Frekvence styku s praprarodici

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14727
5.11.21 20:20
@Anonymní píše:
Rodiče ode mě a manžela netěším, na ně si ten čas vždy uděláme, ale u těch prarodičů už to jako prioritu nevnimam.. oni už jsou 80+, takže na nějaký výlet se s námi nepřipojí, je to o tom, přijet k nim a sedět v obýváku a to děti nebaví a je to na úkor třeba výletu či setkání s jejich kamarády..

Tak já bych to, ze se tam děti nudí, rozhodne nebrala jako argument je nenavštívit 8o. Naopak, vždyť je to hezké, když jsou spolu čtyři generace pohromadě, u nas tam s námi jezdí ještě rodiče. Navíc naši tam mají hračky ještě po mne a děti se tam mají čím zabavit ;) a babička si excelentne pohraje s batoletem, a to cely život “brala” až děti od deseti let, mladším nerozuměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
5.11.21 20:26
@Dobrej_tym píše:
Jenze prave ti tu uz moc dlouho nebudou a mas velmi malo casu si je uzit (a oni vas). Co to je za hrozny nazor, ze nejsou prioritou a ze pro deti je lepsi jit ven s kamarady? Tak pro me deti bude nejlepsi naucit je ucte ke starsim lidem a mit za prioritu vztahy v rodine. Brrr…

Takhle pak vznikají ti celoživotní sobci, co musí mít pořád jen tu plnohodotnou a rozvíjející zábavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
5.11.21 20:26
@Anonymní píše:
Rodiče ode mě a manžela netěším, na ně si ten čas vždy uděláme, ale u těch prarodičů už to jako prioritu nevnimam.. oni už jsou 80+, takže na nějaký výlet se s námi nepřipojí, je to o tom, přijet k nim a sedět v obýváku a to děti nebaví a je to na úkor třeba výletu či setkání s jejich kamarády..

Opravdu nezvládnou žádný jednoduchý výlet? Zoo, cukrárnu (třeba s dětským koutkem). My nedávno byli třeba s prababičkou 80+ na výletě na malinké rozhledně. Pod kopcem jsme se rozdělili, já odvezla prababičku na horní parkoviště, odkud to bylo kousíček pěšky, zbytek si to vyšlápnul po svých. Nahoře jsme si dali občerstvení, povídali si, kdo chtěl, šel na rozhlednu. Nebo děláme krátké výlety po Praze a okolí, které zvládne.

• Citovat
  • Upravit
1977
5.11.21 20:33

S jednou prababičkou se vídáme často, hodně nás zve na víkendy na oběd, sejdeme se celá rodina, nebo chodí se synem na procházku s kočárkem. Druhou prababičku s pradědečkem máme mimo město a neřídím, tak s tou se vídáme tak 1× za dva měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.21 21:00

Já to teď počítala a za 3 měsíce děti viděli celkem 6 krát, ale teď, co začala škola a kroužky, je toho na mě moc, tak jsme tam nebyli už 6 týdnů… Prostě během léta se to ještě dalo, ale od září je to náročné… Navíc naše rodina není na 1 místě - Praha, Brno, Olomouc, Přerov, Ostrava + okolní obce.. takže není možné stihnout za víkend více návštěv a taky chceme nějaký víkend volný

• Citovat
  • Upravit
8558
5.11.21 22:13
@Anonymní píše:

Zaprvé je třeba děti slušně vychovat - život není jen o tom, co nás baví. Ale hlavně si uvědomte, že do ZOO půjdou ještě stokrát, zatímco praprarodiče tu na světě už dlouho nebudou.
Na jednu stranu vás chápu, ale z toho Vašeho proslovu čiší hrozná neúcta k životu a dokonce i k vlastním předkům. Abyste si to jednou nevyčítala.
Jako stárnoucí ženská klidně říkám, že i když nestíháme ty aktivity mladých potomků, je nám po nich dost často smutno a vidíme je rádi a v podstatě člověk poznává, že jsou smyslem našeho života.
Ale do tohoto poznání, pokud nejste empaticky na nule, dojdete asi taky až časem.
Bohužel.
Mě dnes mrzí, že jsme k mým babičkám nejezdili s dětmi častěji. I když se tam jen sedělo v obýváku. Možná jednou v 70 budete ráda, že vůbec můžete sedět, nejen bezmocně ležet někde v LDNce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
5.11.21 22:15
@Sany80s píše:
Takhle pak vznikají ti celoživotní sobci, co musí mít pořád jen tu plnohodotnou a rozvíjející zábavu.

Přesně tak.
Nerozumím tomu, že dnes když někde v hotelu není koutek pro rozjívená děcka, tak tam rodiče nejedou. Musí se pořád jen „bavit“? Život je i o povinnostech, ale to mnozí mladí slyšet nechtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
6.11.21 07:08

@Cimada K tomu hotelu - mozna to je i tom, ze z toho pobytu chteji mit neco i maminky. Babicky pijou kaficko, tatinci bavi starsi deti a to mladsi ma stejne furt na hrbu matka, bez ohledu, jestli se jedna o hotel ci navstevu nebo vylet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
6.11.21 08:03

@Cimada Noo tak to taky beru spíš jako službu rodičům, než dětem :D Mileráda mrsknu dítě do koutku a budu mít aspoň 20 minut sníst si snídani. I tak bude člověk furt odbíhat :D Mluvím teď o batolatech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
6.11.21 11:25

Já své praprarodiče nikdy nepoznala, a dodnes je mi to neskutečně líto. Pokud bych měla dítě, chtěla bych, aby se vídalo se všemi rodinnými příslušníky, a i s těmi staršími samozřejmě, protože nikdy nevíme, kolik času nám s nimi zbývá. A pokud jste sobecká tak, že dokážete říct, že to není priorita, tak k vám nemám co říct. Těm lidem vyčarujete úsměv na tváři pouhou hodinou návštěvy. Ale tohle je vaše věc, pokud se s nimi chcete stýkat více anebo ne, ovšem je to dost smutné.

A pokud je nuda váš argument, tak si uvědomte, že i vy jednou budete starší. A jak byste se cítila, kdyby za vámi někdo nechtěl jezdit, protože se tam nudí? Nikdo po vás nechce každodenní nebo celodenní návštěvu přece:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
7.11.21 00:07
@VitaminC píše:
@Cimada K tomu hotelu - mozna to je i tom, ze z toho pobytu chteji mit neco i maminky. Babicky pijou kaficko, tatinci bavi starsi deti a to mladsi ma stejne furt na hrbu matka, bez ohledu, jestli se jedna o hotel ci navstevu nebo vylet.

Vy jezdíte na dovolené s babičkou? Babičky mají na kafíčko nárok :-). Pro mě bylo normální, že když jsem si „vymyslela“ děti, tak se o ně taky budu starat. Babičky byly jen doplňkem. Nedávala jsem děcka na prázdniny a nepěstovali jsme hromadné zájezdy :-). Nestáli jsme o to ani my s manželem, ani prarodiče. A to mezi námi neexistovaly žádné spory.
Určitě je fajn, že dětské koutky existují, mně se to líbí taky, ale když slyším ty mladé matky, jak „bez těch zábav pro děcka tam nejedou“, tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
7.11.21 00:30

Moje babička žije sama asi 45 min od nás a dost si návštěvy vynucuje psychickým nátlakem, tak se snažím u ní s dcerou ukázat 1-2× týdně. O to víc mě pak mrzí, že manžela rodiče navštěvujeme jen jednou za měsíc až dva, protože jsou prostě 100 km daleko, stejně tak dědu, který bydlí blízko, ale ten styk si takhle nevynucuje. A babička má pak ještě řeči, že oni malou určitě nemají tak rádi jako ona a máme jet spíš k ní. Ale to je asi už projev stařecké demence. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
7.11.21 00:46
@jezz1e píše:
Ale to je asi už projev stařecké demence. :nevim:

Kolik je babičce let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
7.11.21 06:08

@Cimada Bez zabavy pro deti a bez zajistene stravy to pro me neni dovolena - varit a vymyslet zabavu muzu doma.
Takze na dovolene chci aquapark, detsky koutek, animatory, minizoo, hriste, trampoliny, lanove centrum apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
7.11.21 08:02
@Cimada píše:
Kolik je babičce let?

93 let babičce, 98 dědovi (taky bydlí sám). Ona si tedy všechny děti nárokovala přednostně vždycky, jen teď už neumí posoudit, co reálně jde a co ne. Plus zapomíná, takže zavolá třeba půl dne po naší návštěvě, kdy za ní přijdeme, že je tam furt sama. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová