Genetika Plzeň

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1118
7.6.15 18:07

@lensom jak už je psáno v příspěvku výš :) jinak teda mě osobně dělali utz dýl než jen 15 minut, navíc se mnou předtím sepisovali asi hodinu rodinnou anamnézu, ale to bylo proto, že toho máme v rodině vícero :) v tom 13tt jsem se taky ptala na pohlaví a dr říkal, že to vypadá na chlapečka, ale že to není vůbec jisté, že spíš tak na 60%… no a pak mi z plodovky vyšlo, že čekáme holčičku :) takže co se týče pohlaví, nespolíhala bych na to vůbec zatím. A kromě nosní kůstky a šíjového projasnění taky samozřejmě měří, odhadnou váhu, taky kontroluje srdíčko a hlavičku (možná podle toho utz bude mimi v jiném týdnu než vychází teď, ale je to přesnější). A doporučuju s sebou vzít partnera nebo třeba budoucí babičku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
7.6.15 18:16

Mam strach aby to dopadlo dobre..jsem hroznej plasan. :) Jaky tam jsou doktori? jak to bude probihat? nekdo tady psal ze davaji i fotky a video..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
7.6.15 18:36

@lensom fotky mi dali zadarmo, video ne… asi se za něj připlácí, ale to nevím. jinak já tam byla od ledna do konce dubna 4× a všichni doktoři byli hodný, příjemný a sympatický :) snaží se všechno vysvětlit, aby tomu rozuměl i laik, popisují u ultrazvuku všechno, říkají jestli je to správně nebo špatně,… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
7.6.15 18:48

No jsem na to zvedava..a jsem hodne nervozni.. :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
8.6.15 12:00

@lensom Video stojí tuším 1000 Kč. Fotky ti dají myslím 2 zdarma. Jinak co se týká doktorů, tak super. Prvně jsem měla lékařku, taky nám řekla pohlaví už v 13 tt. Sice syn ještě není na světě, ale každý další UTZ ho potvrdil. Ve 20 tt jsem tam byla opět, doktor úplně bomba, vtipkoval, přitom vše popisoval, ani se mi nechtělo jít pryč :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
11.6.15 14:51

Ahoj holky, chtěla jsem někoho poprosit o radu. Potřebovala bych vědet jak funguje objednaní do centra asistované reprodukce v Plzni do Genetiky. Můj lékař ná poslal do Prahy ale mne se tam moc nechce, je to kus cesty a pak tam jezdit třeba často… A co nás vlastně vše čeká? :( doktor mi vůbec nic neřekl :( Děkuju komukoliv za odpověd :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
11.6.15 15:36

@PetraKT CAR, který sídlí v budově genetiky se jmenuje Natalart. Chodila jsem tam. Mají svoje internetové stránky a tady na emiminu máme založenou skupinu pod názvem Natalart Plzeň, tak když budeš chtít můžeš se přidat ;-). Byla jsem s nimi moc spokojená a na první konzultaci jsem šla myslím za 14 dní od objednání. Na první návštěvě vzali přítelovi krev a udělali spermiogram, mně udělali vyšetření a na krev si mě pozvali na druhý den menstruačního cyklu. Když byli všechny výsledky hotové, domlouvali jsme se co a jak dál Ptej se na cokoliv tě zajímá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
11.6.15 17:57

Děkuju že jsi mi odpovědela ;) přítel uz na spermiogramu byl, takže ten to má za sebou :D ja prodělala operaci a zjistili mi endimetriozu. Pak jsem brala hormony, ty samozřejmně nezabraly, tak mne doktor posilá dál… Jak dlouho trvá než dojde na IUI a kolikrát je možnost tohle podstoupit? a co IVF? a jak je to finančně? četla jsem různe diskuse a nevim co se platí a co ne. Mam ještě plno otázek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
11.6.15 18:09

@pajisek90 první zpravu jsem poslala blbe :D jsem teprve nováček, musím se pořádně rozkoukat :) ještě jsem se chtěla zeptat, musím mít k nim doporučení od gynekologa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
11.6.15 19:54

@PetraKT Co se týče spermiogramu, myslím, že pokzd je starší než 3 měsíce, tak budou chtít nový. Na první IUI jsem šla po dvou měsících, šla bych dřív, ale byly Vánoce a CAR se stěhoval z Lochotína do Černic. Většinou zkouší 3× IUI a potom IVF, ale záleží vše jen na tobě. Když budeš chtít napřed 5× IUI a bude, alespoň malá šance, že by se to mohlo povést, tak ti vyhoví. Za IUI se platí 500Kč + nějakè malé doplatky za léky. IVF nás vyšlo cca na necelých 20.000Kč včetn3 léků. Ale zaplatili jsme si všechny nabízené metody neplacené pojišťovnou. Dneska už mají i novější metody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
11.6.15 19:57

@PetraKT Doporučení mít myslím nemusíš, ale to nevím na 100%. Zeptej se budeš objednávat. Jo na recepci je jedna nepříjmná sestra, jinak jsou tam všichni fajn :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.15 22:11

Prijemny vecer vsem maminkam a tehulkam.
Mam takovy dotaz. Byla jsem na screeningu 1.trim. a podle ultrazvuku je miminko v poradku, ale z krve mi zjistili ze tam je nejakeho hormonu min. A aby se opravdu presvedcili, ze mimco bude zdrave tak budu muset na odber plodovky (mluvily o edwarsnove syndromu)..kazdopadne nikoho v me rodine, ani ze strany pritele neni nikdo postizeny..je mi 18a mam opravdu strach. Mate s timto nektera z vas zkusenost? Opravdu se moc bojim :( dekuju moc za odpovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
10.7.15 22:20

@kristynka.k.231 plodovky se neboj :hug: ono se to vsude řeší jako veliký strašidlo a ve výsledku je to jen neprijemny. Hlavní je potom dodržet klidový režim :) jinak teda ja na ni byla kvůli anamneze, s tvoji situací zkušenost nemam, ale urcite ti to dobre dopadne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.15 22:22

Dekuju za uklidneni, dozvedela jsem se to vcera a jsem z toho uplne hotova..tak snad to dobre dopadne. Dekuju moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
11.7.15 06:12

@kristynka.k.231 Moje švagrová byla na odběru plodovky před půl rokem ze stejného důvodu jako máš ty. Utz byl ok, z krve zvýšené riziko edwarsna. Nejdůležitější bylo dodržet po odběru klidový režim. Výsledky dopadly dobře a už má na světě krásnou, zdravou holčičku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty