Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@1985bara No já to měla tak krásně naplánovaný a prd
to je pech
@1Anička1 pokud nemáš endošku tak asi jen 21dní to záleží na dr. taky jsem si to vypočítala
![]()
Ahoj holky, omlouvám se za vstup do diskuze. Ale mohla bych se zeptat zda Gennet v Liberci účtuje ceny dle počtu?
Třeba na stránách jsem se u nich dočetla, že metoda PICSI nad kterou uvažujeme stojí 11000Kč, ale už neuvádí za jaký počet. Dále by mě zajímalo zda ta jejich cena je omezena i počtem u prodloužené kultivace a kryokonzervace. U asistovaného hatchingu mají jasně uvedeno za jedno embryo 2000Kč, tak mě to trošku mate.
Obávám se, abychom nezvolili metodu PICSI a ta cena by byla za 2vajíčka.
Moc děkuji za odpověď ![]()
@Joll23 ahoj, taky jsem mela PICSI a mela jsem 9 oocytu a vsechny oplodnovali touto metodou a meli jsme PK taky u vsech, cena se nam nijak nezmenila, bohuzel jsme nic nezamrazovali
@Joll23 Ahoooj naštěstí ne
my měli 18vajíček 17se oplodňovalo Pisci to by byl masakr
![]()
@1985bara a @hačilka jee, tak to jsem ráda. Bohužel někde to mají dle počtu, tak jsem se už lekla.
A vám PICSI bylo doporučeno doktorem?
Jsem všude četla, že u PICSI je větší pravděpodobnost úspěchu, tak bychom do toho chtěli také zkusit zainvestovat.
Hodně se tato metoda využívá při špatném DNA spermií. Tím, že takové testy nemáme, tak o to více se mi metoda PICSI zamlouvá.
@Joll23 ano nam byla doporucena, kvuli spermiu a na druhy pokus jdeme take s touto metodou
@hačilka to jste teda měli pořádnou úrodu. Kolikáté IVF podstupuješ? Zda se mohu optat. Já mám diagnostikované PCOS, tak se trochu bojím toho hyperstimuláku
U nás se jedná o 1.IVF.
@1985bara a nezamražovali jste z důvodu, že nevydrželi prodlouženou kultivaci? Procedura IVF je asi psychicky hodně náročná. Já už se toho děsím a to jsem teprve na začátku celého kolotoče.
@1985bara tak relativně ty 4000 Kč o které je to navýšené oproti ICSI, tak bych taky do toho pokaždé šla. Opravdu se tím snižuje riziko nějaké vady atd.
@Joll23 ano nevydrzeli, celych 5dni se jich vsech 5 drzelo a rano to 4 vzdali a jedno mi dali, ale bohuzel nelibilo se mu u me..jinak ja jsem do toho sla s usmevem az se dr podivoval ze se nehroutim z injekci atd, nerikam ze jsem si nepobrecela, kdyz jsem vedela jeste pred krvi ze to nevyslo, ale proste jsem to tak vzala a preci se kvuli tomu nebudu veset, ted ve ctvrtek jsme byli na dalsi konzultaci co a jak a cca za 40 dni zacinam zase stimulaci a huraaaa na to
@Joll23 Máme 3IVF s metodou PGS protože jsme trošičku starší
při PGS se neplatí ani AH to by byl taky ranec
PISCI máme také kvůli věku
Náročný to je ale já už si opakováním zvykám
Ženská vydrží přece všechno
![]()
@1985bara tak to je mi líto
u nás je špatné spermio a u mě nějaké hodnoty, ale ty si teď přesně nevybavuji ![]()
Koukám, že ty spermie taky nic moc „nevydrží“
a snažíte se o prvního prcka?
Doufám, že to budu taky brát s rezervou-ono to asi ani jinak nejde. A jak píše @hačilka jsme silný holky co zvládnou ledacos ![]()
@hačilka a vy se snažíte o první? Dle profilovky asi ne, viď ![]()
Nám bylo řečeno, že se nejspíš vejdeme do léku co hradí pojišťovna, takže si bude platit jen ty „bonusy“. A jak jsme na to koukali, tak máme zájem o to PICSI, AH, prodlouženou kultivaci a případně zmražení a cena cca 18500Kč.
Holky a co podle Vás je nejhorší na tom IVF? Já se nějak bojím toho OPU a pak hrozně toho hyperstimuláku. Nemáte s ním nějakou zkušenost? A nakolik Vás to vyšlo? Snad ty ceny jsou tak nějak konečné.
@Joll23 ¨My se snažíme o poslední
Nejhorší je čekání
no a to placení
Dr říkál že hyperstimulák je z nepití s 18 vajíčky jsem mu asi byla blízko ale chlastala jsem jak dán a dobrý ![]()
@Joll23 ja jsem mela gonal a taky jsem se vesla do limitu, takze jsem za nej doplacela ‚jen 3500‘ kdyby ne, tak je mnohem ale mnohem drazsi
,ted jsme se rozhodli diky tomu ze jsem porad doma jit do leku hrazenych pojistovnou, jinak ano my se snazime o prvniho prcka uz 4,5 roku, byla jsem 2× tehotna, ale bohuzel nedopadlo, paradoxne me prave ty dva potraty tak zocelili ze jsem si z toho nesedla na zadek
, ja se doktoru bojim jak cert krize, ale rekla jsem si ze oni vedi co a jak, tak co se stresovat a i hydrolaparoskopiii jsem prezila, narkoza byla silnejsi nez po OPU, to je v poho, vubec me nic nebolelo, jen kdyz jsem sla na velkou tak mi bylo trosku ouvej, jak byl spodek namozeny, jinak se nemas ceho bat, jinak nas to vyslo asi taky cca na 20 000,– kdyz pocitam i male castky a to tam neni mrazeni, ktereho jsme se nedockali, takze jak pisou v ceniku, opravdu by te cely cyklus mel vyjit tak max na tech 26 000,–
@Joll23 jo a co se tyce hyperstimulaku, strasne jsem se ho bala a jak malo piju vseobecne, tak jsem byla opravdu schopna vypit i 6litru denne
, jinak kdybych nebyla hloupa, tak jsem ani nemusela cely 2mesice co jsem brala antiko spinit-mela jsem vic pit a bylo to v poho
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.