen: Těm projde vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Badboda
4.9.22 08:52
@Anonymní píše:
Diky vsem za rady, zase jsem se trochu uklidnila…já v tom módu, že teď není vhodná doba na rozvod, jedu už nekolik měsíců. Moc dobře to vím a vážím si toho, co doma mám, jen prostě to není jednoduchý, jsou lepší období kdy jsem s tím tak nějak smirena a doma to funguje, a horší období, když bych nejradši vypadla ihned. Manžel odmítá jakékoliv moje snahy o zlepšení našeho společného života, on má prostě ten svůj a hotovo… ze takhle budu žít ještě několik let je děsivá představa. Ale bohužel asi jediná reálná.

Upřímně pokud tam není vyloženě domácí násilí nebo něco podobně nepřijatelného vydržela bych.. protože takhle by sis nadělala zbytečně problémy, i existenční. S jedním dítětem by to šlo, ale se třemi dětmi sama, to nevidím moc růžově, navíc v této době..

• Citovat
  • Upravit
2200
4.9.22 10:57

@stinga @Veveří Ale já si nemyslím, že zakladatelka musí být Ing a já nevím co ještě. Může klidně dělat jakoukoliv práci, která bude lépe placená jak tu co má. Znám Xx lidi s vyucnim listem co si vydělávají solidně ve fabrikach atd. A nemusí dělat noční. Mohou dělat ranní. A na odvádění do školky mají kamarádku nebo chůvu. Takže zaplatí chuve ne za celý den, ale za odvádění. Takže daji třeba 3 tisíce měsíčně paní v duchodu za odvádění do prace.
Neboj já si to taky zažila. Takže vím o čem mluvím. A platila jsem si chůvu, měla pomoc kamarádek a mamky. A to nemám vysokou školu.
Ano, byla to jízda a musela jsme se sakra ohánět, ale dalo se to.
Takže to že napíši lepší práci, chůvu, kamarádku nemyslím hned dělat manažera, platit chuve za celodenní hlídání 15 tisíc atd.
No zapomněla jsem, že tady člověk musí vše rozepsat do detailu.
Takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
4.9.22 11:13

U nás teda vyuvedavani kamarádkami funguje, jedna bere třeba 4 děti. Nemá je celé odpoledne, ale třeba hodinu, dvě, tři, jak kdo konci v práci. A jiný den zas bere jiná. Ale nevozime autem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5636
4.9.22 11:55

@Ťarbík01 kolik xx lidí s chůvou znáš? A otravovat kamarádky - ok, možná tak výjimečně 1-2×, ty by mě jinak hnaly. Odvod ze školky si platit jde, ale já jsem samoživitelka v téhle mizerné drahé době a řeknu ti, každá stovka dobrá. A to pracuju 20 let ve státní správě. Jestli jsem doteď byla schopná něco málo uspořit, tak s tím je teď konec. A být sama s třemi dětmi, to je ekonomická sebevražda, pokud nemáš nadstandardní příjmy a alimenty. Já ve vlastním bytě teď budu platit 15.000, ještě vloni o tomto čase jsem platila 6.000. Říkám, zpátky nohama na zem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5636
4.9.22 11:58

@debra.morgan každý nežije v komunitě se 4 kamarádkami, které jsou schopné si vzájemně vyzvedávat. Ani neznám ve svém okolí někoho, kdo by to tak měl. Není to standard.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101828
4.9.22 12:04
@Veveří píše:
@debra.morgan každý nežije v komunitě se 4 kamarádkami, které jsou schopné si vzájemně vyzvedávat. Ani neznám ve svém okolí někoho, kdo by to tak měl. Není to standard.

Aha, takže je lepší tvrdit, ze to nejde, nez se snazit vymyslet, jak by to slo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Badboda
4.9.22 12:19
@j.a.n.i1 píše:
Aha, takže je lepší tvrdit, ze to nejde, nez se snazit vymyslet, jak by to slo :think:

Ale ono kolikrát je vymyšlené jak by to šlo. Jen každý není ochotný být tak nápomocný, každý má svůj život a ochotná kamarádka nebo babička prostě není samozřejmost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.9.22 12:21

@Veveří ano, teď je to snad ještě horší, než dky jindy, ty ceny všeho jsou šílený. No já si připadám jak nějaká zlatokopka. Je mi fakt nepříjemný, blbý a trapný, že jsem s manželem jen proto, že sama deti neuzivim, ale bohužel… třeba se to jednou změní, snad. Teď jen vydržet.

• Citovat
  • Upravit
24994
4.9.22 12:30
@Veveří píše:

Njn, když někdo za 3 roky doma nevytahne zadek a neskamaradi děcko aspoň s jedním, dvěma v okolí, tk to je těžký. Ale jistě. Na samote u lesa, široko daleko nikdo a nic není. Víme, známe. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101828
4.9.22 12:31
@Badboda píše:
Ale ono kolikrát je vymyšlené jak by to šlo. Jen každý není ochotný být tak nápomocný, každý má svůj život a ochotná kamarádka nebo babička prostě není samozřejmost.

Tak to je jasny, ze to neni samozrejmost, prave proto je potreba nabizet nejakou protislužbu, to se pak lepe nekdo presvedcuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101828
4.9.22 12:43
@Anonymní píše:
@Veveří ano, teď je to snad ještě horší, než dky jindy, ty ceny všeho jsou šílený. No já si připadám jak nějaká zlatokopka. Je mi fakt nepříjemný, blbý a trapný, že jsem s manželem jen proto, že sama deti neuzivim, ale bohužel… třeba se to jednou změní, snad. Teď jen vydržet.

Tak ho ber jako toho spolubydliciho, ne ;) urcite i on z toho ma nejake vyhody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová