Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@vamp81 tak jak jste se dnes dohodli, půjdete do toho ještě do Vánoc?
@lillan Ahojky,myslím že mezi IVF doporučují pauzu 3 měsíce a jelikož v prosinci budou mít omezený provoz, tak ti nejspíš doporučí až ten leden. ![]()
@TerkaBaterka super,že jste jeli na dovču. Alespoň jsi přišla na chvíli na jiné myšlenky. A kdyby to IUI mělo proběhnout? ![]()
@Jančakecalka mrzí mě že ti IUI nevyšlo. Držím ti palce aby to vyšlo příště. ![]()
@Angel01 pěkná úrodička.
A jak to s prďolkama vypadá aktuálně?
@Lela13 koukám že máš 4 sněhuláčky, tak to je super. Ale věřím, že je teď aktuálně nebudeš potřebovat. Jak se cítíš?
@Lela13 děkuju
teď volali, takže máme 8 bobánků
tak snad vydrží
Dobré ranko,
tak my jdeme do 3.IVF
Včera nám paní Dr. všechno vysvětlila, spočítali jsme varianty IVF nebo nativ a možnosti a nakonec jsme se rozhodli pro IVF
,nativy si necháme v záloze
Mám brát ode dneška Siofor a od 2dc stimulace Menopurem 225 jednotek a 5dc kontrola pak mám napsaný mendrol což je jako prednison, ale prý je to mnohem šetrnější a po transferu clexal nebo tak, což je na pdoporu uhnízdění
Říkala že nemá cenu utrácet za pero, že at si pak raději vybereme ICSI nebo PISCI místo doplatků za léky, když to je vše stejný
Vypadá to že by byl transfero podle toho kdy mi přijde ms (jsem tedka 22dc) že by byl max 17.12.,tak snad budeme mít hezké vánoce ![]()
@Angel01 gratuluju k bobánkům. Byla jsem na tom uplně stejně z 14 oplodněno 8 ![]()
@vamp81 máš úplně stejné léky a postup jako jsem měla já. Než si vezmeš Siofor tak se hodně najez. Mě ze začátku po něm bylo blbě, ale pak mi řekli ať před tím hodně jím a srovnalo se to. Určotě bych ti doporučila metodu PISCI. ![]()
@Danny001 no ono taky bude záležet jaký bude spermiogram, manža má pomalejší a některý blbej tvar, tak uvidíme to se rozhodneme až jak to doapdne
Jééé já tedka koukám že jsem si měla vzít siofor už včera večer
myslíš že to vadí že si ho vezmu o den dýl? Ty jsi měla PICSI?
@Danny001 Ahojky, vzhledem k mému nevyzpytatelnému tělu nemám tušení, kdy by k IUI mohlo dojít a zda vůbec dojde, jak to dopadlo minulý cyklus všechny víme! Ale v úterý ráno příští týden to jsem 10DC jedu na utz a tak počítám, že bych mohla vědět víc
Pevně doufám, že by to už koncem příštího týdne být mohlo. Dnes večer budu píchat druhou dávku. Dala mi jen 3. Takže jsem píchala 3DC, dnes 6DC a pak 9DC. Jaké budou výsledky, to fakt nechci odhadovat.
@vamp81 Můžu se zeptat, na kolik vám to spočítali? Díky.
@vamp81 Ty jsi s těma práškama jak já.
U toho Sioforu to snad nevadí. Ten davaji spis jako doplněk na podporu kvality vajíček. Pokud nemá manžel nejlepší spermio, tak dejte PISCI. já ho měla u 2 IVF taky. U ISCI emryolog náhodně vybere spermii podle oka, ale nemusí se trefit a ona může být morfologicky špatná což není pouhýn okem vidět. U PISCI je dají do misky s gelem a ty co nejsou poškozené se přisají ke dnu a ty - jak já říkám okousané
plavou po povrchu. Hodně laicky vysvětleno.
@TerkaBaterka kdo ví jak to ten minulý měsíc u tebe bylo
Teď to snad všechno proběhne tak jak má a dopadne to dobře. Tentokrát se mineme, já jdu na UTZ v pondělí ![]()
@Danny001 Já jsem to četla, že vás tam půjde v pondělí ráno docela hodně
Tak tentokrát si vemte nějaké poznávací znamení, třeba růži do vlasů
abyste hned věděly. To jsem zvědavá jestli se dáte do řeči.
Já jsem opravdu moc zvědavá, co mi paní doktorka v úterý poví a moc moc doufám, že jen dobré zprávy.
Tak tentokrát si musíš dobře zapamatovat, co kdy si vzít a případný KET bude bycházet myslíš na kdy?
@TerkaBaterka já vím jen o Mončině, že tam jde a máme obě stejný čas na UTZ. Tak snad se poznáme.
myslím, že teď už se mi určitě nestane že bych si zapomněla zavádět Utrouš. Mám ho na skříňce v ložnici nachystaný už od minula
Pokud by to spočítala stejně jako minule, tak by KET byl asi v pondělí 26.11 ![]()
@Danny001 Tak to bychom to mohly mít zase podobně.
Pokud se tedy nestane, tak jako oboum minulý cyklus, nějaká zrada nebo nepředpokládané odložní zákroku.
Je to snad znamení, že jsme obě musely počkat až na listopad. Snad to pro obě bude šťastný měsíc. Ne tedy jen pro nás dvě, ale pro všechny ostatní holky tady, to je jasné ![]()
@TerkaBaterka listopad bude úspěšný pro nás všechny
já tomu věřím, všichni si nadělíme // pod stromeček ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.