Genetika Plzeň

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1150
15.8.14 14:32

Díky Anonymní… No mne se na telefonu ptala, jestli je u nás vše v rodině v pořádku a já řekla, že ano. Na dítko strýce (kterého jsem s celou rodinou za celý svůj život neviděla) jsem zapomněla a navíc v tom teoreticky byly myslím (on to asi nikdo neví a je to tak 30 a víc co se narodila) příušnice v těhotenství. Zapomněla jsem na to, jinak nic… tak na jednu stranu to nechci podcenit na druhou stranu se zbytečně nechci dostat do kolonky.. „okamžitě na plodovku“.

To že je jiná jsem právě nevěděla… dostala jsem tuhle na lístečku a známé (tedka tady těhotné), tak tam taky byly, tak jsem o tom moc nepřemýšlela a teď takové reakce… :zed: A trošku mne vyděsilo, že jen trošku horší krevní testy a můžou Tě tam honit:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
10.10.14 16:44

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat jak to probíhá na genetice v Plzni v Černicích?
Jsem tam objednaná na 20.10 a tu budu ve dvanáctém týdnu…ted jsem jedenáctý, konkrétně 10+6tt jsem byla u své doktorky a brala mi krev na krevní obraz, aids a prostě tu klasiku, co se bere…budou mi brát krev ještě na tom screeningu? a mám tam s sebou vzít přítele? Zajímalo by mě, jestli se mi budou ptát hned na rodinné choroby nebo až kdyby nedej bože byl výsledek špatný?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
10.10.14 16:53

@M.tina Ahoj :mavam: předpokládám, že tam jdeš na první screening že? ;) tam jsem byla taky..budou ti brát i krev tam :) ale až po ultrazvuku :) udělá se větší ultrazvuk, kde se měří nosní kostička, tekutinka za hlavou a ještě něco, ale to už teď nevím :lol: my jsme šli spolu s přítelem, ale to jen kvůli tomu, aby miminko poprvé viděl :hug: jinak partner chodit nemusí ;) na rodinné choroby se ptají až po tom, co vyhodnotí dohromady ten utz spolu s výsledky krve a to je druhý den :) to ti zavolají a buď bude vše v pořádku a nebo se objednává na odběr té plodovky a tam už je ten partner povinný ;) Snad jsem odpověděla na vše :D teď se ničeho neboj a spíš bych se těšila, až poprvé ve 3D uvidíš to mimčo - to je nádhera :srdce: držím palce, ať vše vyjde dobře :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
11.10.14 18:42

Ahojky, dekuju moc za odpoved :) na ultrazvuk se tesim, tak snad bude vse v poradku..je to moje prvni miminko, tak jsem ze vseho takova vylekana :) komplikace zadny nemam a co vim, tak v rodine zadne postizeni take nemame, tak snad to probehne vse ok :) chtela bych se jeste zeptat, zda je tam moznost, ze mi nahraji fotecku z ultrazvuku na flesku? Pritele tam vezvu, at toho naseho prcka taky vidi v akci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
11.10.14 19:24

@M.tina Joo, tak to nevím to s tou fleskou :nevim: nám daly jen 3 fotky vytištěné a já si je pak jen oskenovala do počítače :P budu držet palce, určitě vše bude v pořádku! :palec: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
11.10.14 19:44

Já tam byla s oběma dětma na všech 3 velkých UZ (ten první samo v rámci prvotrim. screeningu) a měla jsem teda jiný postup než píše @rulfička . Mě se napřed lékařka vyptávala právě na ty rodinné choroby, a to docela podrobně, že jsem na to nebyla dost připravená (nevěděla jsem věk a příčinu smrti třeba manželovy babičky a dědy, tak jsem to střílela od plotu), pak jsem měla u jiného lékaře ultrazvuk a pak mi ještě sestra vzala krev, vše v jeden den. Výsledky UZ byly hned ve zprávě, kterou jsem dostala do ruky, výsledky krevních testů pak posílali mé gynekoložce, resp. řekli, že kdyby tam něco bylo, že by mi zavolali. Jsou tam všichni moc milí a příjemní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
11.10.14 19:52

@Samamama Já byla letos v květnu, tak se třeba postupy změnily :nevim: ale ten konec je pravda - výsledky krevních testů se asi opravdu jen posílají gynekoložce a volají jen kdyby něco..mě právě volali, tak mi nedošlo, že kdyby to bylo v pořádku, tak ti asi nezavolají :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
11.10.14 19:57

@rulfička já byla teda už 2010 a 2012, ale kamarádka byla letos v létě a mám pocit, že mi to popisovala podobně, jako jsem to měla já (rozhodně jsem si jistá, že tam nešla na dvakrát). Ale tak všechno je možné :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
12.10.14 12:22

Tak rodokmen si zkusim aspon ten zaklad pripravit pro jistotu nez tam pujdu, ale snad to bude vse ok. hrozne se bojim, ze testy vyjdou vselijak a pozenou mi na plodovou vodu a jak jsem cetla, tak ve vetsine pripadu to nebylo ani tak nutne…no uvidime, uz aby to bylo za nami :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
12.10.14 12:32

@M.tina Myslím, že do toho případu spadáme my..taky nás na plodovku poslali a přitom když jsem zpětně ukazovala výsledky v jiné nemocnici (v jiném kraji), tak mi řekli, že to by vůbec neřešili :nevim: ale zákrok to byl snad nejmíň bolestný ze všeho, co už nás během těhotenství potkalo :lol: a jsme teď oba rádi, že máme stoprocentní jistotu, že je zdravá :hug: ale tím tě rozhodně nechci strašit! U tebe to určitě dopadne dobře už na poprvé :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
12.10.14 13:07

Nezbyva mi nez doufat, uvidime od pondeli za tyden mi to ceka, tak se pokusim do te doby nestresovat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
12.10.14 13:30

@M.tina No určitě se nestresuj!! Já se stresovala 3 týdny při čekání na tu plodovku (protože objednávají 3 týdny pak dopředu) a to teprve bylo něco :zed: miminkům stres nesvědčí, tak mysli na prcka :* budu od pondělí za týden moc držet palečky :palec: teda pokud už nebudu mít jiné „starosti“ :P když by prdelka chtěla už vylézt :hug: pak dej určitě vědět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
13.10.14 10:07

Tak kdyby to na Tebe už přišlo, tak budu taky moc držet palce, ať to jde rychle a hlavně bez komplikací :hug: Určitě dám vědět, až to budu mít za sebou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
20.10.14 14:08

Ahoj holky, tak se chci podělit s dnešním zážitkem z Genetiky v Plzni.
Prostředí je tam moc hezký, personál velmi příjemný. Měl mě na starosti pan doktor Lošan, bylo vidět, že už v tom má dlouho praxi a všechno mi krásně ukázal na ultrazvuku a mimčo se vyvíjí prý dobře. Co se týče výsledků testů po odebrání krve mi bylo řečeno, že budou cca do 2-3 hodin, a že když nebude něco v pořádku, tak mi zavolají a domluvíme se, co dál…dvě hodky už to jsou a zatím nikdo nevolal :potlesk: :hug: tak snad to nezakřiknu a vypadá to, že mimi bude zdravý :) Bylo nám řečeno, že to bude asi na 70% holčika ( trošku jsme s přítelem doufali v kluka) ale nevadí, hlavně že je zdravý a roste jak má :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
20.10.14 14:21

@M.tina To je dobře, že je všechno v pořádku, na pohlaví až tak nezáleží, hlavně ať je miminko zdravé. A navíc předpokládám, že jsi kolem 12. týdne, když jsi byla na prvotrim. srcreeningu, to je na určení pohlaví dost brzo, tak ještě můžete doufat, že se sekli :mrgreen:. Ale je fakt, že tam mají hodně dobré mašiny a jsou hodně zkušení, takže je možné, že to dobře viděli už teď. Výsledky krve za 2h mě překvapují, že je to tak brzy hotové, holt technika asi postupuje. Mně tehdy taky řekli, že kdyžtak zavolají (naštěstí nevolali :mrgreen: ), ale mluvili o řádu týdne. Tak si můžeš oddechnout a radovat se z těhotenství :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty