Genetika Plzeň

Napsat příspěvek
Velikost písma:
619
20.10.14 15:13

@M.tina Joo, tak to my byli někdy ve 12 hodin a říkali, že pracují do 4, takže do tý doby by se někdo ozval..a pak mi volali nakonec kolem 3. (takže fakt po těch 3 hodinách)..takže moc gratuluju, že je vše v pořádku! :hug: koukám, že je generace holčiček :lol: U nás chtěl taky přítel kluka, ale nakonec teď na tu svou holku nedá ani dopustit :P přeji hezký zbytek těhotenství a hlavně hladký průběh, jako byl do teď :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
20.10.14 15:32

No jsem na začátku 13 týdne, tak pohlaví se snad ještě ukáže dýl…ale asi jsem to zakřikla, ted mi volali :( :( že prý mi vyšly vyšší hodnoty HCG, tak mam přijít na další odběr krve…nevíte, co to znamená vyšší hodnoty hcg? ty hormony na ten downůn atd snad vyšli v pohodě…já jsem z toho byla dost zaskočená z toho telefonu, tak ted nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
20.10.14 16:52

@M.tina Nestresuj se zbytečně, zvýšené hcg je, myslím, taky jeden z ukazatelů možného Downa, ale zas takhle sám bez dalších faktorů nemusí být vypovídající (hodnotí se současně s ještě jedním krevním ukazatelem v krvi, který pak bývá snížený a ještě s UZ nálezem- jak ti měřili to NT- šířku kožní řasy za krkem), udělají znovu náběry a řeknou ti, rozhodně si teď nemysli, že to znamená, že dítě nebude zdravé, s maximální pravděpodobností zdravé je, oni si to musí pojistit a vyšetřit to co nejlépe. Neboj se, není důvod!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
20.10.14 17:50

@M.tina Souhlasím s @Samamama ;) rozhodně bych nijak nepanikařila..nechtějí udělat žádnou chybu a chtějí si to pojistit, proto si tě zvou znovu :) ale to neznamená, že něco je špatně..lepší to prověřit 2×, než něco zanedbat :hug: U nás taky zjistili nakonec, že je vše v naprostém pořádku, ale vím, jak ten telefon od nich vyděsí..neboj se a uvidíš po druhém odběru - držím palce! :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
20.10.14 18:23

Snad mate pravdu holky.vim,ze nema cenu se stresovat, ale jak rikas telefon od nich je sok.na ultrazvuku mi pan doktor rekl, ze miminko roste jak ma. nosni kustku mel a prosviceni sije bylo taky v poradku.to mi uklidnuje, ze to snad bude ok. jenom mi vadi, ze mi do toho telefonu ve finale nerekli nic blizsiho, ani vysi te hodnoty. a myslite ze budu muset jit na tu plodovku? Nebo jen ten novy naber krve?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
20.10.14 19:13

@M.tina To opravdu nevím :nevim: protože mě už rovnou volali, že za 3 týdny doporučují odběr plodovky..ale jak píšeš, tak mi taky nic moc do toho telefonu neřekli :think: a člověk je tak v šoku, že vůbec volají, že jsem jim to odkejvala a na hodnoty se ani neptala..dozvěděla jsem se je až na další prohlídce u své gynekoložky a až ta mi řekla, co tam vyšlo špatně a jak to vyšlo a tak :? Ty možná fakt půjdeš jen na tu krev znovu, ale s tím zkušenost nemám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
20.10.14 19:22

Ke svy doktorce jdu o tyden driv nez mam jit na tu krev, tak jsem zvedava, co ta mi rekne. urcite rekne, ze si nemam lamat hlavu, ze to bude dobry, ale vsadim se, ze na ty genetice mi to zase vyvrati :( jak rikala moje mamina…za nich nic takovyho nebylo a maminy meli klid…tak jestli mi rovnou nerekli jako tobe, ze mam jit na plodovku, tak snad to nebude tak vazny. kazdopadne dekuju za reakce a ja to zkusim vypustit z hlavy :zed:,at si neprivolam jeste jiny problem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
20.10.14 19:37

@M.tina Nosní kůstka byla, šíjové projasnění bylo v normě, ostatní hodnoty byly v normě… tak fakt buď v klidu, je to jedna hodnota z více sledovaných. Všechno bude v pořádku, ty na to nemysli, ať je miminko taky v klidu.

Jo, za našich rodičů nic takového nebylo, ona ta sladká neznalost má něco do sebe, ale zas na některé věci je fajn se připravit, už jen ta možnost vědět pohlaví je fajn při pořizování výbavičky.

Moc ti držím palce, ale jsem si jistá, že je vše O. K. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
20.10.14 19:48

Dekuju moc za podporu :hug: snad to bude vse ok, ja v to verim.kdyz to tak vezmu, tak snad kazda druha tam musela znova, protoze se jim neco nezdalo a pak to bylo ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.14 11:26

Ahoj, mám takovou možná divnou otázku. Ten ultrazvuk při prvním screningu se provádí přes břicho nebo je to ten vnitřní ultrazvuk? Jen abych věděla na co se mám připravit. Díky

• Citovat
  • Upravit
619
2.11.14 13:52

Ahoj anonymní :mavam: já bych řekla, že se dělá klasicky utz přes břicho, ale třeba v mém případě byla v tu dobu děloha zapadlá a i když přes břicho šlo mimčo vidět, tak kvůli tomu všemu naměřování mi dělali i utz vnitřně ;) Byla jsem tam i s přítelem, tak byl z toho chvilku vyjukanej :D ale pak měl slzy v očích, když poprvé pořádně viděl tu naší malou ;) Nevím, jak to bude u tebe, ale počítala bych s tím, že MŮŽOU (ale nemusí) být obě varianty :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
3.11.14 08:45

Ahoj anonymní. Já tam byla nedávno a byla jsem ve 12tt a dělali mi ho jen přes břicho. Nejdřív mi ho dělala asi setřička bych řekla, ale ty to moc nešlo..pak přišel doktor udělal šup šup a viděli jsem všechno, co jsem chtěli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
18.11.14 18:49

Ahoj holky najde se tu nektera, ktera by byla schopna mi vysvetlit moje vysledky testu? Az ted se mi dostala do rukou zprava z prvotrim. screeningu. vysel mi atypicky kvuli zvysene hodnote hcg…5,207mom pap a jsem mela 1,341mom riziko na downa tedy 1: 1097…je to riziko v pohode nebo ne? ultrazvuk byl v pohode…na zaklade techto vysledku mi pozvali dnes na novy naber krve tzv. Serum integrovany test…to je ten tripple nebo neco jineho? Pri te prilezitosti mi delali znova ultrazvuk a mimco vypadalo v poradku podle ultrz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
18.11.14 23:59

@M.tina Něco jsem narychlo vygooglila a pochopila to tak, že tzv. sérum integrovaný test je kombinace náběru v rámci screeningu I. trimestru a náběru v II. trimestru, což je klasický tripple test, píšou, že takto v kombinaci je to nejúspěšnější způsob vyloučení Downova syndromu a má se to hodnotit až oba výsledky najednou. Proto se nestresuj z netabulkových hodnot z I. trimestru, až budeš mít výsledky z druhých náběrů, budou chytřejší. Ale věřím, že s dosavadními výsledky se nemusíš vzrušovat, to riziko na Downa není nijak hrozné, určitě bys tu našla ve starých diskusích, kdy měl někdo mnohem nižší ten poměr a má zdravé dítě. A to, že byl v pořádku utz, je hodně směrodatné, oni tam mají opravdu „děla“ a umí to :pankac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
19.11.14 11:21

@Samamama děkuji moc za odpověď. Snad to bude ok…jen mi nebaví to věčný čekání na výsledky a následné objednávání na další kontroly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty