FN Olomouc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17327
15.11.11 17:43

jooo tak o počtu buněk nic netuším :jazyk: vím jen že jsem měla hatchující blastulku a k tomu blastulku které pomohli :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: víc mě nezajímá

a neboj - postýlkou jsme to potvrdili… Vidíš já ti to říkala už ve čtvtek - že to klapne…
jinak jsme tam byly 3 - ta blondýnka s brýlkama, k tomu Dana co byla s náma na OPU a JÁÁÁÁÁ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
15.11.11 17:48

Máš recht Simi, ať tam zevedli, co tam zavedli, hlavně že se to chytne :-D Nic víc nepotřebujeme :-D
Aháááá, takže ta rezavá sympoška tam nebyla??? 8-o
A jak ti je? Odpočíváš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
15.11.11 17:55

nee - nebyla - ale prý byla v sobotu na OPU - našli jí 19 folíků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
15.11.11 18:29

Ty jo, 19? Tak to měla pěknou úrodu. Je možný, že půjde teprve zítra. Škoda, že jsme se takhle všechny neznaly hned od začátku, mohlo být vysedávání před UTZ veselejší :mrgreen:
Simi, jak to máš teď s prací? Máš dovču, neschopenku, nebo budeš chodit do práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
15.11.11 18:35

no v práci mám dovolenou - ale v pátek tam musím skočit.
Ale chci zajet zítra k tátovi do kanclu - je potřeba udělat pár drobností tak se v klidu vyspím a až mě nebude bavit telka tak zajedu podělat něco.
Tak se chci zastavit na pozemku, sednout si jen tak na houpačku a pokochat se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
15.11.11 19:09

Ahoj holky :mavam:

Simi, Vanilko, to jsou super zpravy, jsem stastna za vas :srdce:
Tak at se mimiskum u vas dari :-)

Jinak pokud by vas jeste zajimalo to s temi bunkami embrya, tak prikladam, co jsem nasla na webu jednoho centra:
Dobrý den,
s vývojem embryí se to má takto:

1. v den odběru vajíček se oplozuje
  2. den po té, tj. 24h po odběru je vidět oplození – tzv. prvojádra. Jsou to jádra vzniklá z genetické výbavy vajíčka a spermie. Toto stadium se nazývá zygota a je to vlastně jednobuněčné embryo.
  3. 3) 48h po odběru bývá většina embryí ve 4 buněčném stadiu. Zde se ale již uplatňuje klasické statistické rozdělení, tj. většina embryí je sice 4 buněčných, ale část embryí má jen 2 buňky a část více než 4 buňky. To znamená, že 2 buněčné embryo je sice o něco pomalejší, ale stále v normě.
  4. 4) 72h po odběru má většina embryí 8 buněk, ale zase: část je 6ti buněčných a část více než 8 buněčných.
  5. 5) 96h po odběru je nejčastějším stadiem tzv. morula. Je to vícebuněčné embryo, kde buňky na sebe těsně naléhají a celé embryo připomíná plod moruše (odtud i název morula). I zde je část embryí pomalejších ( buněk je méně a ještě k sobě těsně nenaléhají) a část rychlejších, která již směřují do stadia blastocysty.
  6. 6) 120h po odběru je většina embryí ve stadiu blastocysty ( dutý, mnohobuněčný útvar, je patrná část, ze které vzniká vlastní plod a část, která se bude podílet na tvorbě obalů miminka a části placenty). Také zde je určité procento embryí ještě ve stadiu moruly a jiná embrya naopak už opouštějí zonu pellucidu ( obal – taková blanka, která chrání vajíčko a pak i časné embryo) a jsou připravena k uhnízdění do děložní sliznice.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
15.11.11 20:07

Ahoj holky :mavam:
Vanilko na zítřek tfuj tfuj ať se zkouška vydaří :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
15.11.11 20:14

Simi, to je dobře odpočíváš :palec: Ještě jsem se tě chtěla zeptat, kolik máš momentálně doma Prednisonu? Já mám takový blbý tušení, že mi manžel jednu krabičku omylem vyhodil do odpadků. :pocitac:
Markét, díky za ten odkaz, takže to v tom případě asi odpovídá tomu, co mi řekla embryoložka. Člověk je v den transferu nervozní, tak jsem fakt nevěděla, jestli jsem to v hlavě nepopletla :mrgreen:
Holky, moc děkuju, snad to zítra dám. Teď jsem si to ještě zopákla a dobrý, snad mi to v té palici do zítřka zůstane :mrgreen:
Mějte se krásně, jdu si chvilku číst a pak na kutě :mavam:
Krásnou dobrou noc všem :mavam: :mavam: :mavam:

Příspěvek upraven 15.11.11 v 20:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
15.11.11 20:14

Holky ještě jsem furt nedostala MS, tak doufám, že jsem jen rozhozená z ivf, ale spíš se bojím, že se mě zhoršila endoška :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
15.11.11 20:15

Vanilko tak pak dej vědět, sice tu dopo nebudu, ale hned jak budu moct toš sem juknu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
15.11.11 20:19

Jani držím všechny :palec: :palec: a zítra, ale nebudeš to určitě potřebovat.
Já mám pocit, že mám jedno platíčko, ale jistá si tím nejsem, jak vstanu tak kuknu :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
16.11.11 13:26

tak jak Jani?????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
16.11.11 16:19

Ahoj holky :mavam: :mavam: :mavam:
Díky za držení palců, z psycholy mám za jedna :palec: Já su tak ščasnéééé :mrgreen: Po návratu ze zkoušky jsem navařila kotel koprovky, šíleně jsem se přejedla a teď tady ležím a nemůžu se hejbat :mrgreen:
Simi, tak jak ti je? Já se cítím úplně normálně, nic mě nebolí, netlačí, dokonce jsem zatím po stimulce ani nepřibrala, minule jsem byla šíleně oteklá.
Simi, já už mám toho Prednisonu poslední plato a mám v něm 9 tabletek :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
16.11.11 16:39

tak buď v klidu - já jich mám 12…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
16.11.11 16:43

tzn. že mám prednison na 4 dny…

měla jsem 80 prášečků - takže musím mít ještě někde nějaké platíčko schované :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.