Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Danny001 píše:
Holky nevíte jestli se teď někdy zdražovali léky? Byla jsem si dneska vyzvednout Estrofem 3 ks a platila jsem přes 700,–. V září za ten samý počet něco přes 300,–.Tak jsem docela koukala. K tomu Medrol a listovku a litr je v fuč.
ahoj, pojišťovna (nevím, jestli všechny, ale vzp ano) změnila příplatky na léky, už se o tom někdo bavil…na menopur jsem míň doplácela, ale estrofem asi zvýšidli doplatek ![]()
@Janikula doplácí se 100%,není na to od pojišťovny ani koruna ![]()
@makyt já popisek mám
…jinak jsem 9 dní po revizi, ovulka akorát proběhla (v pondělí mudr viděla folík na uz), ale byla moc nízká sliznice po té revizi. Ale jsem ráda, že tělo už jede jako normal
. Čekám na výsledky genetiky a za 10 dní jedu na imuno do Phy. Ukončila jsem PN a už jsem v pracovním procesu zpátky ![]()
A jak je tobě?
@Danny001 to je ale divný, ještě asi před 2 týdny mi ho vyzvedávala v lékárně kamarádka a prý to bylo kolem stovky za krabičku estrofemu…teda mám 2mg myslím (jsou různé varianty gramáže, zak jestli nemáš silnější
)
@Danny001 To jsem tě nechtěla vůbec vystrašit, jen mě to zajímá. My jsme měli vitrifikaci, ale 6-ti denní embryo.
@Janikula jsem pěkně naštvaná. Volala jsem do lékárny, tak mi to ta paní vysvětlila. Z Gennetu jsem měla na receptu napsáno, že si to hradí sám pacient. Takže oni mají asi normy kolik jednotek můžeš vyčerpat - já měla do teď 3 platíčka a zbytek ti už asi pojišťovna nepřizpívá. Takže jsem platila 100 %. Vím, že to je u těch injekcí na stimulaci, ale že i u těhle léků jsem netušila. A to pokud budu těhotná, tak se to bere myslím do 8 tt. A ty 3 platíčka mám na necelý měsíc. Ale že by mě na to někdo upozornil dopředu… ![]()
@Pajule1 neboj neviděsila jsi mě. Já už jsem vyděšená od začátku
Ptala jsem se u ET proč nemám mražení virtifikací a řekli mi, že to dělají u blastocyst a já mám prý 4 moruly, ale pěkný. Tak uvidíme jak budou vypadat až je rozrazej. ![]()
@Danny001 tak to bych byla doost vytočená, naprosto tě chápu, kdyby aspoň něco řekli ![]()
@Danny001 píše:
@Pajule1 neboj neviděsila jsi mě. Já už jsem vyděšená od začátkuPtala jsem se u ET proč nemám mražení virtifikací a řekli mi, že to dělají u blastocyst a já mám prý 4 moruly, ale pěkný. Tak uvidíme jak budou vypadat až je rozrazej.
Na to jsem taky hrozně zvědavá. Přeci jen máme taky jednoho zmrzlíka.
@Janikula ty recepty mi nechávali dole u sester, ale mohli tam napsat na kus lístečku aby mě upozornily. Nechci na ně nadávat. Ale nikdo z nás peníze netisknem a s každým neúspěchem jsou ty doplatky pak větší. ![]()
@Pajule1 asi je skvělí že máš tu virtifikaci. A počítáš do toho stáří embrya i den OPU? Ten se do toho totiž nepočítá. Já měla OPU v pondělí a zamražovali v sobotu ráno, takže 5 PK.
Ahoj holky, jak jste tu řešily ty doplatky na léky. Tak mě se stalo to samé s clostíkem.. vždycky jsem doplácela jen pár korun a najednou jsem platila plnou palbu. Na receptu jsem taky měla dopsáno Hradí pacient. Ptala jsem Mokré při utz a ona mi tvrdila, že každý půlrok pojištovny mění seznam dotovaných léků a že je to tím. Pak jsem se na to ptala holek v jiné diskuzi, měli jinou pojištovnu a ta jim clostík dotovala, mě ale údajně ne. Nevím, co si o tom myslet!!
@TerkaBaterka Ahojky,na mě to teď taky nepůsobí vůbec dobře. Na internetu na stránkách Ministerstva zdravotnictví jsem našla, že na ten Estrofem pojišťovna přispívá, to mi potvrdila i v lékárně. Ale to že Mudr. napsala, že si to hradím sama, tak platím plnou palbu. Asi se začnu pídit po tom na kolik léků máme vlastně nárok při IVF, při KET. Možná má Gennet svoji vnitřní směrnici kde mají určeno kolik jednotek u jakého léku můžou napsat. ![]()
@Danny001 No jestli ano, pak nechápu proč mi to Mokrá neřekla narovinu a vymyslela si tuhle pohádku! Mě to taky přišlo divné.. protože přeci kdyby na to moje pojištovna nepřispívala, pak by mi ta lékárnice tohle řekla a ne, že to tam paní doktorka napsala. Mokrá ale tvrdila zarputile, že ona to tam nechtěla psát, že se to tam automaticky doplní!
@TerkaBaterka zeptám se jí na to na UTZ až tam zhruba za ty 12 týdny půjdu. To musím říct, že když jsem byla u 2 IVF u Petra na UTZ, tak mi měl napsat Menopur a říká mi, to by jste zase strašně moc platila, já vám na ty 2 dny napíšu Merional, to je to samé a platila jsem díky němu o pár tisíc míň. Tak si říkám, jestli by mi tohle udělala i Mokrá? ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.