Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Danny001 Jéé tak to je super, že mají takový skvělý přístup, to je člověku hned líp.
To jsem moc zvědavá, jak vám to dopadne a pevně věřím, že žádný problém neobjeví ![]()
Já se Mokré na tu hydrolaparku taky ptala.. byla jsem na ní loni v květnu a pak jsem hned otěhotněla. Říkala, že je to zbytečné, že se tam nemohlo nic zásadně změnit, tak nevím
Hlavně abych to už dostala a mohla začít aktivně něco dělat.. ted jen čekám a čekám a už mě to nějak nebaví. ![]()
@Pajule1 děkuju ![]()
@TerkaBaterka to čekání je nejhorší a tobě se to teda fakt vleče. A jak jsi se rozhodla, necháš si to IUI se stimulací?
@Danny001 No dost o tom uvažuju. Hned jak to dostanu, chci zavolat Mokré a poradit se s ní. Pokud by souhlasila, že kdyby náhodou IUI vyšlo na dobu, kdy tu nebude manžel a mohla bych dovést spermouše já, tak pak jdu do stimulace. Pokud mi to nedoporučí, pak je to podle mě zbytečný risk a holt bychom to nechali na přírodě.. jezdila bych tam na folikulometrii, třeba bych si nechala píchnout pregnyl a v nejhorším domácí snažení.. manžel totiž bude jezdit na noc domu. Tak uvidíme, až podle okolností, které ted nemůžeme předvídat. A už jsem se několikrát spálila, že jsem si naplánovala a ono bylo pak vše jinak.. takže radši nic neplánovat, nic nepředpokládat a spíš se nechat mile překvapit ![]()
Zdravím,
můžu se tu zeptat vás zkušenějších?
Mám dotaz ohleně folíků.
Dneska jsem byla na ultrazvuku 9 den cyklu po stimulaci Clostíkem, ale Mokrá mi řekla, že je to jenom 7 mm přijedu v sobotu a když to bude beze změny, tak mi iui dělat nebodou, že je to zbytečný. Na 1 iui jsme byla v říjnu, to nedopadlo, v Listopadu jsem opět měla clostík, ale to se mi udělala cysta, a v prosinci po clostíku folíky nic a tedka taky nic. Myslíte, že mi ještě vyrostou, nebo to je celé v háji? Jak to, že mi nerostou, v čem je chyba? Mokrá mi to nevysvětlila, že prý nemá čas, že musí na sál a byla jsem vyřízená.
@Jančakecalka AHojky, jak to tak vypadá, tak tvé tělo na dávku clostíku moc nereaguje. To znamená bud zvýšit dávku (nevím, kolik bereš) a nebo nasadit jiný stimulační prostředek. Je taky pravda, že tělo pokaždé reaguje na stimulaci jinak. Já měla loni v červnu po dávce 1-0-1 dokonce hyperstimulační syndrom a to jsem ho předtím užívala ve stejných dávkách a folikuly jsem měla vždy tak max. dva. Takže je to různé. Upřímně řečeno si myslím, že do zítřka už nijak závratně nevyrostou, ale na druhou stranu.. mě poslední IUI dělala Mokrá až 16DC a když počítám, že by každým dnem povyrostl o 1,5-2mm tak bys klidně IUI podstoupit mohla.. ale to je má domněnka.. Druhá věc je, že když by se zítra vůbec nic nezměnilo, tak je to signál, že je něco špatně a asi je pak opravdu nesmysl do toho jít. Tak ti držím palce, at je zítra nějaký posun vidět a at IUI dopadne.
Já jsem to dnes konečně dostala. Volala jsem Mokré, ale byla na sále a tak jsem mluvila se sestrou. Vylíčila jsem jí problém s manželovými služebkami a mou případnou stimulací a IUI. Ptala jsem se tedy na možnost dovežení spermoušů mnou a není to tak easy, jak by se mohlo zdát.. prý je potřeba aby to tam ten partner stejně podepsal, ale podepsal ve chvíli kdy odevzdává sperma! No ale to nedává smysl, to to tam nemusím vozit já, když tam ten chlap stejně musí.. nebo prý notářsky ověřený podpis. No a nebo se domluvit přímo s Mokrou.. ted jsem zjistila, že ověření podpisu stojí jen 30 Kč, tak do toho jdu! Dnes si tam dojedu pro injekce a kdyby to náhodou dopadlo tak, že u toho manžel nebude moct být zaplatím ověření podpisu a nějak to prostě s Mokrou vykoumám
Tak snad se na nás štěstí konečně usměje a aspon to IUI nějak podstoupíme.
@TerkaBaterka píše:
@Jančakecalka AHojky, jak to tak vypadá, tak tvé tělo na dávku clostíku moc nereaguje. To znamená bud zvýšit dávku (nevím, kolik bereš) a nebo nasadit jiný stimulační prostředek. Je taky pravda, že tělo pokaždé reaguje na stimulaci jinak. Já měla loni v červnu po dávce 1-0-1 dokonce hyperstimulační syndrom a to jsem ho předtím užívala ve stejných dávkách a folikuly jsem měla vždy tak max. dva. Takže je to různé. Upřímně řečeno si myslím, že do zítřka už nijak závratně nevyrostou, ale na druhou stranu.. mě poslední IUI dělala Mokrá až 16DC a když počítám, že by každým dnem povyrostl o 1,5-2mm tak bys klidně IUI podstoupit mohla.. ale to je má domněnka.. Druhá věc je, že když by se zítra vůbec nic nezměnilo, tak je to signál, že je něco špatně a asi je pak opravdu nesmysl do toho jít. Tak ti držím palce, at je zítra nějaký posun vidět a at IUI dopadne.
Moc děkuju. Zítra tam jedu na ráno na sedmou, tak mám bobky ![]()
Já beru jeden ráno a jeden večer po dobu 5 dnů. Když jsem se Mokré na to zvýšení dávky ptala, tak mi jen řekla, že mi to nedoporučuje a že na to jiný stimulační preparát není-ale tomu nevěřím, podle mě je to blbost
Taky mám dojem, že na mě nemá nikdy ani chvíli času, aby mi něco vysvětlila, když se na něco ptám, když jí položím otázku, tak začne balit na stole mojí kartu a zvedne se a řekne, že mi to vysvětlí příště a příště je to to samé, takže já už nevím, jak se s ní mám na něčem domluvit. Tohle mě fakt štve. ![]()
V říjnu jsem po clostíku měla folíky 17 mm desátý den cyklu a šla jsem na iui, ale nepovedla se.Pak se mi další cyklus udělala cysta, takže se iui nemohlo konat a ted to vypadá zase špatně, ach jo, proč má člověk tolik smůli
Jak jsem pročítala tuhle diskusy, tak se ta smůla těm holkám lepí fakt na paty, hrůza ![]()
@Jančakecalka
Ahoj Jani. Já taky budu zítra na 7h ráno v Gennetu. Jdu na odběl vajíček.
Tak se tam potkáme ![]()
@Jančakecalka Určitě existují další stimulační preparáty, jako je např. ten Merional, který mám já. Je pravda, že se používá spíš při stimulaci před IVF. Ale protože my jsme ještě chtěli zkusit další IUI, když jsem vlastně podstoupila jen 2 a při prvním otěhotněla, tak nás Mokrá zatím do IVF nenutí. Já jsem těch 6 dávek clostíku vyčerpala taky hlavně díky mému gynekologovi, který mi ho dával aby podpořil růst folikulů, ale nikdy mi nepíchl pregnyl a doma se nám to prostě nikdy nepovedlo, abych otěhotněla. Takže když jsem nastoupila do Gennetu, měla jsem už min. 3 dávky clostíku za sebou.
Musím říct, že zatím na mě čas vždy měla a docela i vysvětlovala.. ale máš pravdu, že už to začíná být víc a víc ve spěchu. Taky je tam čím dál tím víc lidí a přijde mi, že nestíhají! Přeci jen jsou tam na asistovanou reprodukci jen dva!
A taky se mi minule stalo, že jeden cyklus, kdy jsem ještě stimulovala clostíkem, nerostly folíci tak jak by chtěla a tak na IUI nedošlo, pak jsem další cyklus stimulovala Merionalem, prakticky to byly stejné výsledky a IUI mi 16DC udělala… tak jsem to vůbec nepochopila! Zkrátka jsem stimulovala ten cyklus úplně zbytečně ale byla jsem přesvědčená o tom, že IUI udělat mohla, ikdyby to nebylo 14DC, jak je zvykem.. a ty dva nebo tři dny dýl podle mě nehrajou roli!!! Tak jsem moc zvědavá jak to bude ted. Byla jsem tam dnes kolem půl 3, vyfasovala injekce a v neděli píchám první injekci a 11.2. jedu na utz. Budou to nervy, hlavně proto, jak mi to tam vyroste, když jsem ted měla anovulák, předtím nic moc folík, tak se bojím a druhá věc, ta manželova služebka!!
Snad tu smůůlu tady už prolomíme!
Ahojky holky
@Mončina zítra držím moc palce.
Jak jsi zvládala stimulku?
@TerkaBaterka @Jančakecalka taky mi přišlo, že mě poslední dobou Mudr. trochu odbívala, nechtěla se mnou rozebrat další možnosti vyšetření, že prý je to zbytečný a musíme to jen zkoušet. A u posledních slov už mě pomalu vyprovázela ke dveřím. Prý si mám jen zavolat až budu chtít na 3 IVF, že pošle žádost. Přitom mi vždy psala kvůli endometrioze před stimulací na 6 týdnů HA k tomu mi ani teď nic neřekla. Tak hlavně aby vám to oběma vyšlo a snad se vám tam zase bude Mudr. věnovat tak jak jsme byli všechny zvyklé. ![]()
@Danny001
Stimulka probíhala naprosto v pořádku až jsem se tomu sama divila, že nebyli žádné nevolnosti nebo něco. Jen první den mi nebylo dobře ale pak jsem to snaášel vše v pohodě. Ani mě vajíčka nějak netlačí a podle utz jich tam bylo v úterý cca 9 kousků
Prý když jich bude 10 tak to bude fajn. Jsem teda čekala větší úrodu když byli větší dávky a jiný stimulant. Tak snad o to budou silnější. Minule jsem jich měla 12 a oplodnilo se jich 8.
Už vím do čeho jdu, takže se už ani nebojim. Jen vim, že až pojedu výtahem na sál tak mě ty vždy trošku přepadne a mám slžičky na krajíčku.
Punkci by mi měla dělat Mokrá, tak jsem ráda.
Holky, já si na ni zatim nemůžu vůbec stěžovat! A je fakt, že otázek mám vždy docela dost
a nestalo se že by mi neodpověděla nebo se loučila nějak rychle a odbyla mě.
@Mončina píše:
@Jančakecalka
Ahoj Jani. Já taky budu zítra na 7h ráno v Gennetu. Jdu na odběl vajíček.
Tak se tam potkáme
Ahojky, tak to moc držím palečky, at to dobře dopadne
Jo, třeba na sebe narazíme
Budu mít černý kabát a džíny
![]()
@TerkaBaterka To jo, já už taky doufám, že tu smůlu tu prolomíme. Já nemít už doma svou vytouženou cácorku, tak se asi z tohodle všeho zblázním
Proto obdivuji tady všecky, které nemají ještě dětátko a marně se o něj stále snaží. Všem tu moooooc držím pěsti
![]()
Mě řekla, že pokud to zítra bude aspon o 2 mm větší, než včera, takže si mě pozve ještě v pondělí na další ultrazvuk, to už budu 13 den cyklu, tak snad to vyjde, jestli ne, tak se asi picnu
V říjnu mi dělala iui 16 den cyklu a folíky byli po clostíku velké, takže ted nevím
no, uvidíme.
Se jí teda zítra zeptám na ten Merional jak píšeš, schválně, co mi řekne.
Já chápu, že maj fofry tam, lidí přibývá, ale já za to přece nemůžu, takže by mohla být milejší a odpovědět mi aspon na důležité otázky.
Tak držím pěsti, at ti po těch injekcích vyrostou ![]()
@Mončina to je skvělí, že jsi to snášela dobře. Uteklo to co? držím ti moc palce a´t jsou vajucha kvalitní. Já si na ní taky nechci stěžovat. Z 99% byla vždy v pohodě, ale teď jsem potřebovala probrat situaci a hledat další varianty a nějak nebyl čas…Ale to bylo až teď na konci. Jinak za celý rok a něco byla v pohodě. kolik necháte zavést embryjek?
@Danny001 píše:
Ahojky holky
@Mončina zítra držím moc palce.Jak jsi zvládala stimulku?
@TerkaBaterka @Jančakecalka taky mi přišlo, že mě poslední dobou Mudr. trochu odbívala, nechtěla se mnou rozebrat další možnosti vyšetření, že prý je to zbytečný a musíme to jen zkoušet. A u posledních slov už mě pomalu vyprovázela ke dveřím. Prý si mám jen zavolat až budu chtít na 3 IVF, že pošle žádost. Přitom mi vždy psala kvůli endometrioze před stimulací na 6 týdnů HA k tomu mi ani teď nic neřekla. Tak hlavně aby vám to oběma vyšlo a snad se vám tam zase bude Mudr. věnovat tak jak jsme byli všechny zvyklé.
To mě právě tak štve, že mě vždycky odbyde a už začne na stole balit mou kartu a za pochodu už se semnou loučí
Jsem fakt zvědavá, jaká bude zítra ![]()
Včera jsem jí před ultrazvukem řekla, že mám hrůzu z toho, co mi řekne a ona mi jen řekla, no, maximálně to nedopadne.Pak mi po ultrazvuku řekla, no, tak z toho nic nebude, Clostilbegyt nezabral, folikula je pod 7 mm, přidte v sobotu a když to bude stejné, iui dělat nebudeme, můžeme to zkusit v pondělí znova, ale výsledek bude pravděpodobně stejný. No, to mě fakt povzbudilo teda. Kdyby to aspon řekla trochu lidským přístupem a ne to na mě vybalit tak drsně. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.