Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@yiruma
Jééé to seš fakt mládě ![]()
Já být tebou tak bych si dala pauzu protože teď když to nevýjde tak už máš jen jeden pokus! Takže se hoď do klidu od hormonů, jeď s přítelem někam na dovču a uvidíš, že to výjde samo a přirozeně!
Fakt nemáš kam spěchat. Je dobře, že manžel ti je oporou a to je dost důležité a psychika dělá hodně.
Krváceníí nemusí nic znamenat. Kdy si byla na transferu?
Jsem, já vím, ale když mi doktorka řekla, že syndrom PCO, tak jakoby mi začali tikat bio hodiny…do toho ještě moje starší sestra akorát byla před porodem…a opravdu bych si už strašně moc přála miminko..Na manžela nedám dopustit, je dakt zlatej, můj držák:)
Právě i kvůli tomu, že nám vlastně zbývá poslední pokus přemýšlím co dál…ještě se poradím s doktorkou a uvidím co ona ještě doporučí..na transferu jsem byla 25.,zítra to bude 14.dní, takže musím na krev..ale vzhledem k tomu, že jsem v neděli začla krvácet, v pondělí docela dost silně a slabě to ještě trvá, tak to asi nebude dobré. Kéž by aspoň jeden zůstal, ale i přes takovéhle krvácení, by byl asi zázrak…;) Děkuji moc za podporu:)
@yiruma
Dost holek krvácí a mimísek se udrží. Naděje umírá poslední! Musíš tomu věřit a myslet pozitivně.
Já u prvního pokusu jsem si taky spočítala kdy to mám dostat a počítala jsem každej den jak blbka a říkala si že co když se to nepovede a samá negativa.
Teď jsem pozitivně naladěna a těšim se na to jak se to povede a prostě myslim pozitivně a nějaké dny nepočítám.
Co je to ten syndrom PCO?
Taky se snažím být, ale teď mi to torchu pokulhává, jinak su optimista a veliký:) no uvidíme, jak to dopadne..ráno udělám ještě testík a zajedu na krev a uvidí se;)
Syndrom PCO, aspoň v mém případě je v takovém stadiu, že moje vajíčka mají silnější obal…dřív su skoro neměla ani menstruaci, ale od té hydrolaparoskopie se to srovnalo a zlepšilo…pravidelný cyklus, akorát ten silnější obal je trochu překážka pro spermie a pro uhnízdění vajíčka no…proto jsem chtěla s léčbou a se snažením začít radši dríve než později…
@yiruma
Dík za info k PCO.
Ale fakt v tak mladém věku si myslim, že nemáš kam spěchat a já bych si dala tak na rok pauzu od hormonů a uvidíš, že se zadaří. I když teda fakt nevim jak je to v případě té PCO. Zkusim si něco o tom přečíst.
Koukám, že seš z Moravy ![]()
@yiruma
https://www.emimino.cz/…ecniku-7953/
Našla jsem ti diskuzi tady na emiminu, tak třeba se dozvíš něco nového od holek co ho maj.
@yiruma
Tady máš jednu z posledních reakcí na této diskuzi. Psala to nějaká „zuzuza“ 1.1.2013
Ahoj holky, nahodou jsem narazila na vase tema a chci vas hned v novem roce podporit, o kale jsme se snazili celkem rok, rok mi mudr srovnavala cyklus pomoci provery, pak jsem 3 mesice mela clostil v davce 5 tbl denne, bohuzel nic, tak me dosla trpelivost a sla jsem do car a rovnou jsem ch4ela na ivf, prvni se nam nepovedlo, ale po mesici jsem otehu poprve na svou prvni ovulku a to prirozene a mam zdraveho uzasneho 3leteho syna, ted jsme se od leta snazili o druhe, pomoci clostilu zade n7c, takze zase car ale zmena catu, podstoupena jedna minimalni ivf stimulace a hned na poprve se tadarilo, zavedli mi jednu expandovanou blastocystu z 5ti embryi a ujala se, ted sem ve 12. Tydnu a zatim vse probihalo ok, akorat mi prijde, ze mi zacina tvrdnout bricho tak mam strach, vyhrano nemam, ale s pvo to jde a pokud se vam nebude dlouho darit, nebojte se ivf stoji to za to!
Hodná, děkuju moc. Pročtu to:) akorát zítra, jdu spát už, ať ráno vstanu, musím nejdéle v půl 9.být na tom odběru:) z Moravy úplně nejsem, ale mám tam přibuzenstvo, tak su trošku „nakažená“
Moc děkuji. Dobrou noc a ještě jednou děkuju:)
@yiruma
Tam ti jistě holky poradí víc
. Nevim o žádné že by to tu některá měla.
Ale určitě nás neopouštěj!
![]()
@yiruma
Tady píšou že se to dá odstranit právě to laparoskopií ta neplodnost.
@yiruma Ahojky,vítej mezi námi. Já jsem si taky myslela jak vlítnu do Gennetu odnesu si mimčo, ale realita je jiná. Teď jsem trochu zběh, protože jsem vyměnila CAR a začínáme jezdit do Brna, ale doufám, že mě holky nechají tady mezi sebou dál. Držíme si tu palce, podporujeme se. Je fajn si pokecat s někým kdo prožívá stejné trápení. Protože kdo nezná nepochopí.
Holky jsem letos ve znamení změny doktorů. Změnila jsem CAR a teď obvoďáka. Na vstupní prohlídce byl ten novej superovej. Dokonce ho zajímají věci kolem IVF a chce abych donesla do složky zprávy co mám z vyšetření aby věděl jaké léky mi dávají. To jsem čučela. Dokonce chtěl abych mu vysvětlila rozdíl mezi ISCI, PISCI
Navíc mě dal žádanku na endokrinologi (teď mě hlídal jenom CAR) a taky jdu na kardio. Měla jsem tep 105 a občas ho vyšší mívám a taky bušení srdce. Nejspíš to dělá ta štítka, ale prý aby se nic nezanedbalo. Tak jsem čučela jako blázen. Můj bejvalý doktor mě nikam nechtěl poslat. Prý mám všechno od psychiky, že ženský co jim nejde otěhotnět to mají přes hlavu. Už mě štvalo jak pořád ze mě dělal blázna. A když pak zjistil, že mám žlučníkový kamínky tak otočil. Takže já budu teĎ tak proklepnutá. Hlavně aby to k něčemu bylo. ![]()
@Petra Z
Ahoj Peťul.
Tady si to můžeš pročíst
http://www.gennet.cz/index.php?…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.