Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Andrea123 píše:
Katooso nevzdávej to… podle mě máš moc negativní myšlení…Najednu stranu Tě chápu, ale já bych se popravdě zachovala asi trošku jinak… ale neber to prosím vůbec ve zlém.....Holky jeden dotaz. U čeho Vám doporučovaly hodně pít a že pomůžou i energetické nápoje??? Nedávno jste se tu o tom bavily, ale nemůžu najít tu stránku… Jen tak pro informaci.....Děkuji…
já ho taky nedala, ale jedla jsme minimálně 2× denně kuřecí maso (čistá prsíčka)žádné směsy na pánvičce.K tomu bílky a fakt jsem si počítala a měřila pití. A mudr doporučil calcium. No a zvládli jsme to bez OHHS.A teda měla jsme taky m
inimální dávky i hormonů
Kedrix - já jedu taky zejtra do géčka,ale až po obědě ![]()
katoosa - když ty všechno hned zatracuješ.Sotva jdeš na druhé iui tak už vlastně plánuješ třetí. samozřejmě že když už špiníš je malá naděje,ale pořád je.
jestli se rozhodnete jít do ivf,tak si to pořádně promyslete,aby jste měli na to oba čas a ty si třeba dohodni někde u vás kam by jsi případně mohla jít na odběry,aby jsi nemusela jezdit takovou dálku.A v případě pozitivního výsledku
,by jsi stejně do caru musela ještě chvilku jezdit než ti předaj papíry pro tvou gyndařku.
ty drinky mě holky nenapadly, ty se daj sehnat kde???, já sem v tomhle strašně nevzdělaná. jinak pití jsem si taky poctivě měřila,protože já jinak dám tak sotva litřík denně.
Kdysi jsem je kupovala v lékárně asi před 10ti lety, a to nejen, že byly hnusné (pozor někomu chutnají, tak se nenech odradit)já k tomu měla spíš psychický odpor, protože jesem je MUSELA pít, ale hlavně drahé. Jeden vycházel pruměrně kolem 40-50kč (za myslím 200ml)
nemi…jo jdu…nastesti… fujtajbl ![]()
Korin porad se kupuji v lekarne a ta cena sedi. Nutridrink je od Nutricie a maji ruzny prichute… jsou bud na bazi mleka, nebo vody. Ty mlecny jsou prichut vanilky, cokolady, kavy a pak ruzny radoby jogurtovy s malinama, jahodama apod. Ty na bazi vody jsou Nutridrink Juice a jsou to proste dzusiky ovocny. Ale.v tech neni tolik bilkovin. Pak znam taky Fresubin. To vyrabi Fresenius Kabi a je to obdoba Nutridrinku. Nutridrinky jsou vetsinou 250 ml a maji 250 kcal, Fresubiny jsou 200 ml a maji 300 kcal. Samozrejme se to lisi podle toho, na jake jsou bazi a pak jsou taky vysokoenergeticke, jako Fresubin energy. My to pouzivame bezne v praci, takze bych si tam i mohla vzit, ale ja k tomu mam proste odpor. Ma to specifickou „vuni“, kterou ma i vyziva podavana primo do zaludku sondou a me to proste pripomina a chce se mi z toho zvracet. Ja mam teda vubec k urcitejm vecem odpor, co delam ve spitale. Treba presnidavka…to bych nestihla dobehnout na zachod, jak by to letelo. Takze ja to nemuzu fuuuuuj. ![]()
Ale mazel dost cvici a obcas mu to vezmu z prace a jemu to moc chutna. Hlavne oriskovej Fresubin. Takze neboj, treba ti to taky bude chutnat.
jo mně chutnali nutridrinky, taková čokoládová příchuť není špatná. No a jinak jsem baštila hodně sýry k snídani, pak k svačině jogurt, k obědu taky maso a k další svačině zase jogurt a večeře zase sýr, salám, vajíčko, prostě moooooc bílkovin
mono - děkuji za vyčerpávající odpověď
. Skopčím si to a vytisknu. Ono se ta informace bude hodit až zas jednou…
Já jsem jedla hlavně hovězí maso,jen tak vařené,máme ho s manželem tak rádi,dělala sem vývar, sýry a vajíčka ,případně uvařila koleno a s křenem,přesně jako psala Val.
Holky já jsem tak přemejšlela, je tu možnost uzavřené skupiny,ale zase se k nám takhle nemůže nikdo přidat z venku. Ty uzavřené skupiny mají tu výhodu,že si tam můžeme dát podobné informace na nástěnku ,kde to jakoby „visí“ a nemusíme nic dohledávat, můžeme si založet plno jinejch podtématek, např. recepty, info o internetových obchodech a podobně. Co vy na to?
Já s uzavřenou skupinou nemám problém… a jako zakladatel může povolit vstup dalšího člověka, kdo by přispíval do diskuse.
no já se jako nechci separovat,ale zase se mi tam líbí ty jiné možnosti která na normální diskusi nejsou.
Z konkurenčního fora jsme se tam s jednou skuppinou přesunuli a mě se to docela líbí,i když sem z kraje byla trochu proti.
tak ještě co řeknou ostatní hplky.
Kamča tu dlouho nebyla.
navíc sem pak můžem chodit stále když na to přijde pokud bude třeba někdo nový mít zájem.
já to nechám na vás, nejsem tu tak dlouho, takže kdyby jste to chtěli limitovat jen stálýma a dlouhodobýma, tak se určo zlobit nebudu ![]()
Já jsem také pro… nechám to na Vás holky.
A s tím Vaším jídlem mě docela fascinujete.. Zrovna včera jsem o tom přemýšlela, že nesním skoro nic zdravého.
Mléko vypiju jen s grankem, jogurt sním asi jeden za měsíc, zaleninu tak asi 1× za týden, ovoce také. To asi není moc dobré co???
![]()
A za den vypiju asi 3 skleničky vody a to se musím ještě přemáhat a hlavně se pak můžu učurat… ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.