Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, jak se máte po víkendu?
@TerkaBaterka tak co, už ti dorazila MS?
@Mončina kdy jsi začala stimulaci? POkud to bylo vyjímečně, že jsi pozdě píchla, tak si myslím, že to nevadí. Ale už si raději dej upomínku třeba do mobilu aby to bylo vždy přesně
A jak to zvládáš?
@Danny001 Ahojky, bohužel nedostala!!!
Prášky si mám vzít ještě dnes odpoledne a dva zítra. Pak snad by ta potvora měla dorazit! Na těch lécích je totiž uvedeno, že oddalují ovulaci i MS! Tak moc nechápu, proč jsem je vyfasovala, když já tu MS právě potřebuju dostat.. ale snad dr ví, co dělá! Počítám, že až je vysadím, tak tělo pochopí, co má dělat! Už se nemůžu dočkat na další IUI! Jen zase ted váhám, zda tu inseminaci udělat opravdu bez stimulace, protože když ted byl anovulák a předtím při IUI se stimulací jen 1 folík, tak aby vůbec k IUI došlo!! Za těchto okolností si pro ty injekce asi dojedu!
@TerkaBaterka to je pech.Snad se ti to všechno srovná. A Mokrá ti poradí, jestli to IUI se stimulací nebo bez a nebo to nechá na tobě?
@Danny001 Říká, že to nechá na mě.. o to je to na jednu stranu těžší! Já úplně zapomněla na to, že bude záležet taky na tom, jak tu bude manžel. Jede ted od soboty do pátku na služebku do Prahy, ale snad bude jezdit na noc domu! No a pak ale jede ještě od 18.2. na týden zase do Prahy… teoreticky, by se to dalo udělat i tak, že by mi svůj matroš ráno dal do kelímku a já bych s tím jela do LB a on do Prahy na služebku. To se taky dá udělat ne?
@TerkaBaterka pořád nějaký komplikace, co? Nevím jestli to jde donést v kalíšku, mám pocit, že jsem někde četla, že po domluvě ano.Ale musí to být dopraveno snad do hodiny. Ale to vážně nevím, raději se na to zeptej.
@Danny001 Tak jsem to hledala a našla jsem to na stránkách. Jde to a jak píšeš musí se to dovést do hodiny, v tělesné teplotě a v tmě. Tak já to do LB do hodinu zvládnu dovést a tu teplotu bych musela to mít někde pod tričkem a hřát to.. snad by se to tak udělat dalo. Když to je zase coby kdyby.. kdybych to dostala třeba koncem týdne.. nasadila stimulaci Menopurem a čistě náhodou vaječníky zareagovaly dobře a vytvořily se mi folikuly kolem toho 11DC, tak by se to vše stihlo normálně… ale copak já ty moje vaječníky ovlivním.. si dělají co chtějí a vždycky tak jak nemají! Takže z toho mám trochu strach..
@TerkaBaterka musím se smát při představě jak vezeš manželovo bohatství pod tričkem
Asi bych v týhle situaci volila to stimulované IVF. Poraďte se o tom doma ještě s manžou ![]()
@Danny001 Psala jsem ještě na diskuzi do Gennetu v Praze a jedna holčina mi odepsala, že to tak dělají běžně. Vyfasuju si na to příslušnou nádobku a prý je to nejlepší vozit v podprsence
Tak uvidíme.. ale je to pro mě řešení celého problému. Až to dostanu, zavolám Mokré at mi napíše injekce a domluvím se s ní na tomto postupu.. a uvidíme. Kdyby řekla, že to tam vozit takhle nemám, tak holt žádná stimulace a vidělo by se, jak by to vycházelo s manželovo volnem.
@TerkaBaterka hlavně aby se ten kalíšek nerozlil
Ale pokud to tak jde udělat, tak by to bylo dobrý ![]()
@Danny001
Já mám upomínku, jenže jsem si zapoměla přibalit injekci!
Jsem tele!
Nebyla jsem zrovna doma když jsem si to píchala. To byla akce! Musela jsem ho hnát 9Km v té vánici do Lípy do nemocnice, jelikož doma už bych si to z těch nervů ani nenamíchala! Málem jsme v tom marastu srazila srnku. Jen tak tak jsem se ji vyhla!
Dnes poslední dávku a zítra ráno ultrazvuk. Tak jsem zvědavá jak a kolik jich tam bude.
Ten Menopur snášim trošku hůře. Bývá mi trošku zle ale nic hrozného to není. Dá se to vydržet. Dokonce si to i sama píchám
a to je u mě úspěch!
@Danny001 no počítám s tím, že to bude nějaká zkumavka nebo něco podobného a zavíracího
Vás tento týden čeká to Brno vid? Který den? Zase se to začne trochu hýbat.
Mě ta možnost odvést to tam bez manžela docela nadchla.. ted se nemusím děsit, že do sebe budu rvát hormony a pak to vyjde tak, že nebude moct jet se mnou a co z toho.. a na druhou stranu si ted tak nějak nejsem jistá tím, že by tam bez stimulace něco vyrostlo… ted jsem měla anovulák a předtím i hodně divnou MS, spíš špinění.. no a při tom posledním IUI v listopadu tam byl horkotěžko jeden folík! Takže se ted zase víc kloním k té stimulaci!
@Mončina Mě z tebe picně
Hlavně, že jste srnku nesrazili a v pořádku dojeli a injekce byla píchnutá. Takže ještě k tomu nemáš ty druhé Cetrotide? Jsi dobrá, že jinak pícháš sama. Dej vědět jak jsi na UTZ dopadla. ![]()
@TerkaBaterka jedeme zítra, přespíme v penzionu a ve středu ráno v 7h jdeme na odběry. Na konzultaci výsledků jedeme až 14.2. tak do té doby nic nebudu stejně vědět. ![]()
@Danny001 Ahojky, tak jaké to tam včera bylo?
Doufám, že všechno šlo jak po másle. ![]()
Já jsem to ještě pořád nedostala. V úterý jsem si brala poslední prášek a na příbalovém letáku je napsáno, že při poruše MC by měla MS do 3 dnů dorazit.. dnes je to druhý den, tak snad naskočím a konečně začnu menstruovat! 47 dní, to jsem snad nikdy neměla, když nepočítám po revizi, ale to je normální!
@TerkaBaterka Ahojky,ta tvoje MS si teda dává na čas. Nedoporučují ti třeba tu hysteroskopii, jestli nemáš po revizi strůsty?
V Brně dobrý, trochu zmatky s tím na co vlastně mi mají nabrat krev, ale pak se to všechno vyřešilo. byli moc milý. navíc tam mají koordinátorky, ty obejdnávají, když je problém volá se jim a dokonce s nimi řešíš i léky, recepty. Mluvila jsem s tou hlavní koordinátorkou, ybla moc příjemná, vystvětlila mi jejich postup práce a cože nám to teda vlastně vyšetřují. Jak probíhá stimulace a že je možné se domluvit s mojí obvodní gynekoložkou na nějakých vyšetřeních tady abych nemusela jezdit na všechno k nim. Tak uvidím toho 14.2 až budeme na konzultaci přímo u pana doktora. Halvně jaké budou ty výsledky toho spermiogramu.Na to jsem opravdu zvědavá. Protože mi řekla, že běžný spermiogram co mi dělali v CAR neodhalí všechny problémy, které můžou být.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.