Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky dlouho jsem tady nebyla ale nějak jsem neměla tak trochu náladu. Všem Vám přeji do nového roku hodně úspěchů a hlavně zdraví a co nejvíce prďolků. U nás je to tet na prd pořád se hádáme já přišla o práci ale štěstí že jsem zustala na neschopence tak mám aspon nejakou korunu. a k prvnímu lednu propustili přítele ze zaměstnání takže u nás třetí pokus nehrozí. hlavně taky ztrácím duvěru v gennet máme poslední pokus a mám strach že to budou opět vyhozené peníze když by se to nepovedlo.na vánoce nám ségra zdělila radostnou událost že budeme mít přírustek do rodiny tak si prtouska občas pujčíme. držím vám pěsti
držte se ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, nejsem sice snazilka, ale rada bych se zeptala jake mate zkusenosti s doktorem Soukenikem? Chodim do Gennetu na tehotenske kontroly, mela jsem velike problemy (z velke casti se jednalo jen o me telo) a pripada mi ze mi tento doktor rika jen same katastrofy, nebo me depta. Uz toho i tak na me bylo moc a vzdy kdyz tam na nej narazim tak me vrazi takovyho brouka do hlavy, ze jsem pak na dne. Pritom se jedna o same „kdyby, muze jit o…“ a vzdy to pri prohlidce utz vylouci (tak proc o tom jako mluvi?). Omlouvam se za mirne vyboceni z rozjeteho tematu
Dr. Soukeníka bohužel neznám ![]()
@Beník2 Ahoj Beníku, moc mě mrzí, že prožíváte doma tak těžké období. přeju ti aby to všechno dobře dopadlo a našli jste oba zase brzy doboru práci a taky aby vyšel ten 3 pokus. my už jsme se rozhodli, že zkusíme je t na tu nezávaznou konzultaci do Brna a necháme tam při té příležitosti přítelovi vyšetřit DNA spermií. A pak se rozhodneme jak a v jakém CAR pokračovat. ![]()
@Danny001 A s manželem jste se o možnosti navštívit Brno bavili? Jaký on na to má názor? Jak daleko to máte? Jsi přímo z LB? Vím, že je to daleko, ale přesto, nevyplatilo by se vám to? Samozřejmě nevím, jakou máte oba práci, zda je pro vás problém se uvolnit atd. ale pokud to tady v Čechách dělají a dokonce to platí pojišťovna, tak je to velká výzva to zkusit.
Znamenalo by to tedy vše co jste ohledně IVF podstoupili v Gennetu, byste podstoupili tam. Tzn. tvoje stimulace, kontroly folikulů, OPU a mezitím se provádí vyšetření DNA těch spermií? Nebo to se dělá kdy? A pak oplodnění a PGD. TO by pak znamenalo jet tam ne jednou, ale min, 4-5×. Tak určitě je to na zvážení… radit nemůžu, sama nevím, jak bychom to řešili my! Vždycky taky hodně záleží na okolnostech a na manželovi. Každopádně ti moc držím palce, abyste se rozhodli správně a byla to ta cesta k vytouženému miminku. ![]()
Mě od včera bolí bradavky! Je to fajn zjištění, protože od revize jsem nic takového neměla a tak si říkám, že se to konečně u mě třeba srovnalo, protože před početím jsem to tak mívala, že mě někdy od půlky cyklu, někdy až ke konci bradavky bolely! DNes jsem 32DC a ranní test negativní
Nevím, co jsem si myslela… Ted se jen modlím, abych to dostala nějak šikovně a mohli jsme další cyklus na IUI, když tu manžel začátkem února nebude ![]()
@Danny001 Než jsem sesmolila svůj sloupek, znám už tvé rozhodnutí s Brnem
Myslím, že jste se rozhodli dobře ![]()
@TerkaBaterka Ahojky, jsme rozhodnuti tam jet na konzultaci. Necháme partnerovi vyšetřit DNA spermií + ještě nějaký testy navíc. To stojí necelé 4000,– a pojiš´tovna to nehradí. Ale určitě to vyšetření chceme. Tento CAR má vysokou úspěšnost a po tom PGD ještě vyšší. Akorát zavádějí jen jedno embryjko. Ale to už neřeším. Začínám se smiřovat s tím, že budu šťastná za 1 dítě. Komunikovala jsem včera večer s hokama co chodí do toho Heliosu a moc si to chválí. Při stimulaci tam dělají daleko častěji kontreoly UTZ a u toho berou krev, podle toho upravují výši hormonů při stimulaci. Došla jsem k názoru, že by bylo lepší se tam na tu dobu někde ubytovat. Teda pokud by byl krátký protokol. Já bych šla byla na PN a přítel je živnostník tak si může práci upravit jak potřebuje. Tak v tom by takový problém nebyl. A když tak odjede a já tam holt samam vydržím.
Když si vezmu kolik by mě tady to PGD stálo, tak ty peníze můžu vrazit na cesty a ubytování a ještě zbyde. Uvidím po první konzultaci co nám řeknou. S přítelem jsme domluvený, že počkáme na výsledky krve a pak nás hned objednám. Takže tam zavolám asi v pátek dopoledne.
Tak kéž by se ti to všechno konečně srovnalo a měla jsi už MS normálně. je fajn, že můžeš chodit na IUI a namusíš hned na IVF. ![]()
@Danny001 Myslím, že jste to vymysleli úplně geniálně
Pokud i manžel si může jako živnostník takhle práci přizpůsobit, tak je to super. Uvidíte po první konzultaci a já věřím, že vám tam pomohou. ![]()
Původně nám Mokrá doporučila jednoznačně IVF, kvůli endometrioze, ale když tehdy vyšlo IUI, které jsme jen tak zkusili, najednou to problém nebyl a od dalšího IUI nás nezrazuje. Uvidíme, jak dlouho ještě nebude.. Ve mě se to taky pere.. jestli zkoušet další a další IUI, kolik jich zkusit a jestli radši nejít do IVF… prostě nevím. Tak asi uvidíme, jak se vše vyvrbí.
@TerkaBaterka tak uvidíš, ještě jedno IUI můžete zkusit.
Mě řekla, že mi ho udělá pokud budu chtít, ale jelikož mám levý vejcovod neprůchodný a tu endometriozu že by to moc nedoporučovala a navíc ten vyšší věk. tak jsme rovnou šli do IVF. Na jednu stranu mě bude mrzet pokud odejdeme. Nemůžu si v Gennetu na nic stěžovat. Ale 4 neúspěšný transfery - to už prostě potřebuju něco navíc a ne to jenom zkoušet. Bojuju jako lvice ale teď mě to zase tak srazilo, že kdybych nezačalo pátrat a nezjistila to Brno, tak bych asi pořád bulela. Takhle jsem se chytla nový naděje.
Ahojda, holyk zítra na mě moc myslete.-/ Moc si přeju at to doapdne dobře, tak uvidíme ![]()
@vamp81 myslím na tebe kočičko. Drž se.
V kolik tam jdeš? Já tam půjdu ráno na krev v 7.30h
Ahoj holky
@Danny001 je mi moc líto, že to nedopadlo
drž se holka
myslím, že jste se rozhodli správně, uslyšíte názor jiného doktora a pak teprve se můžete rozhodnout, ale určitě bych trvala na tom mít všechny dostupný vyšetření před dalším pokusem
@vamp81 zítra na tebe budu mooc myslet aby se prcek umoudřil a vše bylo v pořádku ![]()
já jdu zítra taky do Gennetu na krev, ale budu tam až kolem 8.30h ![]()
@vamp81 Tak jak to dopadlo? Vubec ses neozvala, tak doufam ze dobre…
@Danny001 díky moc, opět jsem tu týden nebyla a nestíhám to číst, už jsi byla na krvi?
@Lela13 Ahoj,byla jsem na krvi ve čtvrtek, bohužel je to negativní.
A co ty, kolikátý den jsi po KET?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.