Genetika Plzeň

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2
25.2.14 09:31

Děkuji moc za podporu :) určitě napíšu jak jsme dopadli :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
22.5.14 12:11

Zdravím všechny :mavam:
chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti s odběrem plodové vody na genetice v Plzni někdy v poslední době/roce. Našla už jsem tady víc diskuzí, ale vše se časem mění (dříve si pro výsledky volal každý sám druhý den, pak výsledky posílali poštou) a teď v tom mám bordel :nevim: :D proto nevím, zda i postupy nějak „neobměnili“, takže budu ráda za každou zkušenost! :andel: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.14 12:17

@rulfička píšu zkušenost skoro dva roky starou. Nemám s plzeňskou genetikou ty nejlepší zkušenosti, jestli myslíš tu u olympie (ještě je jedna při FN).
Doktoři při ultrazvucích byli moc fajn, ale když se u nás vyskytl problém, tak při genetické konzultaci hrůza. Pořádně nic nevysvětlili, honem nás hnali na plodovku. Dokonce při první konzultaci nás tam naháněli, že už je sál pro nás připravený. Nenechali nám snad ani vteřina na rozmyšlení, ani nepočítali s tím, že nad tím chceme přemýšlet, prostě jak rozkaz :zed: Když jsme se vzepřeli, že takhle teda ne, tak byli hrozně nepříjemní. Už bych tam víc nevkročila.
Nicméně švagrová byla loni na odběru plodové vody a proběhlo to u ní v pořádku, dneska už má zdravé miminko :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.5.14 12:17

Jinak co se týče výsledků, tak ty předběžné nám slibovali druhý den zavolat a komplet výsledky za 14 dní

• Citovat
  • Upravit
619
22.5.14 12:33

Ano, myslím tu u Olympie :? No já byla před 14 dny na prvotrimestrovém screeningu a ultrazvuk mi vyšel v pořádku, ale jedna z hodnot z krve byla o něco nižší a proto mi to doporučili, protože prý už spadám do tabulek pravděpodobnosti nějaké z vážných onemocnění miminka :,( konzultovala jsem to dnes i s mou gynekoložkou a ta mi to taky doporučila - řekla, že mi vychází šance 1:184 a tak to podstoupím. Snad tedy nebudu mít tak hroznou zkušenost jako ty 8o :zed: jinak děkuju za odpověď :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.14 12:47

@rulfička no, to je jejich klasika zdá se. :zed: :zed:

Taky jsi dostala výsledek NT screeningu - negativní, tužkou přeškrtnutý výsledek na atypický?? :roll:

Měla jsem to samé, švagrová taky. Já jsem to hodně studovala a ze všech možných míst mi napsali, že ten test byl provedený špatně. A navíc se na něj má pohlížet jako na celek, tedy na výsledek a ne na jednotlivé části. Navíc tou dobou mi bylo čerstvě 30 a to se ty hranice výsledků pak o dost zpřísňují. Kolem sebe jsem měla tenkrát hodně maminek přes 30, kterým to takhle vyšlo :zed:

Nicméně my jsme to riskli, malá se narodila v pořádku bez DS. Sice má jiné problémy, cosi genetického, ale prý by se to na té případné plodovce stejně neukázalo. Chodíme na tu druhou genetiku na Borech a tam je ten přístup úplně jinej.

Švagrová měla to samé, jenže na ní udělali stejné bububu oni i její gynekoložka a ona byla tak vystresovaná, že na to šla. Je tohle každého volba, pokud bys měla strávit zbytek těhotenství v neustálým stresu, tak to zas to nestojí. Ale pořádně se jich vyptej na rizika, přišlo mi, že je genetička hrozně bagatelizovala. Přitom nám strkala podepsat papír, že je vše na naši zodpovědnost :zed: Já už jsme měla něco načteno, tak jsem se vyptávala, manžel dělal taky blbýho :oops: :mrgreen: :mrgreen: Takže nám teda neochotně pověděla, že připadá na 100 odběrů 1 potrat. Ale ať se nebojíme, že těch odběrů dělají tisíce ročně. Tak na můj dotaz, že teda těch potratů musí mít už docela dost, tak jsem myslela, že mě vynese v zubech :mrgreen: :mrgreen:

Jdi na to jen stoprocentně zdravá, bez rýmy. A po zákroku odpočívej :kytka: Budu držet palce :kytka: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
619
22.5.14 13:07

Mě přišli výsledky pozitivní :( teda do mých rukou ne, do gynekoložčiných :? ale měla jsem tam pozitivní nález a zaškrtnutá hodnota, která byla špatně..víc mi neukázali - ani na genetice neřekli a i gynekoložka si ten papír šušnila pro sebe :mrgreen: :mrgreen: Jsem odhodlaná na to jít ;) budu pak aspoň v klidu a i se těším na to pohlaví miminka, což prý z plodovky poznají nastopro :palec: :srdce: Aspoň pak tedy nebudu ve stresu, jestli je něco špatně s mimi či ne. Budu po zákroku ležet a nechávat se od přítele odbsakovat - tak aspoň jedno pozitivum to má :lol: jinak je mi právě 22, proto mě to vyděsilo, když ani věkově do tabulek na předpoklady nespadám víš :roll: jdu tam za 12 dní, tak pak můžu napsat dojmy (snad už jen pozitivní!). Děkujuuu :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.14 13:12

@rulfička aha, tak to jo. V případě pozitivního výsledku bych taky šla. Takový dobrodruh zas nejsem :D I když vím, že negativní plodovka nerovná se zdravé dítě. Plodovka ti vyloučí DS a několik dalších, ale třeba na dceřinu nemoc by se při tom vůbec nepřišlo :roll:

Ale my normálně dostaly do rukou papír se všema hodnotama (možná to neměli dělat :mrgreen: ) a tam byl normálně výsledek negativní a tužkou přeškrtnuto na atypický 8o

Pohlaví poznají stoprocentně. Nebo pokud ho nebudete chtít vědět (my nechtěli a křičeli jsme při každém utz, aby nám to neprozradili :D ), dá se to tam někde zaškrtnout a oni to ani zjišťovat nebudou.

Přeju, ať to dobře dopadne :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
619
22.5.14 13:20

Aspoň vyloučení DS a podobných mě uklidní ;) no to škoda, že mi papír do ruky nedali :mrgreen: babička je zdravotní sestřička v kojeneckém ústavě a těmto výsledkům rozumí :D už se mě i ptala jaký hodnoty mi vyšly špatně, ale přede mnou všichni mlčí :nevim: necháme se „překvapit“ - já věřím jen v negativní výsledek a pár dní odpočinku :lol:
A na pohlaví se už doma třeseme :cert: už jsme se snažili zjistit při prvním screeningu a ptáme se furt :mrgreen: doma se „hádáme“ na téma pohlaví: přítel tvrdí, že nosím jeho malýho ďáblíčka (kluka) :pankac: já zas že to bude naše malá rozkošná holčička :* :hug: Tak nám to aspoň rozseknou :mrgreen: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.14 13:27

@rulfička mě tenkrát posílaly všechny zprávy domů a já je nosila svému gyndaři. Ten nedostal nic :mrgreen: Asi to změnili. Ale každopádně na výsledky máš nárok. Já jsem šla potom ještě v 16tt na kombinovaný test a to se taky cukali, že nepošlou, že mi to nic neřekne.. ale já se nedala :) No měli jsme s nimi děsný rozhovory.
Já jsem si tehdy vůbec nepřipouštěla, že by něco mohlo být špatně, utz vyšel dobře, tak jsem málem dostala infarkt, když mi volali.. volal sám ten primář nebo jak se jmenuje a jenom mi oznámil, že něco vyšlo špatně, že mi neřekne co a že máme přijít za 14 dní 8o 8o Já jsem z toho byla vedle, v 1. trimestru jsme měli hodně problémy, předtím ZT, tak jsem se hrozně bála. Manžel tam udělal takový bugr, že do pěti minut mi volal jiný doktor a všechno mi polopaticky vysvětlil. Nesmíš se nechat :mrgreen:

Držím palce :kytka: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.5.14 13:29

Mám bohužel úplně stejnou zkušenost, vše v pořádku, ale jedna hodnota krve příliš vysoká, takže mi ihned nabízeli odběr plodové vody a pomalu se divili, že si to chci rozmyslet. Výsledky jsem si musela vyžádat, bylo tam napsané negativní - to přeškrtli a napsali atypický. Na následné genetické konzultaci jsem se nedozvěděla téměř nic, ikdyž jsem se snažila všemožně vyptávat, jen mi stále doporučovali odběr plodové vody.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.5.14 13:32
@Anonymní píše:
Mám bohužel úplně stejnou zkušenost, vše v pořádku, ale jedna hodnota krve příliš vysoká, takže mi ihned nabízeli odběr plodové vody a pomalu se divili, že si to chci rozmyslet. Výsledky jsem si musela vyžádat, bylo tam napsané negativní - to přeškrtli a napsali atypický. Na následné genetické konzultaci jsem se nedozvěděla téměř nic, ikdyž jsem se snažila všemožně vyptávat, jen mi stále doporučovali odběr plodové vody.

Já to slýchávám bohužel často :( Hrajou na city, na strach, na to, že většina lidí je navyklá doktory poslouchat a nemít vlastní názor a nepřemýšlet :,( Nejsou to jejich děti a jim je to jedno, že :zed:
Manžel se té genetičky ptal, jestli by s takovými výsledky hnala na plodovku svojí dceru… inu hádejte, samozřejmě neodpověděla :nevim:

• Citovat
  • Upravit
619
22.5.14 13:32

Slovíčko „pozitivní“ bylo jediné, co mi z tý zprávy gynekoložka ukázala a i mi to rovnou napsala do těhotenské karty, že mám nález pozitivní. Tak teď nevím, jestli mám být ráda za to, že to mám pozitivní a nejsem váš případ (ale zní blbě „být ráda za pozitivní výsledek“ :mrgreen: :mrgreen: ) nebo být špatná z toho, že to mám možná jako vy a jen mě do toho dokopali :? holky vy jste mě tedy rozhodily :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.14 13:39

@rulfička Já jsem tě nechtěla nějak nahlodat nebo tak, jen ti nastínit, jak to tam chodí. Oni tam prostě nemají rádi diskuse, jak o nic nejde, tak jsou příjemní, hodní, vstřícní. Doktoři na ultrazvuku mi vždycky přepli do 3D, udělali fotku, aniž bychom za to platili. Jenže jakmile nastal problém, tak prostě očekávali, že budem jak ovce, budeme poslouchat a na nic se nebudem ptát :pocitac:

Pokud to máš vyloženě pozitivní, to je jiná věc. Já si dneska zpětně říkám, že jsme byli trochu blázni, ale jsem za to ráda, že jsme to tak udělali. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
619
22.5.14 13:44

Bohužel mám vyloženě pozitivní :,( i mi to do tý karty napsali velkými písmeny - asi aby mě to ještě víc strašilo :evil: taky mě právě udivilo, že byli na ultrazvuku hodní, fotky, mimi jsme pozorovali přes hodinu (protože se nechtělo vhodně otočit) :mrgreen: tak snad bude i ten odběr v pořádku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty