Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky
tak mám u sebe jednoho bobánka a další 4 v mrazáčku ![]()
@Angel01 gratuluju a teď se koukej opatrovat a hladit příško. Jo a taky myslet pozitivně!!! ![]()
@Angel01 gratulace,st vše dopadne a mimi tě pustí až v porodnici
@Danny001 já zčínám 2dc, takže tedka jen aby přišla ms jak má ![]()
@Danny001 to rozhodně, jsem za ty diskuze moc ráda, vždycky tu najdu povzbuzení. Jen zkraje mě štvalo, když mě holky přesvědčovaly, ať testuju dřív. Už se nenechám strhnout a počkám do termínu.
Koukám, pěkně se to tu rýsuje, všem čekatelkám moc držím palce ať máte ten nejkrásnější dárek pod stromeček.
Já mám taky dnes návštěvu za sebou. Tak jsem dostala zase antikoncepci na 6-8 týdnů a pak hned stimulace. Prý mi nebude dávat dlouhý protokol, minule jsem na něj prý tolik nereagovala, jak by si doktorka přála, tak prý budu nějaký nový (new) protokol. Takže to vypadá že do konce ledna bych tak eventuelně mohla testovat. Uvidíme jak vše půjde. Jen mě maličko zarazilo, když jsme si dnes s MUDr. povídali a já se ptala, zda se nedá brát něco na zlepšení kvality vajíček, tak mi řekla, že nic takovýho neexistuje. Tak nevím. Přitom jste to tady někdo psal, že jste brali něco na lepší kvalitu vajíček. Tak je mi to divný. Snad ví co říká a dělá.
Tak tak ted si užiju předvánoční přípravy a po vánocích se budu těšit na leden.
@lillan tak to by jsi měla stimulaci kolem vánoc? Já jsem brala ten Siofor, ale nevím teď z jakého důvodu mi ho dávala. Mylsím že říkala, že má podezření na PCO (ale to nevím jestli mám) + ta endometrioza. Ale tu ty máš taky. Kolik ty jsi měla u 1 pokusu vajíček?
@Danny001 Nene, až po novým roce, musím počkat na MS, tak by měla dorazit ted v pátek. Pak si nechat udělat hormonální profil 2.-3. den MS a od toho dne začít brát antiko. Takže od toho dne min. 6 týdnů, což vychází kolem 6.1. a od 4. dne stimulace a potrvá cca 10 dní. Takže OPU tak 21.1.
Já měla 5 vajíček, oplodnili 2 a do druhého dne vydrželo 1.
@lillan Tak si alespoň ty svátky užiješ ještě v klidu. Loni jsem začínala 1 IVF 4.ledna. Držím ti palce aby byl ten leden pro tebe úspěšný ![]()
S vajíčkama jsme na tom byli podobně, nevím na základě čeho dává ten prášek, asi toho PCO. Navíc tobě bude měnnit protokol, tak je zase asi lepší počkat jak na něj budeš reagovat. Já ho měla u 2 IVF, ale protokol jsme měla pořád stejný-krátký. ![]()
@Danny001 Přesně tak. Stále ještě děláme na baráčku, takže toho využiju a co nejvíc tam toho udělám. Zítra se chystám na mytí oken. Dík moc. Doufám, že tentokrát už to vyjde. Jen stále řeším, zda zavést 1 nebo 2 embrya. Přece jenom při těch dvou je větší šance. Ale zároveň tak nechci přijít o jeden pokus. To už bych pak měla jen jeden.
Je to možné, že ti ho dala kvůli PCO. Byla prý na nějakém semináři, tak možná volí novou metodu. Dokonce se prý na tom semináři dozvěděla, že pokud jsou jen mírně zvýšené protilátky na spermie, tak to nemá na IVF žádný vliv. Ale medrol budu brát tak i tak i kvůli těm zvýšeným NK buňkám.
Včera jsme se zrovna v přítelem smáli, že si před jídlem nebo po jídle dáváme chemickou bombu. Různé vitamíny co doporučují, ale nějak toho je už docela dost.
@lillan Taky jsme hodně zvažovali počet a nakonec jsme se dohodli pro 2 embrya a jedno z nich nám krásně roste
@lillan já jsem dala u 2 IVF právě 1 z důvodu toho abych měla placený 4 pokusy teď jsem ráda, když to všechno tak blbě dopadlo. A taky nemám ještě žádné dítě, tak co kdyby třeba měl být i sourozenec. A to jedno se mi na chvilku chytlo. Ale měla jsem domluvu, že pokud by zůstaly jen 2 emryjka, tak by mi je zavedli obě. A ještě máme do pondělí 2×2 v mrazáku. ![]()
Věřím tomu, že kdyby Mokrá uznala za vhodné ti ten lék dát, tak by ti ho dala. Já si každý den vyndám krabičku pro důchodce a dávám si léky ráno 2×Medrol, Pentomer a Estrofem, v poledne Estrofem a večer Pentomer a Estrofem. A od středy do toho budu zavádět Utrouš 2-2-2. Na to že jsem nikdy nebrala léky si teď připadám jako feťák ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.