Fyzické napadení od manžela

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.10.12 14:29

Asi budu tady jediná, ale mě manžel před 8 lety, když jse vytočil zhodil z kola a dal mi pěstí do břicha až mi zlomil žebro. Před tím nic takového neudělal a já tvrdila, že kdyby na mě chlap šáhl odejdu. Nebudu popisovat vše co tomu předcházelo, ale byl dost přepracovaný a nervy měl na pochodu (toho samozdřejmě neomlouvá) já tenkrát neodešla, jsem s ním do dnes a jsem šťastná od té doby se nic podobného neopakovalo, sem tam mu to připomenu ať je v obraze, že jsem na to nezapoměla a nikdy nezapomenu kdyby se to opakovalu balím kufry, neznám tvého manžela, ale v mém případě si myslím, že na mě manžel už nešáhne a myslím si, že se za to dost stydí.

• Citovat
  • Upravit
9
10.10.12 14:37

To je právě to co si myslím, on má nervy pořád v kýblu taky, podniká, a není to ten klasický kancelářský podnikatel, opravdu se i fyzicky velmi nadře a díky některým obchodním partnerům je už pěkných pár let s nervama na pochodu. Nikdy mi fyzicky neublížil a i to slovní napadání vždycky bylo v době největších problémů, kdy jsem při mateřské nic nevydělala a bylo po finanční stránce vše na něm. Vím, že ho v podstatě pořád obhajuju. Tvůj příspěvek mi aspoň trochu nervově pomohl, ať už bude pokračování jakékoliv. Doufám už kvůli dětem, že žádné další napadení nikdy nebude. I já z něj cítím, že se stydí a je mu to líto, že to není jen touha mě nějak ovládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
10.10.12 14:38

@bordinka Promiň, ale tohle fakt nechápu..on Tě seřeže, ještě před dítětem a Ty ještě váháš jestli ho opustit nebo ne? Opravdu mi to hlava nebere..ano jistě, jste spolu 13 let a ještě navíc je to vlastně jen kvartální alkoholik, a když se to stalo byl chudák ještě vytočený, takže se to dá omluvit??? A co se tedy musí stát, aby se to omluvit nedalo???
Opravdu tomu nerozumím co řešíš, na Tvém místě bych se sbalila a odešla co nejdřív, už jen kvůli synovi. Lidé se nemění.
Přeju hodně štěstí, ať se rozhodneš správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.12 14:49

Zakladatelko, psaly Ti tu holky, jejichž manžel se opravdu nenapravil. Psaly Ti tu holky, co mají snad až traumata z dětství… A napíše tu jeden člověk, co má naštěstí dobrou zkušenost (nevím, jestli shození z kola a zlomená žebra jsou dobrá zkušenost, on ten pirát z dálnice měl asi taky jen nervy na pochodu a jsem si jistá, že už to nikdy neudělá), a Ty jsi ráda za povzbuzení. Nikomu nepřeji nic zlého, vidím, že jsi rozhodnutá a čekala jsi jen na ten pozitivní příspěvek. Opravdu držím palce, aby Tvůj muž slib dodržel a abyste už nic takového nikdy nemuseli zažít.

A pro anonymní z 14:49: pozor na to samozDřejmě, to je na anonymním příspěvek dost charakteristická chyba. Myslím to dobře, žádné gramatické rýpání.

Anonymní A.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.10.12 14:51

Pardon, mělo to být pro anonymní z 14:29.

• Citovat
  • Upravit
9
10.10.12 14:55

Já beru v úvahu všechny kdo píší, i to špatné, proto jsem sem psala, abych i sama zjistila jaká je pravděpodobnost. Je to asi nula nic. Všem moc děkuji za názory. Všechno to nechám chvíli uležet. Pokud to bude opravdu řešit, pokusím se s ním nějak vyjít dál a zůstat. Zkusím mu pomoct. Pokud nic z jeho slibů nebude pravda, odejdu. Myslím, že moje největší hloupost byla mu o tom že odcházím říct předem. Byla bych mu nedala prostor pro lítost a asi by mě nikdy nepřemluvil. Měla jsem si jít druhý den přebrat klíče k bytu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
10.10.12 14:57

@bordinka ať se rozhodneš jakkoli, tak ti přeju, aby to bylo rozhodnutí správné a byla jsi spokojená.

• Citovat
  • Upravit
káťa
10.10.12 14:58

Bordinko, myslím, že manžela zatím opustit nechceš a v podstatě jsi se tady přišla chytat stébel nadějí, jestli náhodou se někdo dokázal napravit.
Moje odpověď bude, ano, někdo to mohl udělat jen jednou a víckrát už ne, ale u tebe je tahle šance dle mého názoru mizivá. Ač si to nemyslíš, tvůj manžel je naprosto ukázkový alkoholik. Stačí nahlédnout do jakékoli naučné literatury na toto téma. Chodila jsem kdysi s jedním naprosto totožným. Rozdíl byl v tom, že jeho opice nebyly agresivní, ale i tak se mi tím časem naprosto zhnusil a rozešli jsme se. A to ten můj vydržel i mnohem delší intervaly mezi pitím než ten tvůj.
Podle mě jediná šance na zázrak u vás vede jedině přes to, že se vyléčí z alkoholismu. To znamená, že ÚPLNĚ přestane pít. Navždy. Jakmile se zežere, tak ti riziko fyzického napadení bude hrozit vždycky. Jedině, když bys viděla, že začíná pít, vždycky s dětma zdrhla někam daleko od něj a přiblížili jste se zase až když by vystřízlivěl. Což je vzhledem k tomu, že kvartální alkoholik to dokáže táhnout hodně dlouho, dosti nepraktické řešení a hlavně - co je to za život???

• Citovat
  • Upravit
9
10.10.12 15:01

Už se dnes rozloučím. Všem moc děkuji za jejich názor, velmi si vážím zájmu, se kterým jste mi věnovaly svůj čas. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
10.10.12 15:21

Povím Ti jedno.Od svých 6ti let jsem neviděla nic jiného, než že můj nevlastní otec bil mojí maminku!!!Bil jí i když čekala mojí sestru. Mamča čekala, že se zmnění…Kolikrát jí přinesl kytu, kolikrát jí prosil, že se zmnění…Ne,nikdy se to nezmněnilo. Je to přesně dva a půl roku, co od něj odešla a je šťastná, ty nejlepší léta jí ale utekly…Protože se celá léta strachovala, co zase bude mít za záminku, aby mohl být hrubý. Zůstávala s ním, protože si myslela, že na to jsme ještě malé, aby byla s námi sama.Ale kdyby odešla, udělala by lépe. Já si to pamatuji dodnes, ten strašný pocit bezmoci, když ubližoval mojí mamince, ten strašný pocit :,( :,( :,(…Nedovol, ať tvůj syn zažívá totéž!!!
Dodnes to před sebou vidím…A tím, že tohle bylo mé děctví, tak mám teď sama problém věřit můžům. Naštěstí mám úžasného partnera, který má k ženám úctu. A ty s ním vážně nezůstávej…Už kvůli :srdce: synkovi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
10.10.12 15:42
@bordinka píše:
Jenže on není alkoholik, pije tak jednou za 14 dní, ovšem je fakt, že pak třeba 2-3dny v kuse. Nemyslím, že je to klasický alkoholismus. Má období, že třeba nepije i 2 měsíce.

http://www.alkoholik.cz/…_vztahy.html
Tak to se pleteš, je to taky alkoholismus, přečti si to.
Takže kromě psychologa by měl začít navštěvovat i protialkoholní ambulanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.12 15:53

U nás se stalo ( po desíti letech ), že se přítel tak opil, že jsem skončila přiškrcená na zdi. Flákl po mě klíče ( do dnes ještě zdobí stěnu ložnice, páč jsem stačila uhnout ) Hodil mě na křeslo ze kterého jsem v té rychlosti přeletěla a málem si zlomila ruku. Skončilo to tak, že když odcházel z pokoje a já šla za ním, prudce chtěl zavřít dveře. Skleněné. Ruka pořezaná na 3 místech. Do dnes, je to 10 měsíců co nepije. Věřím mu, že se to opakovat nebude. Před tím se nic podobného nestalo. Ani mě nikdy slovně nenapadal. Takže uvidíme jak to bude pokračovat. Dala jsem mu šanci, které se zatím drží a doufám, že ji nikdy nepustí. Tobě zakladatelko přeji aby se manžel napravil. Myslím, že možné to je… :hug:

• Citovat
  • Upravit
5077
10.10.12 16:07
@bordinka píše:
To je právě to co si myslím, on má nervy pořád v kýblu taky, podniká, a není to ten klasický kancelářský podnikatel, opravdu se i fyzicky velmi nadře a díky některým obchodním partnerům je už pěkných pár let s nervama na pochodu. Nikdy mi fyzicky neublížil a i to slovní napadání vždycky bylo v době největších problémů, kdy jsem při mateřské nic nevydělala a bylo po finanční stránce vše na něm. Vím, že ho v podstatě pořád obhajuju. Tvůj příspěvek mi aspoň trochu nervově pomohl, ať už bude pokračování jakékoliv. Doufám už kvůli dětem, že žádné další napadení nikdy nebude. I já z něj cítím, že se stydí a je mu to líto, že to není jen touha mě nějak ovládat.

To mi hlava nebere, ty sis při mateřské nic nevydělala a vše bylo na něm!!! Proto tě slovně napadal?! Nezlob se na mě, ale to fyzické napadení možná bylo první, ale rozhodně nebude poslední. Tvůj muž je labilní agresivní alkoholik a nemyslím si, že se na tom něco změní. Musel by ihned nastoupit léčení na protialkoholním a ještě ambulantně docházet a to on určitě neudělá.
Jsem zvědavá, co bude muset provést, aby se ti rozsvítilo a ty jsi odešla. DOufám, že to nebude až ve chvíli, kdy ublíží dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
10.10.12 16:27

Tak moje mamka, ta by ti to pěkně všechno vysvětlila! Přečti si mé diskuse: „Co je to za úděl“ a „Jak pomoci mamince“. už nemám nervy to řešit. Máma ani po 26 letech neodejde, je sama na vše, táta ji nedává peníze, z neschopenky platí vše, podvádí jí, uráží a o fyzickém násilí se nechci rozepisovat. Vše se dočteš v těch diskuzích. odejdi dokud máš kam a dokud jsi odhodlaná a připravená. pak to bude těžší a těžší a jestli chceš vědět, jak takový vztah vypadá očima dítěte, můžu se ti rozepsat do zprávy. Na mě a na sestře to nechalo následky a výseldkem je, že já odešla ve 14ti na intr a sestra též. Sestra je teď zase s rodiči, ale dělá vše proto se odtamtud dostat. Já tam jezdím z povinnosti „jsou to rodiče“. mamce je to líto, že tam neradi jezdíme, zvlášť teď, když má prvního vnoučka. Nerozmýšlej a konej!!! Když ne kvůli sobě, tak kvůli dětem!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.10.12 16:37

Rozhodně neschvaluju a vždycky jsem řikala, že jednou na mě sahne a je konec. Ale jen popíšu svůj příběh… Před třemi lety jsem ho"donutila" jet k tátovi, kterého nesnáší a tam se strašně opil - opravdu do němoty. Potom mě zmlátil, byl u toho náš 3letý chlapeček, který vše viděl, také jsem začala balit, on slibovat, plakat, prosit… Neměla jsem kam jít a byla zatím u něj s tím, že ale odejdu. On od té doby přestal pít, nejdřív uplně, teď už zase občas popije (i já se totiž ráda napiju a bez něj to není ono). Od té doby se stydí jenom při podobné scéně ve filmu a jsem si jistá, že by na mě nesáhl - uplně otočil a tenkrát za to mohl opravdu ten chlast, což není omluva a takový chlapy bych střílela, na druhou stranu, já mam zlatýho manžela od této doby - nechodí ven, stará se perfektně o děti, zajistí nás, atd. Holky, ten chlap je zlatej a už se k tomu ani nevracim, jemu je ze sebe zle… Ale pozor, tohle je spíš výjimka a obzvlášť když to je před dětma-ten muj měl tenkrát zatmění a ani si to nepamatoval pořádně…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky