Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, je to už hodně dávno, ale měla jsem přítele, který nepil, ale přesto na mě jednou jedinkrát vztáhl ruku, když jsem mu řekla, že od něho odcházím (odchodu předcházela jedna noc, kdy jsem byla v nemocná a my se pohádali a nenechal mě vůbec spát). Během týdne jsem si našla podnájem a při odchodu mě napadl, sebral mi klíče a nechtěl mě pustit z bytu. Nakonec jsem utekla a byla jsem ráda.
Já se rozvedla mě říkal že půjde i na léčeni. Nejhorší na tom bylo že kdyz byl střízlivý tak byl moc hodny i na naše dve děti ale vždycky to bylo na chvíli. Vydržela jsem to dvanáct let. Udělá jednou udělá po druhy neříká se to jen tak. Byla jsem dva roky sama moc šťastná s detma a našel jsi mě od nás z městečka přítel mám s nim třetí díte a kdybych věděla jaky to bude po dvou letech uz nikdy bych chlapa nechtěla ted mě stresuje za střízliva a jak byl hodny kupoval darecky auto miloval. Vždycky to je na obe strany každy den přemýšlím co dělám špatně
Velmi děkuji Laajo, tohle jsem vůbec netušila, že něco takového existuje. Tak jak píšou v článku, dám mu týden ať nastoupí léčení. Pokud to neudělá, odejdu. Ten popis jeho chování je naprosto vzorový. Jsem si plně vědoma, že nejhorší je všechno pro dítě, které tohle musí zažít, nedopustím, aby se to opakovalo. Pokud se nezačne léčit, tak balím a jdu. Ten článek o kvartálním pijanovi mě absolutně přesvědčil a už vím, kde ta chyba je. Nebudu čekat, až se to stane znovu. Musí s tím něco dělat. Článek mu dám večer i přečíst, myslím, že i on uzná, že tam popisují jeho.
@bordinka píše:
Velmi děkuji Laajo, tohle jsem vůbec netušila, že něco takového existuje. Tak jak píšou v článku, dám mu týden ať nastoupí léčení. Pokud to neudělá, odejdu. Ten popis jeho chování je naprosto vzorový. Jsem si plně vědoma, že nejhorší je všechno pro dítě, které tohle musí zažít, nedopustím, aby se to opakovalo. Pokud se nezačne léčit, tak balím a jdu. Ten článek o kvartálním pijanovi mě absolutně přesvědčil a už vím, kde ta chyba je. Nebudu čekat, až se to stane znovu. Musí s tím něco dělat. Článek mu dám večer i přečíst, myslím, že i on uzná, že tam popisují jeho.
Jsem ráda, že jsem mohla pomoci. Snad to k něčemu bude. Držím pěsti, L.
To je přesný, omlouváš ho, hledáš, proč zůstat, pití „občas“ nepovažuješ za problém a alkoholismus. Taky jsem tim prošla. A taky pil jednou za čas. A pak to stálo za to. Něco jsem si o tom zjistila a alkoholismus není jen pití každý den. Navíc u něj to vypadá na problém s psychiikou a agresivitou, kterou alkohol jen spouští a to je ještě větší problém (pracuju teď pro ženy se stejnou zkušeností). Ten čas, než člověk přijme, že je to konec, je těžkej, chápu tě. Ale věř, že čim dřív to uděláš, tim kratší dobu se v tom budeš plácat. Zažila jsem to naštěstí bez dětí, ale ty nedopust, aby v tomhle žily děti, jak ti psaly holky, co maj zkušenost. Ony to pak vnímaj jako normální!!!
Hodně sil ![]()
Anonym z 1.strany.
@bordinka píše:
Jenže on není alkoholik, pije tak jednou za 14 dní, ovšem je fakt, že pak třeba 2-3dny v kuse. Nemyslím, že je to klasický alkoholismus. Má období, že třeba nepije i 2 měsíce.
Tvůj manžel je alkoholik. Toto jsou jasné příznaky. Nedávno jsem viděla dokument, kde popisovali, že někdo se stříská každý pátek, ráno je mu blbě a týden se ničeho nedotkne, ale není alkoholik. Naopak člověk, který třeba 2měsíce nepije a pak, když začne, tak třeba i několik dnů - to je klasický alkoholik. Takže léčení za každou cenu. No a hlavně usmíření, pokud bude, napojišťujte dalším dítětem, jak je zvykem.
Letos v únoru jsem se seznámila se svým přítelem. Zamilovala se bláznivě a po měsíci odešla od svého stávajícího manžela, se kterým jsme měli delší dobu neshody a příčinou býval často alkohol. S přítelem jsme začali spolu žít v pronajatém bytě, kde jsme platili každý 1/2 nájemné, ale já táhla ještě stravu. Ostatní věci jsme pořizovali částečně za jeho, ale velkou měrou za mé peníze.
Již po prvním měsíci jsemse snažila s ním rozejít a vyřešit si nejdříve manželství, ale on mi nařezal řemenem ( myslela jsem jako že z legrace), ale že chce nadále se mnou ve vztahu pokračovat. Časem se mi ale přítel přiznal k další partnerce, se kterou se scházel již 1 1/2 roku, ale že to s ní prý utnul ( nebo spíše mu na to přišla a byl vyhozen). Tato jeho partnerka se skontaktovala s mým stávajícím mužem, a podal mu jisté ne příliš dobré informace o mém příteli. Tak jsem se na popud manžela vrátila zpět k manželovi a synům ( kteří jsou již dospělí). Včem je ale problém. Stále ještě moc zamilované jsem se po měsíci a hádce s manželem opět formou útěku vrátila k příteli. Slíbila jsem mu, že už s ním zůstanu. On na to řekl, že pokud ještě jednou od něj odejdu, „rozbije mi chobot“, ale pochybnosti o našem vztahu opět nastaly. Přítel mne neustále tlačil k rozvodu, utnutí manžela, ukončení s ním veškerých kontaktů a s dětmi mi dovolil se setkávat jen u něj v bytě nebo na neutrálním místě. Posledně, kdy jsem se měla sejít s manželem kvůli řešení majetkových poměrů, mně požádal, abych s manželem do rozvodu utnula veškerý kontakt. Já to slíbila, ale v konečném jsem to nedodržela a řekla, že chci náš vztah ukončit. Ten večer, co se to dozvěděl, řekl, že jsem jej zradila, mne násilím opil. poté svlékl do naha, fackoval mne, tahal za vlasy a kopal do mne. Ale tak, aby se nenadělaly modřiny. Pak vyhrožoval, že mne nahou vyhodí za dveře bytu, ale má mně natolik rád, že to neudělá. Sebral mi telefon a klíče od auta, napsal manželovi pár hnusných sms a druhý den mne zamčenou nechal v bytě a odešel na půl dne pryč. Celý víkedn jsem nesměla nikomu telefonovat a mít vypnutý mobil. Vyhrožoval, že má chuť mi nechat 3 dny zamčenou v bytě, aby jsem si v práci udělala A-čka a vyhodili mne. Od včera je zase jako míliús, říká jak mne má rád a nemůže beze mne žít a já nesmím od něj odejít, jelikož jsem mu to přislíbila. Já mu ale řekla že nejpozději do týdne po rozvodu a uvolnění mého bytu odejdu. Zatím je tedy hodný, jak ale dlouho a co bude dělat při mém odchodu. Říká, že jsem zodpovědná za to, že jsem jej do vztahu vtáhla a slíbili zůstat. MÁ na to právo!!! byť jen morální???
NEMA!!! Nema sebemensi pravo na cokoli z toho co udelal!
Pobal si sve nejnutnejsi veci a bez hned! Toto je jeste horsi nez film! ![]()
Hodne sily, ale bez, bez! ![]()
Tak jestli je tohle všechno pravda, je s podivem, že ještě nejsi pryč! A kecy, že jsi „slíbila zůstat“ ve vztahu, co to jako je? ![]()
Už jen při výhrůžku „rozbiju ti chobot“, ti měla blikat kontrolka. Copak takhle se lidi baví ve vztahu, kde se mají rádi? Jo a má tě tak moc rád, že tě opije a seřeže, to je láska nebeská. Za chvíli tě bude tááák moc milovat, že tě zabije. Než jsi napsala tento příspěvek, mohla jsi už být v čudu…
Dnes se mi bohužel stalo něco podobného. Malá brečela a manžel jí začal zacpávat pusu. Já jí bránila, tak mě kopnul do obličeje. Malá má rok.
@Anonymní píše:
Dnes se mi bohužel stalo něco podobného. Malá brečela a manžel jí začal zacpávat pusu. Já jí bránila, tak mě kopnul do obličeje. Malá má rok.
no to je šílený ![]()
@kočička Evička píše:
no to je šílený
no, bojím se mu jí nechat hlídat
@Anonymní píše:
no, bojím se mu jí nechat hlídat
to byl jedinej exces, nebo se takto projevuje častěji? To bych fakt trnula hrůzou, jakým způsobem by zareagoval příště, ať už vůči dítěti, či tobě ![]()
Ty voe, co to je za chlapy? Humusáci nechutný. Se pak nedivím, když to některá ženská nevydrží a vrazí do něj kudlu, nic jinýho si takovej debil nezaslouží. Fuj, to jsem se naštvala…
![]()
OLZA942: to je jak z hororu. Okamžitě vem nohy na ramena a utíkej. To je snad blázen. Takový chlap se dá milovat? To mě hlava nebere.