Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Jaruška110 píše:
@sple měla sem to přesně tak minulí týden. Volat hned první den na objednání na UTZ a dostala sem to večer v pátek. Volala sem tam v pondělí dopoledne a ůplně v pohodě. Nikdo mi nic neřekl objednali mě aby se to všechno stihlo. Takže bez obav
tak super;-) ale prirode holt neporucim a kor kdyz mam jeste dost nepravidelny cykly ![]()
Ahoj holky, jsem tu nová a ráda bych se přidala k vám do party. O miminko se snažíme s manželem skoro 2 roky a do Gennetu chodíme k dr. Mokré. Já mám sníženou funkci štítné žlázy, ale už beru třičtvrtě roku prášky, tak doufám, že hodnoty mám srovnané. A na imunologii mi vyšlo zvýšené množství NK buněk a manželovi protilátky proti vlastním spermiím. Já budu brát Medrol, ale manželovi nic nedali a řekli, že doporučují rovnou IUI, zatím to ale neplánujeme, uvidíme ještě jak mi příští týden vyjde hyfosy. Já bych to ráda zkusila aspoň 3 měsíce s Medrolem přirozeně, ale nevim co s manželem a pochybuju, že se nám povede vydupat si Medrol i pro něj, četla jsem, že dřív to léčili, ale ted už se to nedělá a obejdou tento problém právě IUI. Nemáte některá zkušenost?
tak Vám hlásím že při druhém OPU mi vzali 27vaj.
oplodnilo se jich 22,zítra nám budou dělat PGD výsledky za 3týdny, tak doufáme že budou v pořádku ![]()
Píšu to proto protože při prvním OPU mi vzali 15vaj. oplodnilo se jich 8 a do 5dne přežili 4 ![]()
Je fakt že jsem měla o pár injekcí víc než posledně ale jak je vidět funguje to ![]()
@Jaruška110 ahoj
jsem tu dlouho nebyla a koukám že jdete do dalšího kola, tak gratuluji a držím palce.No pěknej počet vajíček a mužu se zeptat čím a jak dlouho si stimulovala? a po kolika dnech ti dělaj to PGD embryi
@splendis
Zdravím tě.
5 dní sem si píchala gonal 150jednotek
Ultrazvuk. kontrola a pak dalších 5 dní gonal po 150jednotkách + luveris 75 + cetrotide 0,25
A poslední den jen jednu injekci Diphereline 0,2
No a pak den volna a šlo se na to
bolelo mě břicho, spíš tlačilo, no a ono jich tam bylo tolik. Pořád tomu nevěřím ![]()
Dneska mi budou volat máme 5den
budou je testovat na pgd, vzorky se odesílají do Prahy a výsledky by měli být za 3 týdny.
Toho se trošku bojím ale do včerejška jich zůstalo 22
jsou to siláci. Tak snad to bude dobrý
![]()
@Jaruška110 píše:
@splendisZdravím tě.
5 dní sem si píchala gonal 150jednotek
Ultrazvuk. kontrola a pak dalších 5 dní gonal po 150jednotkách + luveris 75 + cetrotide 0,25A poslední den jen jednu injekci Diphereline 0,2
No a pak den volna a šlo se na to
bolelo mě břicho, spíš tlačilo, no a ono jich tam bylo tolik. Pořád tomu nevěřím
Dneska mi budou volat máme 5den
Toho se trošku bojím ale do včerejška jich zůstalo 22budou je testovat na pgd, vzorky se odesílají do Prahy a výsledky by měli být za 3 týdny.
jsou to siláci. Tak snad to bude dobrý
![]()
¨ty jo, toho je…muzu mit dotaz, chodis normal do prace, da se to v pohode?
@sple jo bylo toho dost a do práce? Ne tentokrát jsem chtěla být v klidu tak mě moje gynd. nechala doma.
Minule jsem do práce chodila a jelikoš dělám prodavačku v obchodě s oblečením dělám na 12hod. směn.,musela jsem si píchat injekce v práci což bylo dost náročný.
Ale při nejhorším se to dá, injekce se aplikují večer první v 21hod a ty další 21:15hod.
@Jaruška110
tak to držím palce aby zustala co nejvic a byla v pořádku a čekám na dobré zpravy
@splendis Děkuju
volali mi že byli vzorky odebrány z 11 nejlepších ![]()
bueme doufat že jich vydrží co nejvíc. sem s toho nějaká na měko
Určitě dám vědět jak to probíhá dál. ![]()
Holky jak vám je po těch injekcích? Dá se chodit do práce? A co dojíždění do gennetu, je možnost nechat se hospitalizovat kdyby se mělo dojíždět obden? ![]()
@Kuhnice
po injekcích mi nikdy nic nebylo, jen ted že mě tlačilo břicho, ale to se dá v pohodě vydržet. Hospitalizaci to nevím o tom sem ani neslyšela. Vyfasovala jsem injekce a starejte se. Nejlepší by bylo najít si poblíž domova nějakou sestru aby ti ty injekce aplikovala, když se sama bojíš. Jinou radu nemám. Při prvních injekcích sem normálně chodila do práce na 12hod. směny. ![]()
@Jaruška110
tak to je krasný počet
ted už jen aby byla v porádku a co nejvíc
Dnes v Gennetu na hyfosy a byla to pohoda, ani to nebolelo. Pan doktor byl taky dobrej. A výsledek je, že průchozí vejcovody jsou a je tam krásnej folikul, takže se máme hned snažit. ![]()
@Kuhnice hospitalizace v gennetu mozna stopro neni. obden se nedojizdi max 2× za cyklus kvuli utz pred opu nebo ketem. Pri injekcich mi vicemene nic nebylo ovsem sla jsem hned pri stimulaci marodit u obvodniho gyndare jsem pokladni a ohybani pres pas fakt nic moc
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.