GENNET Liberec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Jančakecalka
7.1.13 17:16

Zdravím vás děvčata :mavam:
Nechci kvůli tomu zakládat nové téma, tak se ráda zeptám vás zkušených :)
Zhruba za týden budu brát Clostík ale ještě beru léky na štítnou žlázu-Euthyrox. Koukala jsem do příbalového letáku a tam píšou, že by se tyto léky neměly kombinovat s Clostíkem, tak jsem volala Mokré a ta mi řekla, že to nevadí, že klidně můžu :nevim: Ale já se bojím, aby se to nějak novlivnovalo. Už jsem byla na iui v říjnu a léky jsem brala dohormady, ale iui nedopadlo.
Berete někdo Clostík s lékama na š. žlázu? Díky za odpovědi.
PS:ptala jsem se i vlékárně, ale tam mi řekla, že by se to taky nemělo kombinovat a doktorka Mokrá, že to nevadí, tak já teda :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3308
7.1.13 17:21

@Jančakecalka Ahojky, já jsem clostík spolu s Euthyroxem normálně brala a po 1.IUI jsem otěhotněla, takže věřím, že to opravdu nevadí a věřila bych spš Mokré než někomu v lékárně. :) Takže se nemusíš ničeho bát a přeju hodně štěstí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
7.1.13 18:03
@TerkaBaterka píše:
@Jančakecalka Ahojky, já jsem clostík spolu s Euthyroxem normálně brala a po 1.IUI jsem otěhotněla, takže věřím, že to opravdu nevadí a věřila bych spš Mokré než někomu v lékárně. :) Takže se nemusíš ničeho bát a přeju hodně štěstí :)

Tak děkuju :mavam:
Tak to budu brát dohromady a uvidíme, kéž by to vyšlo ;)

• Citovat
  • Upravit
946
8.1.13 11:46

@TerkaBaterka no třeba když vstanu a nebo někdy celý den jen tak, asi mám nízký tlak, musím jí to v pondělí říct.-) Za IUI nic nedáš a já bych ho zkusila:-) Budu držet moc palce.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3308
8.1.13 20:32

@vamp81 IUI chci zkusit tak jako tak, jen jsem řešila to jestli bez stimulace nebo s ní. Nakonec jsem se rozhodla, že to zkusím asi tentokrát bez ní. Tělo bude chvíli bez hormonů a to taky nebude na škodu. Objednala jsem nás s manželem opět k léčiteli, jdeme tam příští úterý a taky se chystám na Mojžíšovku, tak snad to všechno k něčemu bude. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
9.1.13 14:03

Ahoj holky,
jak se všechny máte? Mě se to hrozně vleče, dneska terpve 5 den po KET. Vymýšlím si pořád nějaký program abych se nenudila a nemyslela na to. Naštěstí v práci toho mám hodně, doma je to pak horší. Myslím na vás a všem držím palce ať vám všechno vychází podle plánu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
9.1.13 14:04

@Mončina Tak jak dneska v Gennetu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
9.1.13 16:04

Ahoj holky, už jsem tu jednou byla pro radu ohledně hrazení IVF pojišťovnou a vzhledem k tomu, že jsem se přidala do Vašich řad, jsem tu znovu. Dnes jsem byla poprvé u Dr. Petra, neboť p. doktorka neměla čas a mě jak hoří koudel u zadku s tou pojišťovnou a věkem a vzhledem k tomu, že se blíží termín Ms, tak jsem si byla pro léky…pan doktor je moc fajn, jen to na mě vše vychrlil, že jsem to tak nějak pobrala :) Na otázku, kolik budu platit mi odpověděl, že nic, že to hradí pojišťovna a ať se pojišťovnou nestresuju. Budeme mít metodu PICSI s preimplantačním genet. screeningem embryí 24 chromos. metodou array CGH, prodlouženou kultivaci - vzhledem k věku a bezdětnosti a že to hoří. Vypadla jsem z ordinace jak cukrář :) vedle k sestře a ta mi hned oznámila, že za jedno balení Menopuru budu doplácet cca 500. Tak jsem nechápala po tom, co mi řekl Dr. Takže jsem si vyfásla léky a zaplatila 1200 Kč..čekám na MS a začnu míchat a píchat…jsem z toho všeho docela vyjukaná 8o, ale je to naše poslední možnost, tak snad to vše bude klapat. Teď v lednu odběr vajíček, v dalším cyklu jejich zavedení…máte některá už tuto zkušenost za sebou? Překvapilo mě, že to není v ten stejný cyklus, ale je to tím screeningem prodloužené…děkuju za zkušenosti. Jinak všechny odběry, co jsme absolvovali, SPG ukázkový, i imuno jsou v pořádku a v normě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
10.1.13 19:41

@Zoran Ahoj vítej mezi námi. K těm cenám - IVF sice hradí pojiťovna, ale ty služby navíc si platí pacient sám. PICSI mě vyšlo na 11000,–,prodloužená kultivace je myslím za 2500,–, PGD embryíí tu cenu nevím, někomu to snad pojišťovna proplácí, ale podmínky nevím jinak je to docela drahý. A v každém cyklu IVF máš nárok na určité množství léků s příplatkem od pojiťovny a pokud ti to nebude stačit, tak ty léky navíc platíš celé. Menopur je hodně drahý, ale třeba Gonal-v peru je ještě dražší. Takže nakonec se cyklus IVF může vyšplhat na doplatek třeba 15000 - 25000 tis. A to v tom není ta PGD. Docela mě udivuje, že ti tohle Petr nevysvětlil??? :nevim:
Klidě se ptej na cokoliv, co tě zajímá. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
10.1.13 23:58

@Danny001
Ahoj holka :)
Včéra jsem z Liberce jela s miláčkem na hospodu tak jsem se tu ani neukázala. Nebála ses o mě? :)
No dr. mi nově dala Menopur 3 balení(předtím jsem měla Merional) a zvýšila dávky. Budu si ředit 5 ampulek místo 4 v předešlém IVF. Takže jsem také doplácela kolem 1200Kč.
Ptala jsem se jí jestli jsme udělaly všechna vyšetření a jestli jsme na ni nezapoměly, že chci jít do dalšího pokusu s maximem co jsme pro to mohly udělat!
Jen mi nabízela zkusit tu novou metodu, genetického vyšetření embryí, ale to jsme po dohodě s miláčkem nechtěli. Vyšetření jednoho embryja stojí 9000Kč! A je tam právě to co se mi nelíbilo, že musí embrya zamrazit a zavádí se až s dalším cyklusem a tím se snižuje procento úspěchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
11.1.13 07:45

Ahoj Monci, jsem zmatena.Me Petr rekl, ze ta nova metoda je lepsi. O placeni nemluvil.Na konzultaci se nedostanem, sestra rikala, ze nema ternin a dota :zed: zy mi zodpovi ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
11.1.13 08:12

@Mončina Ahojky,no jasně že jsem si říkala co se děje :lol: Tak to budeš píchat stejně vysoké dávky jako jsem měla já. U prvního pokusu jsem také měla Merional a pak mi dala na druhý pokus Menopur.To mě teda řekni, že když jsem se jí 28.12 ptala, že kdybych musela na 3 IVF, tak jestli to PGD neudělat, tak mi řekla, že to stojí plno peněz a stejně mi nikdo nic nezaručí. Nevím, zase máš jistotu, že ti zavedou zdravé embryjko…A vy máte s přítelem genetiku v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
11.1.13 09:33

Ahoj holky, tak jdu na vás mrknout, nějak teď nestíhám :-( jak to tu s vámi vypadá??
@Danny001 kolikátý jsi den po KET? Máš 1 nebo 2 embrya?? V každém případě moc držím palce ať jsou to tentokrát ta správná a drží se maminky dalších 9měsíců :hug:
@Mončina kdy začínáš se stimulací?? Budu mooc držet palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
11.1.13 09:41

@Zoran divím se, že ti to Petr neřekl :-( se mnou to Mokrá všechno podrobně probrala a řekla za co a kolik budeme platit. Měla jsem Gonal pero a Synarel, platila jsem asi 2500,– ale nevím to přesně, ztratila jsem doklad. Pak jsme měli ISCI 7000,– prodlouženou kultivaci 2500,– zamražení embryí 3000,– + uchování na rok 1000,–Kč. Celkem nás to tedy vyšlo na 16000,–Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3308
11.1.13 10:30

@Angel01 To tě to IVF vyšlo docela na slušné peníze a to jsi navíc měla to pero, které je dražší vid! Já snad o tom IVF začnu taky uvažovat. Ted čekám až dorazí MS a uvidíme, jak to bude vycházet, že zkusíme IUI bez stimulace, snad jen s pregnylem, pokud se něco urodí a hlavně, pokud vůbec k tomu dojde, protože manžel má ted v únoru nějaké služebky. Dnes jsem 27DC, před 2 dny jsem trochu špinila, tak jsem se radovvala, že konečně přijde MS dřív než po 30 a více dnech a ono to ustalo! :( Tak uvidíme, jak dlouho zase budu čekat.
Danny, jak se cítíš? @Mončina Moc držím palce, ať máš hodně vajíček a taky embryjek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.