Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Kuhnice před rokem jsme začali, nejprve nám udělali veškerá vyšetření z krve v Gennetu, na DNA trvá nejdéle asi 3-4týdny, objednají Vás na konzultaci ke gennetikovi. Můžete si rovnou zařídit tu Imunii v Práglu, tam se taky čeká na výsledky měsíc a pak se přistupuje k vyšetření průchodnosti vejcovodů. Já byla v Gennetu a ségra v nemocnici, takže máme srovnání. V Gennetu zacáluješ 1500,– + pobyt na lůžku 100,– případně punčochy asi 400,–. Ten den jdeš pod narkózu takže můžete parkovat u Gennetu. Objednají Tě na určitý čas a na sále budeš 30-60min dýl to netrvá. Bála jsem se narkózy, byla jsem prvně v životě - za mě je to super, nejprve si připadáš jak přiopilá
a pak usneš a nevíš
. Probudíš se na pokoji, kde Tě monitorují a nechají probrat a když je vše OK dostaneš mini sváču s čajíkem a pak odcházíš s doprovodem. Pokoje mají úplně nahoře pod střechou a doprovod zde na tebe může počkat. Nijak extra mně to nebolelo, vzala jsem si v práci radši i tak 3dny dovču, ale jsou ženský co jdou druhý den do práce.
Ségra byla v Jablonecký nemocnici nastupovala v pondělí kolem 13h, s tím že zákrok druhý den. Počítej, že u obojího se od večera nesmí jíst a cca8h před zákrokem ani pít + u obojího si musíš zařídit předoperační vyšetření. V nemocinici je to větší zákrok - laparoskopicky přes břicho a pupík, kdežto v Gennetu se to provádí spodkem. Výhodou nemocnice je, že rovnou něco můžou pořešit, ale v Gennetu se dá taky podepsat souhlas s odstraněním srůstů apod. Ségře rovnou odstranili endometriózu, kterou mám též, ale není na závadu. Nicméně ségra byla v nemocnici na lůžku od pondělí do čtvrtka a gynekoložka jí nechala celý další týden doma.
Náš ROK: leden 2016 první schůzka a testy, únor 2016 vyšetření průchodnosti, duben 2016 první pokus PICSI, září 2016 KET druhý pokus, prosinec 2016 KET třetí pokus a teď budeme řešit co dál, asi znovu PICSI
@JarčaZ Jarčo, jsi úplně skvělá! Moc ti děkuji, mám z toho všeho nervy. Já už jsem na laparoskopii byla a nic horšího jsem nezažila. Byla jsem pod narkózou 3 hodiny a po probuzení jsem zvracela a byla 5 dní na jipu, takže pokud to jde jinak, mám jasnou volbu. Koukám že je to běh na dlouhou trať… Přeju ti, ať se brzo zadari. Třeba se potkáme ![]()
@JarčaZ
tak jsme dneska byli v gennetu a parkovali jsme v knihovně a super
dostala jsem injekce gonal takže jedeme od začátku
Přeji Hezký den a díky za radu ![]()
@Jaruška110 Čeká Vás klasické IVF? My jdem k doktorce teď v pátek a doufám, že hned v únoru v rámci dalšího cyklu bude další pokus. No uvidíme ![]()
@Kuhnice jsem ráda, že info pomohlo. Neříkali Ti tehdy jestli to zvracení bylo narkózou nebo čím? Občas to někdo hůř snáší
budeme si držet palce ![]()
@JarčaZ jojo bylo. Vim jen že jsem zvracela všude kolem sebe a na sebe
dneska uz to beru s nadhledem ale tenkrat jsem myslela ze je to moje posledni hodinka.. treba uz to ted bude o necem jinym ![]()
Ahoj holky..je tu nekdo…kdo diky Gennetu opravdu otehotnel? A pod kridlama pani doktorky Mokre?
@Lucie343 ahoj, urcite se nas ozve hodne, my mame diky gennetu jonaska, mela jsem tedy dr petra, ktery uz tam neni, ale mokra provadela transfer
@1985bara nějak potřebuju slyšet, že jsem v dobrých rukách. Děkuju ![]()
@Lucie343 Taky chodím k P.dr.Mokré a těhotná jsem byla, bohužel potrat v 7tt.
ted jdeme do druhého IVF. Myslím že je dobrá, trošku svérázná ale vše do podrobna vysvětlí.
@Lucie343 No já
a Mokrá z nás byla asi zoufalá
dokonce jsme jeden cyklus zkusili u Apolináře a to byl brutus
Nej pan asistent Řežábek nám řekl co tam vůbec chceme
nedošlo ani k ET s tím že nám zbytečně dělali PISCI
a oni poznaj dobrou spermii, no embryo se zastavilo na 4buňkách
o zbytku nemluvě, takový socializmus co tam panoval na oddělení nebyl ani za totáče
to jsem jako žákyňka měla praxi v nemocnici
![]()
Takže zlatý gennet
Mokrá nad náma nezlomila hůl, fakt se snažila, ale její možnosti jsou taky omezené a my vydrželi, ne snad že bych věřila že to dopadne
jen jsme měla strach tu ukončit a smířit se s tím že dítě nebude
A poslední minimálku se stal zázrak co mi teď bulí v postýlce
Pěkně jsme si Leonku rozmazlil
![]()
Hele všude se píše jaký je IVF dobrý kšeftík
bezesporu je a bude, u nás je ale IVF celkem laciné a a co je na pojišťovnu určuje stát
.Je mi šumák že je Gennet Babiše (taky bych nějaká CAR koupila mít na to
)Pokud mám dobrého doktora tak mu věřím platím
nic jiného nezbívá
a Mokrá rozhodně je dobrá doktorka věř jí a budeš tím procházet líp nebo si najdi jiného dr. kterému budeš důvěřovat
pak je všechno snadnější
![]()
@hačilka…já tam chodím od června. S Mokrou jsem spokojená, jak tady píše @Jaruška110, ona je rázná, ale je vidět, že se snaží pomoct, mám ji ráda. Já prostě jen potřebovala slyšet pozitivní zprávy.:) Takže děkuju holky
@Lucie343 To znám
je to nápor na psychiku jako pra..
bohužel často chybí jen to pitomé štěstí
držím palce ať se ho brzy dočkáte
jste v dobrých rukou hokly vydržte
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.